-->
Need for Speed Unbound İnceleme

Asfaltlar şimdi daha renkli…

01.02.2023 | ulasufuk

90’larda büyümüş olanlar için, Need For Speed sadece en ünlü yarış oyunlarından biri değil, aynı zamanda gerçek bir efsane. 1994 yılında çıkan ilk NfS, dikkat çekici grafikleri ve hızlı oynanabilirliği ile diğer yarış oyunlarından ayrılıyordu ve piyasadaki diğer yarış oyunlarından farklı bir yapıya sahipti. Need for Speed Unbound, uzun süredir devam eden Need for Speed yarış oyunları serisinin son oyunudur. Oyun, sokak yarışlarının kültürün bir parçası olduğu Chicago’nun yeniden yorumlanmış hali olan Lakeshore’da geçer. Oyuncu, şehirdeki en iyi sürücülerle yapılan “La Grand” adlı son yarışta yer alan bir sokak yarışçısını canlandırıyoruz.

Oyun, açık dünya ortamı, çeşitli araba seçenekleri ve sokak yarışlarına odaklı. Arabaları özelleştirebilir ve yarışlar ve etkinliklerde para ve itibar kazanabiliyoruz. Şehir, dinamik hava durumu, parlak ışık etkileri ve yoğun insan kalabakları önceki oyundan daha canlı olduğunu söyleyebilirim. Tüm bunların yanında, A$AP Rocky gibi tanınmış bestecilerin müzikleri eşlik ediyor. Fransız Brodinski veya SCH de dahil. Lisanslı 143 araba ile Need For Speed Unboand’ bulunuyor. BMW, Ferrari, Porsche, Aston Martin veya Lamborghini gibi gösterişli markalar.

Need for Speed Unbound, oynadığım en stil sahibi yarış oyunlarından biridir. Şehir ve araçlar geçmiş oyunlardaki fotorealistik görüntülerini korurken, karakterler cel-gölgeli karikatürlerdir. Bu iki zıt tarzın çatışması görünebilir, ancak birlikte çalışarak rahatsız edici bir bileşim oluştururlar. Unbound, arabanızı drift, boost ve rampalardan atarken sokak sanatından esinlenen dokunuşları ekleyerek daha da tarzına ağırlık verir. Sıkı bir köşede neon renkli dumanı beğendim ama boostin tamam olduğunda çıkan etiket yarışın kritik noktalarında görüşümü engelledi.

Need For Speed’te teknik ajustmanlar ve grafiksel yeniliklerine rağmen, kişiselleştirme unutulmamıştır. Tamamen tek bir araba ile oyunu oynayabilirsiniz, çünkü garajda parçaları değiştirerek araçlarınızı ekstrem derecede geliştirebilirsiniz. Hem performans iyileştirmeleri hem de araçların dış görünümündeki değişiklikler açısından tuning ve saga hayranları rahatsız edilmeyecektir. Plaka, camlar, jantlar veya kaporta gibi değişiklikler yapabileceğiniz gibi, aracın boyasını değiştirebileceğiniz veya bazı adesivler ekleyebileceğiniz gibi. Eğer boya değiştirme veya adesiv ekleme fırsatınız yoksa, topluluğun en güzel yaratımlarını indirebilirsiniz.

Ancak bu kişiselleştirme bir fiyatı ve zamanı vardır. Yeni bir araba satın almak, daha iyi parçalar almak için garajınızı iyileştirmek, kişiselleştirme öğeleri almak… Bunlar hepsi oldukça pahalı ve zaman alıcıdır ve miktarda para kazanmak oldukça zordur veya en iyisi çok yavaştır. Hikaye modunda uzun bir prologun ardından, ilk arabamızı ve geliştirmelerini kaybettiğimiz sonunda, oyun bir takvim şeklinde çalışır. Her gün oyunda, belirli bir süre içinde yapılacak belirli bir sayıda yarışın ve bu yarışlar için belirli bir sayıda deneme sınırının bulunduğu bir oturumla eşleşir. Normal zorlukta, sonucunuz memnun değilse, oturum başına en fazla 4 kez yarışı yeniden başlatabilirsiniz ve bu sayı sadece garaja veya gizli bir yere geri döndüğünüzde sıfırlanır.

Oyunda en başından itibaren zorluk dengelemesi yetersizdir, üç ilk yarışçı genellikle en iyi kazançları elde etmek için iyileştirilmiş bir araba olmadan çok güçlüdür. Bunun yanı sıra, çoğu yarışmasının çok düşük ödülleri vardır ve bazıları kayıt ücreti gerektirir! Deneme sayısı sınırlı olduğu için, para kaybetmek oldukça olasıdır, daha da olası olan, polis tarafından (bazen güncellemenizin ne kadar iyi olduğuna göre yarışın hemen ardından ) tutuklanmanız sırasında kazançlarınızı kaybetmenize neden olacaktır. Mutlu sonlu, sonlarını kaçırmak daha kolaydır. Ayrıca, open world’e sahip ama bu kez yeni bir garaja sahip olan diğer Lakeshore cross-platform online modunda, yarışmalar yalnızca gerçek rakipler ile yapılır ama online oynarken rakip bulmakta zorluk çekiliyor ve bu nedenle oyunlar başlamıyor. Bunların hepsinin eklenmesi, Need For Speed Unbound’un tam olarak keyifle kullanabilmek için sabırlı olmanız gerektiği anlamına gelir.


8

Artılar

  • Başarılı cel shading efektleri
  • Hızlı ve keyifli kullanım
  • Kişiselleştirme çok keyifli

Eksiler

  • Hikaye sıkıcı çok keyif vermiyor