-->
Forspoken İnceleme

Görkemli dağlar, yemyeşil ormanlar ve uçsuz bucaksız çöllerle dolu bir dünya…

28.01.2023 | ulasufuk

Forspoken, Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan yeni bir sürükleyici macera oyunudur. Oyun, güzel bir fantezi dünyasında benzersiz bir aksiyon, bulmaca çözme ve keşif karışımı sunuyor. Forspoken hikayesi farklı bir anlatım bir şeklinde sunulmaktadır. Oyunda New Yorklu ve yetim olan, 21 yaşındaki Frey adlı genç bir kızın maceralarını keşfediyoruz. Frey küçük hırsızlıklar yaparak zorluklar içinde hayatta kalmaya çalışırken, yerel bir çete tarafından intikam alınması sonucu evi yanar ve yolda kalan Frey, kedisi Homère ile birlikte evsiz kalır. Çaresiz Frey, parlak bir bileklik gördüğünde gözleri ona ilişir. Bileklik eline geçtiğinde, Frey tanımadığı bir fantazi dünyasına götürülür. Burada Frey, dragonların varlığından bile anlaşılabileceği gibi, bilmediği bir yerde olduğunu anlar. Bu yer Athia adında bir yerdir ve orada “Sis” adı verilen bir fenomen vardır. Sis her şeyi bozduğu için insanlar Athia’da sadece Cipal kentinde yaşamaktadır. Frey’in bu bilgileri, bilekliği Krav’ın söylemeleri sayesinde öğrenir.

Krav aynı zamanda Frey’e, Athia’da hayatta kalmak için gerekli olan sihirli güçleri verir. Cipal’da sıcak bir karşılama almayan Frey, Athia’da barışı geri getirmek ve eve dönmek için eski koruyucu figürler olan Tantas’ı yenmek zorunda olduğunu anlar. Arshia, Ortaçağ Avrupa’yı hatırlatan güzel binalar ve doğal alanların geniş olduğu bir kıta. Geniş alanları keşfederken, turistik bir duygu da yaşayabilirsiniz. Önceleri “Tantal” olarak adlandırılan liderler insanları yönettiler ancak şimdi o koruma yok ve insanlar dar güvenli bölgelerde yaşıyorlar. İnsanları yöneten üstün liderler neden birdenbire zorba bir diktatör haline geldi? Arshia neden yok oluş tehlikesi ile karşı karşıyadır? Gizemli bir hikaye sizi içine çekiyor.

Oyunda Athia alanı, hazine kutularının toplanması, güçlü düşmanların yenilmesi ve labirentlerin keşfi gibi yolculuk yapabileceğiniz unsurlarla dolu. Sihirli parkur sayesinde keyifli hareket etme ve geniş bir alanda keyifle keşif yaparak maceralara atılabiliyorsunuz. Gelelim oyunun en can alıcı yanına. Hızlı seyahat işlevi kullanıldığında yükleme işlemi olmaması da önemli bir nokta. Sık sık kullanılan bir özellik olduğu için uzun yükleme süresi stresli ve oyunun temposunu düşürebilirdi. Ama hızlı seyehatle bu oyunda stres yaşamadan halledebilirsiniz. Ayrıca sihirli parkur, savaşta da etkili bir rol oynar. Otomatik düşman saldırılarından kaçabilirsiniz, bu da aksiyon oyunlarına alışık olmadığımız bir özellik. Sol joystick ve düğmeye uzun basarak aktif edebilirsiniz.

Canavarlarla mücadele etmek için kullanabileceğiniz sihirler, saldırı sihirleri, destek sihirleri ve şarj sihirleri olarak sınıflandırılabilir. Saldırı sihirleri düşmana hasar verir ve bazıları kalkan oluşturur. Destek sihirleri çeşitlidir ve durum bozukluklarının tedavisi, engelleme, tuzağa dair çeşitlilik sunar. Ve şarj sihirleri güçlü alan etkili saldırıları içerir ve birden fazla düşmanı bir anda yok edebilirsiniz. Bu şekilde sihirler çeşitlilik gösterir ve sevdiklerinizi güçlendirebilirsiniz. Durumlara göre farklı sihirleri kullanma keyfi ve sevdiklerinizi güçlendirmek zevki yaşayabilirsiniz. Genel olarak Forspoken, hem heyecan verici hem de eğlenceli, heyecan verici ve ilgi çekici bir oyun deneyimi sunuyor. Açık dünya ve çizgisel oyun tasarımıyla beklentileri kısmen karşılıyor.

Çeşitli çevrelerin her kuytu bucağına giren ayrıntıların detayı oldukça şaşırtıcı. Oyunu geliştirenler nerdeyse tüm detayları düşünmüşler. Oyunun ayar menüsünün zenginliğine de değinmek istiyorum. Ayar ekranında, kontrol, görüntü ve ses gibi şeyleri kendi zevklerinize göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle oyun denge ve erişilebilirlik konularına müdahale edebilirsiniz. Oyun dengesinde, zorluk seviyesinin yanı sıra, alınan hasarın düzeltilmesi, otomatik olarak kullanılan iyileştirme öğeleri, otomatik olarak değişen destek büyüleri, otomatik eskivasyon ayarları gibi şeyleri ayarlayabilirsiniz. Zorluk seviyesinin yanı sıra, savaşla ilgili ayarları detaylı bir şekilde ayarlayabilirsiniz, bu nedenle daha iyi bir oyun ortamına sahip olursunuz. 

Oyununu grafiklerine gelecek olursak, gerçekçi ve canlı görünen ayrıntılı ortamlar ve karakterlerle görsel olarak fena iş çıkartılmamış. Oyun görkemli dağlar, yemyeşil ormanlar ve uçsuz bucaksız çöllerle dolu bir dünyada geçiyor. Oyuncular bu ortamlarda hem gece hem de gündüz dolaşabilir, bu da keşif ve keşif duygusuna katkıda bulunur. Sanat stili farklı bir görünüm verecek şekilde özenle hazırlanmış. Karakterler, etkileyici yüz hatları, kıyafet tasarımları ve animasyonlarla büyük bir ayrıntı düzeyine sahip olduğunu söyleyebilirim. Işıklandırma ve gölgeler de oyunun atmosferine katkıda bulunarak daha sürükleyici bir deneyim yaratılmasına yardımcı oluyor. Genel olarak, Forspoken’ın grafikleri ilk oynanış videosundaki kadar etkilemesede bizden geçer not almayı başarıyor. Son olarak ister görsel olarak etkileyici bir macera ister zorlu bir hayatta kalma yolculuğu isteyin, Forspoken’da herkes için bir şeyler var. 


7

Artılar

  • Tahmin edici dövüşler
  • Görseller ve büyü efekleri çok başarılı
  • Hızlı yükleme inanılmaz iyi çalışıyor

Eksiler

  • Hikaye beklentiyi karşılamıyor
  • Oyun beli süre sonra kendini tekrar ediyor