-->
Anno 1800 Console Edition İnceleme

Anno 1800 Console Edition, eğlenceli ve bağımlılık yapan bir şehir kurma oyunu. İncelememizde artıları, eksileri ve özellikleri hakkında bilgi bulabilirsiniz

01.04.2023 | ulasufuk

Anno 1800 Console Edition , endüstriyel çağa girişinizi takip ederek Avrupa tarzı bir şehir kurmanıza ve bunun zaman zaman çöküşüne tanık olmanıza olanak tanıyor gibi görünebilir. Ancak aslında, oyun rakamlarla oynama üzerine kurulu. Üretim verimliliklerini analiz ederek ticari dalgalanmaları dengelemeye çalışıyorsunuz. Anno 1800 Console Edition , şimdiye kadar gördüğüm en dengeli, ayrıntılı ve heyecan verici simülasyon oyunu.

Rastgele oluşturulmuş her harita, çoğunlukla boş bir tuval gibi hissettiriyor. Ancak bereketli adalara sahip bir tablo düşünün, bu adalar sizin ve rakipleriniz tarafından yönetilecek. Büyüdükçe ve erişiminizi genişlettikçe, daha gelişmiş teknolojileri kullanacak ve büyük fabrikaları ve zorlu buhar motorlarını beslemek için kömür ve petrol arayışına gireceksiniz. Tüm bunları yaparken, nüfusunuzu, doğal kaynakları kullanarak memnun etmeniz ve daha fazla insanı şehrinize taşınmaya teşvik etmeniz gerekiyor.

Anno 1800 Console Edition İnceleme

Her şey, üretim zincirine bağlı. Örneğin, yünü hızlı bir şekilde teslim etmek için örgü makinesini çiftliğin yakınına yerleştirmeniz gerekiyor ve mamul ürünlerin anında satış için toplanabilmesi için depolamanın menzilinde olması çok önemlidir. Ayrıca, başka bir koyun çiftliği inşa etmek için tüm ekstra konutları ve fiziksel alanı bulmanız gerekiyor. Sistem ilerledikçe, artan karmaşıklığı hissedebilirsiniz.

Anno 1800 Console Edition  gibi oyunlardan öğrendiğimiz bir şey varsa, o da bir endüstriyel şehir inşa etmenin kolay olduğudur. Tabii ki üstesinden gelinmesi gereken zorluklar var: yoksulluk, sivil huzursuzluk, ahşap tomrukların kıtlığı, ancak sonuçta hızlı bir yeniden yükleme ya da tamamen yeniden yapma ile çözülebilecek bir şey değil mi? İnsanlar üzgünse, onlara bir pub inşa edin. İnsanlar çok mutluysa, onları çalıştırın. İnsanlar çok çalışıyor mu? Tekrar pub’a dönün. Bu, roket bilimi değil, değil mi?

Anno 1800 Console Edition İnceleme

Adil olmak gerekirse, Anno 1800 Console Edition ‘ü biraz basitleştiriyorum. Aslında, oldukça çok. Ama buraya gelene kadar dolanıyorum ki Ubisoft, güçlü bir topluluk oluşturmanın baskısını oldukça stresli olmaktan çıkarmayı başarmıştır. Hala başarısız olabilirsiniz, nedeni bilinmeyen bir şekilde odun kesmek veya bakır madeni çıkarmak için mutlu olmayan direniş cepheleleri bulacaksınız, ancak genel olarak Anno 1800 Console Edition , hükümetin zorluklarına karşı oldukça rahat bir yaklaşım sergiliyor.

Bir şehri yönetmek, düzinelerce bağlantılı üretim zincirini kontrol altında tutmak, verimli kaynak kullanımı ve nüfusun barınma ve iş taleplerini karşılamak için mükemmel bir denge gerektirir. Anno 1800 Console Edition , bu dengeyi sağlamak için gereken tüm araçları sunar. Yapmanız gereken kaynakları akıllıca harcamak ve vergi oranları, üretim oranları gibi finansal kaldıraçları ayarlayarak ekonominizi kontrol etmek.

Şehrinizi büyütürken planlama becerileriniz ve yaratıcılığınız test edilecek, ama her zorlukla başa çıkabileceksiniz. Ayrıca oyun, birinci şahıs modu ile sokaklarda yürüyüp kasaba halkının günlük işlerini gözlemlemenize de olanak tanır. Sanayi Çağı ilerledikçe, üretim zincirleri daha karmaşık hale gelir ve iş yükü artar. Fırınların kaç un değirmeni ve tahıl çiftliğine ihtiyacı olduğunu bilmek gibi basit şeyler, oyun içinde açık bir şekilde söylenmez, bu nedenle deneyimli bir planlama gerektirir.

Anno 1800 Console Edition İnceleme

Anno 1800 Console Edition, deneme yanılma yoluyla dengeyi sağlamanız gereken ve ilgi çekici bir hikaye moduna sahip bir şehir kurma simülasyonudur. Şehrinizde yeterli işçi veya mühendis yoksa, çözüm için paniğe kapılmadan ne yapabileceğinize bakmanız gerekiyor. Anno 1800 Console Edition, klasik Anno çok oyunculu deneyimini de sunuyor ve 16 oyunculu kooperatif oyun oynama imkanı sağlıyor. Oyun, ekonomi yönetimine odaklanarak eşsiz bir deneyim sunuyor. Anno 1800 Console Edition’I daha önce denemediyseniz, kesinlikle denemenizi öneririm. Ayrıca, oyunun konsollara özgü yenilikleri ve değişiklikleri de PC sürümüne kıyasla keşfetmek için deneyimleyebilirsiniz.

Land of Lions, The Passage ve New World Rising gibi DLC’ler yalnızca PC’de kalacak. Bunlar arasında Eden Burning, Seasons of Silver gibi senaryolar da bulunuyor. PC ve konsollar arasında çapraz platform desteği yok, bu yüzden farklı platformlarda arkadaşlarınızla birlikte oynamayı unutun. Konsollarda fare ve klavye desteği mevcut değil. Ubisoft Mainz ekibi, Console Edition için oyunu konsollara taşımakla kalmayıp, birçok öğeyi de konsollara taşıdı.

Anno 1800 Console Edition İnceleme

Ana görevler artık sezgisel bir menü aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Ev blokları inşa ederken otomatik sokak bağlantıları oluşturulabiliyor. Adalar arasında daha hızlı geçiş yapmak için daha geniş bir bölge haritası sunulmuştur. Mal ve eşya seçimi PC’ye göre daha kolay ve hızlı hale getirilmiştir. Ayrıca öğeleri aramak için önceden tanımlanmış anahtar sözcükler kullanılıyor ve oyuncuların bir binayı özelleştirmek için mevcut tüm seçenekleri görmeleri daha kolay hale getirilmiştir, bunun için kozmetik aracı adı verilen bir sistem kullanılmaktadır. Birkaç grafiksel hatayı göz ardı edebilir ve inceliklerini gerçekten anlamak için gerekli zamanı harcayabilirseniz, Anno 1800 Konsol Sürümü, en şirin şehir kurucularından biridir.


9

Artılar

  • Yeni başlayan oyuncular için bile kolaylıkla öğrenilebilir ve anlaşılır bir arayüz sunuyor
  • Oynanışı çok bağımlılık yapıcı
  • Oynanabilirliği son derece yüksek bir şehir kurma oyunu.
  • Çoklu grafik ekranları ve zaman hızlandırma/kaydırma özellikleri gibi kullanışlı özelliklerle dolu

Eksiler

  • PC sürümüne kıyasla bazı özellikler eksik.
  • Cross-platform oynama desteği yoktur.
  • Fare ve klavye desteği sadece PC sürümünde mevcuttur.