-->
KarmaZoo Oyun İncelemesi

Arkadaşlarınızka keyifli zaman geçireceğiniz bir oyun…

23.11.2023 | ulasufuk

KarmaZoo, Karma puanları kazanmak için diğer oyuncularla birlikte çalışmamız gereken çok oyunculu bir oyundur. Oyunlar, katılımcı sayısına göre rastgele oluşturulan dört aşamaya bölünmüş bir dizi seviyeden oluşan Döngü’de gerçekleşir. Kilidi açılabilir elli karakterden birini seçerek, arkadaşlarımızla birlikte bulmacaları çözmemizi sağlayacak benzersiz yeteneklere sahip olacağız: örneğin balina, arkadaşlarımızın yüksek noktalara ulaşmasını sağlayan bir platform görevi gören bir su jeti oluşturabilirken, kurbağa üçlü bir sıçrama yapabilir, fener karanlık yerleri aydınlatabilir vb.

Oyuncular benzersiz yeteneklerini ne kadar çok karıştırmayı başarırsa, başarı olasılığı o kadar artar. Çok sayıda açılabilir karakter göz önüne alındığında, hepsinin özellikle yararlı yeteneklerle donatılmadığını söylemeye gerek yok, ancak seçim o kadar çeşitlidir ki her oyun tarzına uyacaktır. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, Pastagames’in yapımı karma kavramı etrafında dönüyor: oyunculara yardım ederek, karakter satın almak veya merkezdeki isteğe bağlı içeriğin kilidini açmak için kullanılabilen, oyuna adını veren puanları kazanıyoruz.

KarmaZoo vahşi çiftçilikle ilgili değil, bu yüzden nispeten kısa bir süre içinde yeni avatarların kilidini açabiliyoruz: örneğin, deneyimimiz sırasında, beş oyun içinde emrimizde dört farklı hayvan vardı. Loop’un yapısı çok basit: bir bekleme odasına giriyorsunuz, yeni gelenlerle tanışıyorsunuz ve maç başlamadan önce bir bonus kart için oy kullanıyorsunuz.

Kartlar, mücadelenin gidişatını altüst edebilecek veya oyunun sonunda bir aşk mektubu almak gibi tamamen zararsız etkilere sahip çeşitli türlerde bonuslar ve kötü niyetler sunar. Karşılaşma başladıktan sonra, takımın amacı basit çevresel bulmacaları çözmek için güçlerini birleştirmektir: örneğin, her katılımcıya verilen şarkı söyleme becerisini kullanarak kendinden tahrikli platformları etkinleştirebilir veya takım arkadaşlarımızın tamamen güvenli bir şekilde atlayabileceği düz bir yapıya dönüşecek olan bir çivinin üzerine atlayarak kendimizi feda edebiliriz.

KarmaZoo’da, başkalarının devam etmesine izin vermek için sık sık kendimizi feda etmemiz gerekir, bu da Karma puanlarıyla ödüllendirilecek olumlu eylemlerdir. Oyunun amacı göz önüne alındığında sesli veya yazılı sohbetin olmaması kötü bir seçim gibi görünebilir, ancak doğru zamanda doğru talimatları vermemizi sağlayan ifadelerin uygulanması sayesinde arkadaşlarımızla iletişim kurmakta hiçbir sorun yaşamadığımızı garanti edebiliriz.

Loop’u alt bölümlere ayıran aşamalar kesinlikle özgünlük açısından parlamıyor ve seviyeler rastgele oluşturulmuş olsa da, bir düzine kadar oyundan sonra yenilik hissi yıpranmaya başlıyor. Bununla birlikte, Pastagames’in çalışması bizi artan zorluklarla eğlendirmeyi değil, belirli bir kullanıcı kesimi tarafından giderek daha fazla takdir edilen bir tür olan ‘sağlıklı oyunlar’ olarak adlandırılan deneyimlere özgü huzur ve hafif yüreklilik duygusunu üretmeyi amaçlamaktadır.

KarmaZoo’nun sanat yönetimi, piksel sanatıyla yaratılan manzara ve oyun bağlamına uyan müzikle takdire şayan. Ortamlardan bahsetmişken, Pastagames oyuncuların onları keşfetme şeklini bozan bir mekaniği düşünceli bir şekilde uygulamıştır: görüş alanı – bir hale olarak tasvir edilmiştir – oyuncuların en yoğun olduğu nokta ile sınırlıdır, bu da yalnız bırakılırsa küçüleceği ve yolumuzu bulmakta zorlanacağımız anlamına gelir.

Bir arada kalmak sadece keşif için değil, aynı zamanda hayatta kalmak için de çok önemlidir. KarmaZoo dünyasındaki yaratıklar izole kalmak için tasarlanmamıştır ve en az bir başka kullanıcıyla birlikte kalmak bizim yararımıza olacaktır, aksi takdirde avatarımız ölecektir. Ne yazık ki, bu mekanik her zaman olması gerektiği gibi çalışmıyor: birden fazla kez oyuncuların yavaş oldukları veya belirli bir bulmacada zorlandıkları için geride bırakıldıklarına tanık olduk.

Bununla birlikte, KarmaZoo asla sinir bozucu olmayan ve her zaman eğlenceli olan basit ve anlaşılır bir deneyim sunmak için elinden geleni yapıyor. Zaman zaman ekrandaki kaos, kullanıcılar için belirli bir miktar kafa karışıklığına neden olsa da, bazen komik ruh hali, çok oyunculu oyunların nadiren sunmayı başardığı duygusal bir aktarım için her şeyin içten bir kahkaha ile bitmesini sağlamıştır


8

Artılar

  • Rekabetçi mini oyunlar
  • Çoklu oyunculu tarafı keyifli
  • Çok fazla karakter ve yetenek

Eksiler

  • Bazı teknik sıkıntılar cansıkıyor