-->
AOC AG275QXL Monitör İncelemesi

AG275QXL League of Legends tutkunlarına özel…

20.01.2023 | erkan

AOC monitör söz konusu olduğunda akla ilk gelen en önemli markalardan birisi olduğu malumunuz. Geniş bir ürün yelpazesine sahipler. Her bütçeye hitap eden farklı boyutlarda ve özelliklerde monitör sunuyorlar, ancak genel olarak kaliteli ürünleri ile biliniyorlar. Bu defa oyuncuların rüyalarını süsleyecek bir modelle çıkageldiler. Özelliklede League of Legends moba oyuncularının rüyalarını süsleyecekler. AG275QXL Dünyada bir ilk olarak League of Legends tutkunları için tasarlanan ilk monitör olma özelliğinide taşıyor. AG275QXL, 27 inç boyutunda, 2560×1440 (QHD) piksel çözünürlüğe sahip, 170 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresi oyuncuların taleplerine cevap veren ürün 400 nit parlaklığa / 1000:1 kontrasta sahip.

Bu özellikler, yüksek çözünürlükte oyun oynarken akıcı bir deneyim sunuyor ve ayrıca daha hızlı tepki süresi, daha az hareket bulanıklığı ve daha az gecikme ile daha rekabetçi bir oyun deneyimi sağladığını söyleyebilirim. Ayrıca, Adaptive-Sync teknolojisi de bulunan AG275QXL, AMD FreeSync Premium ve NVIDIA G-SYNC uyumlu olduğundan, ekran kartınızla senkronize edilerek ekran yırtılması ve takılma gibi sorunları ortadan kaldırıyor. Ürün 10-bit renk derinliğine sahip. Görüşaçısı ise 178 derece. Teknik taraftan başladık, dizayndan devam edelim. Monitör, siyah rengin hakim olduğu mat bir yüzeye sahiptir. Ekranın kenarları, çok ince çerçevelerle çevrilidir ve bu sayede görüntüyü izlerken dikkatinizi dağıtacak herhangi bir unsura sahip olmazsınız.

Monitörün ayaklığı, güçlü bir görünüme sahip sağlam bir metal standa sahip. Ayaklığın arkasında, monitörün kablosunu saklamak için bir kablolama sistemi bulunuyor. Monitörün arka tarafı, mat siyah bir yüzeyle kaplı. İkonik Hextech tasarım ve logodan özel oyun ayarı moduna kadar League of Legends her yerde temsil ediliyor. Arka yüzeyde, monitörün OSD (On-Screen Display) menüsüne erişmenizi sağlayan düğmeler ve kulaklık jakı gibi bağlantı noktaları bulunuyor. Monitörün arka panelinde bizleri bir çok bağlantı yolu karşılıyor. Bunlar 2 adet Display port 1.4, 2 adet Hdmi 1.4 , 4 adet 3.1 Usb (hepsinin hızlı olması ve telefonu şarj imkanı sağlaması takdire şayan) ve kulaklık çıkışları. 

Genel olarak, AG275QXL monitörün tasarımı, profesyonel oyuncuların gereksinimlerini karşılayacak şekilde minimalist, şık ve işlevsel bir tasarıma sahip AG275QXL ayrıca çeşitli oyun modlarına sahip, örneğin FPS, RTS, MOBA ve sürüş oyunları gibi özel modları var. Bu modlar, oyun içi görüntüleri optimize ediyor ve daha iyi oyun deneyimi sunuyor. Son olarak ürün 2x 5W DTS hoparlörler ile geliyor. Genel olarak, AOC AG275QXL, olağanüstü performans ve etkileyici görseller sunan mükemmel bir oyun monitörüdür. Yüksek fiyat etiketi herkes için uygun olmayabilir, ancak ciddi bir oyuncuysanız ve üst düzey bir oyun deneyimi arıyorsanız kesinlikle değerlendirmeye değer.

Teknik Özellikler

Ekran Boyutu: 27 İnç
Çözünürlük: 2560 x 1440 QHD
En-boy Oranı: 16:9
Panel Teknolojisi: In-Plane Switching (IPS)
Yenileme Hızı: 170Hz
Tepki Süresi: 1ms
Kontrast Oranı: 1000:1 (Statik)
Parlaklık: 400 cd/m²
Hoparlörler: Var (2 x 5 Watt DTS)
Ayarlanabilir Stand: Yükseklik – Var
Ayarlanabilir Stand: Eğim – Var
Ayarlanabilir Stand: Döndürme – Var
Ayarlanabilir Stand: Pivot – Var
VESA Uyumluluğu: Var (100 x 100)
Bağlantı: HDMI 2.0 x 2, DisplayPort 1.4 x 2, USB 3.2 x 4, 3.5mm Jack x 1
Boyutlar (G x Y x D): 24.15 inç x 21.80 inç x 9.8 inç
Ağırlık: 7.84 kg


9

Artılar

  • FreeSync/G-Sync Uyumlu
  • Harika Renk Doğruluğu
  • Harika oyun performansı

Eksiler

  • HDR renk doygunluğu çok tatminkar değil