-->
Razer Kaira Pro HyperSpeed İnceleme

PlayStation 5 Sahipleri için Oyun Deneyimini Bir Üst Seviyeye Taşıyan Kablosuz Kulaklık Seti; Razer Kaira Pro HyperSpeed incelemesi

06.04.2023 | ulasufuk

Razer, dünya çapında oyuncu ekipmanları ürünleri ile hem profesyonel oyuncular hem de rekabetçi oyunculukla ilgilenenler arasında oldukça popüler. Özellikle kulaklıkları piyasanın en fazla tercih edilen ürünleri arasında olduğunu söyleyebilirim. Bir çok modeliyle bu sayfalara konuk olan Razer, bu defa PS5 için üretilmiş kablosuz Razer Kaira Pro HyperSpeed kulaklığı ile mercek altında. Kulaklığına geçmeden önce kutu içeriğinden bahsetmek istiyorum.

Razer markası genellikle kendine has yeşil renkli kutular tercih ederken, bu sefer değişiklik yaparak mavi renkli bir kutu tasarımı kullanmışlar. Ancak, kişisel tercihler ve renkler konusunda tartışmaya açık bir konudur. Kutunun üzerinde, kulaklığın RGB aydınlatmaya, Hypersense ve Triforce teknolojilerine sahip olduğu gibi özelliklerine dair bazı bilgiler yer alıyor. En üst kısımda ise Playstation logosu bizleri karşılıyor. Razer Kaira Pro HyperSpeed PlayStation 5, PC ve mobil cihazlarla uyumlu.

Razer Kaira Pro HyperSpeed

Kutuyu açtığınızda, Razer Kaira Pro HyperSpeed kulaklığı tüm ihtişamıyla karşınızda duruyor. Kutunun altında kulaklıkla ilgili diğer parçalar yer alıyor: bir adet standart USB’den Type-C’ye çevirici adaptör kablo, bir adet kablosuz Type-C dongle, bir adet mikrofon ve kullanım kılavuzu gibi belgeler bulunuyor. Razer Kaira Pro HyperSpeed modeli beyaz renkli tasarımıyla özellikle beyaz renkli sistemlerle uyumlu bir görünüm sergiliyor.

Ancak bu model, özellikle PlayStation 5 için üretilmiş bir model olduğundan, PC kullanıcıları için tercih edilirken renk uyumu konusunda bazı sorunlar doğurabilir. Genel olarak, PC oyuncuları siyah renkli sistemleri tercih ederler, bu nedenle beyaz renkli bir kulaklık sıradışı görünebilir. Bununla birlikte, RGB aydınlatma mevcuttur, bu da kulaklık rengini istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz anlamına gelir. Razer logosu mavi olarak aydınlatılırken, kulaklık üzerindeki RGB aydınlatmayı kullanarak renklerinizi istediğiniz şekilde özelleştirebilirsiniz.

Razer Kaira Pro HyperSpeed

Razer Kaira Pro HyperSpeed kulaklığının ayarlanabilir özellikleri oldukça kullanıcı dostu. Kulaklık, kafanızın ölçüsüne göre rahatça ayarlanabiliyor ve yan taraflara ölçüler verilmiş. Kafa bandı kısmı da oldukça yumuşak ve uzun süreli kullanımlarda rahatsızlık hissi vermiyor. Altıgen şekillerdeki desenleri ise hoş bir görünüm sunuyor. Ped kısımları da oldukça konforlu ve kulak yastıkları havalandırmalıdır, bu sayede kulaklarınızın terlemesini önleyerek daha uzun süreli kullanımanıza olanak sağlıyor.

Dönebilir pedlere sahip olduğu için kolayca boynunuza asılabiliyor. Kablosuz bir kullanım sunan kulaklığın mikrofonu da takıp çıkarılabilir özelliğe sahip. Bu sayede sadece müzik dinlemek istediğinizde de kullanabilirsiniz. Kulaklığın bataryası oldukça dayanıklıdı ve tek bir şarjla yaklaşık 30 saat kullanım sağlıyor. Tabii bu değere ulaşmak istiyorsanız RGB aydınlatmadan ve haptikten vazgeçmek gerekiyor. RGB ve haptikler açıkken tek bir şarjla 11 saatlik bir kullanım değerine ualaştım.

Razer Kaira Pro HyperSpeed

Kulaklığın sol kulaklık kısmında, açma / kapama, ses seviyesi ayarı ve mikrofon sessize alma gibi kontroller sağ kısımda ise bluettooth modu değiştirme tuşu bu özellik sayesinde evde oyun oynarken wireless bağlantıyı kullanırken, dışarıda müzik dinlemek için bluetooth bağlantısına kolayca geçebilirsiniz. Bu da kulaklığı çok yönlü bir şekilde kullanmanızı sağlıyor.

Mikrofon sesi açma – kapama ve haptiklerin yoğunluğunu ayarlamak veya tamamen devre dışı bırakmak için Razer HyperSense için yerleşik tuşlar mevcuttur. Kulaklığın genel ağırlığı 365 gramdır, kulaklığın hafif bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. Kulaklığın oyun performansını çok beğendim. HyperSpeed Wireless teknolojisi sayesinde oyunlarda en ufak bir gecikme olmadan hızlı ve sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyorsunuz. Bu özellik özellikle rekabetçi oyunlarda size büyük bir avantaj sağlıyor.

Razer Kaira Pro HyperSpeed

Razer Kaira Pro HyperSpeed’te Tempest 3D Audio desteği bulunuyor. 50 mm titanyum ses sürücüleri, oyun, müzik ve filmlerde için tam aralıklı surround ses sunmayı başarıyor. Ayrıca mikrofonu da oldukça yüksek kaliteli, bu sayede oyun sırasında arkadaşlarınızla net bir şekilde iletişim kurabiliyorsunuz. Kulaklıkların en dikkat çekici özelliği ise Razer’ın HyperSense haptik teknolojisidir.

Diğer geleneksel haptik teknolojilerinden farklı olarak, HyperSense, herhangi bir oyun veya medya kaynağıyla çalışarak daha geniş bir 20-200Hz frekans aralığında dokunsal geri bildirim üretiyor. Bu teknoloji, ses sinyallerini akıllıca okuyarak gerçekçi hisler oluşturuyor. Ayrıca, her iki kulaklık da Lofelt L5 dokunsal sürücülere sahip. Bu sürücüler, stereo olarak yeniden üretilen ses sinyallerini daha doğru konumlandırıyor ve daha iyi bir konumsal farkındalık elde etmenizi sağlıyor.

Razer Kaira Pro HyperSpeed

Son değerlendirmeye gelecek olursak; Razer Kaira Pro HyperSpeed, müthiş ses kalitesi, dokunsal geri bildirim özellikleri, sağladığı uzun pil ömrü, yüksek wireless performansı ve rahat kulak yastıklarıyla, özellikle PS5 kullancıların ilgiyle karşılayacağı bir kulaklık seti olmayı başarıyor.

Teknik Özellikler

  • Kablosuz Bağlantı: HyperSpeed Kablosuz (2,4 GHz Dongle veya Bluetooth)
  • Pil Ömrü: 30 saat (RGB aydınlatma ve haptik olmadan) 11 saat (RGB aydınlatma ve haptik açık )
  • Sürücüler: 50 mm Titanyum Kaplamalı Diyafram
  • Frekans Tepkisi: 20 Hz – 20 kHz
  • Mikrofon: Çıkarılabilir HyperClear Süzgeçli Mikrofon
  • Haptik Geri Bildirim: Razer HyperSense Teknolojisi
  • Uyumluluk: PlayStation 5, PC (HyperSpeed Kablosuz bağlantı için Windows 10 veya daha yüksek sürüm gereklidir)
  • Diğer Özellikler: Kablosuz Mikrofon Ses Ayarı, Oyun / Sohbet Denge Ayarı, Dolby Atmos ve Tempest 3D Audio Desteği
Razer Kaira Pro HyperSpeed

9

Artılar

  • HyperSpeed teknolojisi sayesinde düşük gecikme
  • Yüksek kaliteli sesi sunan Razer TriForce Titanium 50mm sürücüleri
  • Konforlu yapısı
  • Razer Chroma RGB aydınlatma özelliği ile şık bir tasarıma sahip

Eksiler

  • Yüksek Fiyat