-->
Philips 279M1RV İnceleme

Yeni nesil konsollar için muhteşem bir tercih…

06.06.2022 | ulasufuk

Philips’in konu oyuncu monitörü olduğunda ne kadar önemli bir yere sahip olduğu malumunuz. Bugüne kadar hep üst seviye monitör ve tv donanımları üreten şirketin tamamen oyunculara odaklanan bir oluşumu var ki, bu oluşum yeni nesil konsollar düşünerek oyuncu monitörü tasarlıyor. Bugün bu ailenin göz alıcı monitör modellerinden masamızda Philips 279M1RV modeli bulunuyor ki, görünüşüyle oldukça heybetli olmasının yanında bu monitörün alametifarikası ise Xbox ekibiyle geliştirilmesi. Monitörü öncelikle tasarımıyla yakından tanıyalım çünkü oldukça etkileyici duruyor, fakat bu görünümüyle pek de yabancı değil. Daha önce Philips’in oyuncu monitörü ailesinden 278M1R monitörünü incelemiştik. Benzer tasarım çizgisini bu monitöre taşıyan Philips, yine ortaya agresif tasarımlı bir model çıkartmış. Etkileyici göründüğü kadar malzeme kalitesiyle de parasının karşılığını veren bir model olan Philips 279M1RV , yine geniş ve sağlam bir stand üzerinde yükseliyor ve ergonomik özellikler içeriyor. Ekranı sağa sol, öne arkaya çevirip konumlandırabiliyorsunuz. Ekranı 35 derece sol ve sağa döndürebiliyor, 20 dereceye kadar geriye, 5 dereceye kadar öne yatırabiliyorsunuz. 130 mm’ye kadar yükseklik ayarı ile ekranı yükseltip alçaltma opsiyonunuz da bulunuyor.

Monitörün tasarımını en çekici hale getiren noktalardan biri ise kuşkusuz Ambiglow aydınlatmaları. Philips, televizyonlarında yer verdiği Ambilight ışıklandırmalarından sonra Momentum serisi monitörlerini de Ambiglow LED’ler ile ışıklandırıyor. Bir oyuncu monitöründe artık olmazsa olmaz bileşenlerden olan aydınlatma bölümleri ve Ambiglow aydınlatmalar yine işini oldukça iyi bir şekilde yapıyor. Philips patentli bu ışık teknolojisi, monitörün 3 tarafında karşımıza çıkıyor. Üst ve her 2 kenara yerleştirilen LED’ler ile beraber ekrandaki görüntüye uygun renkler, monitörün çevresinden arkaya yansıtılıyor. Böylece ister oyun oynayın, isterseniz film izleyin gerçekten de diğer ekranlara kıyasla atmosfer farkı sağlanıyor. Elbette bu görsel şölenden en iyi loş ışıklı ortamlarda faydalanacağınızı da belirtelim. Bu arada bu ışıklandırmayı ister statik renklerle ayarlayabiliyor, isterseniz ekranda görüntülene göre değişmesini Xbox modunu seçerneniz statik olarak yeşil kalmasını sağlayabiliyorsunuz. Monitöre önden baktığınızda oldukça ölçülü bir tasarıma sahip olduğu kanısına varıyorsunuz. İnce kenar çerçevelerin yer aldığı ekranın altında beyaz bir Philips logosu bulunurken, menü komutlarını kontrol edebileceğiniz joystick’in ergonomisi çok iyi tasarlanmış olması da güzel bir diğer detay olmuş. Monitör tasarımıyla Reddot ödülü de almış. Masanız’da güzel duracağına emin olabilirsiniz.

Peki, şimdi gelelim bu monitörün sahip olduğu görüntüleme noktasındaki yeteneklere. Philips 279M1RV, 27 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip ve bu ekran 3840 x 2160 (4K UHD) piksel çözünürlükten oluşuyor. 27 inç boyutlu 4k monitörler, yüksek kare hızları elde etmenin en makul seçimi olurken, bu model 144 Hz tazeleme hızına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Öte yandan 1ms tepki süresine sahip olması da muazzam bir performansa kucak açıyor demek mümkün. Monitörün paneli de buna önayak olacak şekilde hazırlanmış. Klasik IPS panellerde genellikle 9 ila 25 ms arasında olan tepki süresi bu modelde 1ms olarak karşımıza çıkıyor. Zira ekranda, Nano IPS teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede monitörün griden griye tepki süresi 1ms’ye kadar inebiliyor ki, bu da muazzam bir skor. Öte yandan standart bir IPS ekrana göre farkı yalnızca tepki süresinde değil, görüntüde de fark edebiliyorsunuz. Nano IPS ile birlikte DCI-P3 renk alanının yüzde 98’sini, AdobeRGB renk uzayının yüzde 110,1’ini ve sRGB’nin de yüzde 133’ünü kapsayan bir renk skalasına sahip olan Philips 279M1RV, böylece gerek yanıt süreleri gerek resim kalitesiyle geleneksel bir IPS ekrana göre çok daha iyi bir görüntü sağlıyor. Ekranın parlaklık seviyesi 450 kandela. 1000:1 tipik kontrast oranının sağlandığı ekranda, DisplayHDR 600 ve VESA DisplayHDR sertifikası mevcut. Philips 279M1RV’nin genel resim kalitesi için mükemmel diyebiliriz. Kutudan çıkarttığınız anda herhangi bir özel ayar yapmadan bunun karşılığını alabiliyorsunuz.

Bu noktada iyi HDR uygulamasıyla ünlü Forza Horizon 5’te denedik ve HDR’ı etkinleştirdiğimizde renk canlılığında keskin bir gelişme yakalayabildik.Philips 279M1RV, her ne kadar günlük kullanımda ya da karşısında çalışırken severek kullanacağınız bir monitör olsa da en nihayetinde bir oyuncu monitörü. Bu nedenle monitörde FreeSync ve G-Sync uyumu da unutulmamış. Böylece her 2 markanın ekran kartına sahip olanlar ekran kartı ve monitör senkronizasyondan faydalanabiliyorlar. Monitörde yer alan 3 adet HDMI 2.1 portundan bağladığınızda Playstation 5 ve Xbox Series X de 120 Hz’e kadar hız alabilirken, DisplayPort 1.4 portları üzerinden bağladığınızdaysa bunu 144Hz’e değin ulaştırabiliyorsunuz. Bu tür yüksek hızlar elbette Valorant ve Apex Legends gibi hızlı oyunlarda el kazandıracak ölçüde fayda sağlıyor. Monitörde 2 adet 5W’lık DTS destekli hoparlör yer alıyor. Muazzam bir ses kalitesi olduğunu söylemeliyim. Ayrıca kulaklık için de bir çıkış bulunduruyor. Philips 279M1RV sahip olduğu özelliklerle oyuncuların fazlasıyla sevecekleri türden bir monitör olmuş. Oyuncular, performans ve görüntü kalitesi anlamında bu modelden gayet tatmin edici sonuçlar alacaklardır. Öte yandan yine günlük kullanım ve oyun dışı eğlence zamanları için de öyle.

DETAYLI BİLGİ VE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TEKNİK ÖZELLİKLER

Görüntü/Ekran

LCD panel tipiNano IPS teknolojisi
Arka aydınlatma tipiW-LED sistemi
Panel Boyutu68,5 cm / 27 inç
Görüntüleme Ekranı KaplamasıParlama Önleyici, 3H, %25 Mat
Etkin izleme alanı596,736 (Y) x 335,664 (D) mm
En-boy oranı16:9
Maksimum çözünürlükHDMI/DP: 144 Hz’de* 3840 x 2160; USB-C: 120 Hz’de 3840 x 2160
Piksel Yoğunluğu163 PPI
Tepki süresi (tipik)1 ms (Griden Griye)*
HDMI 2.1 ÖzelliğiVRR, FRL
Düşük Veri GecikmesiEvet
Parlaklık450 cd/m²
SmartContrastMega Infinity DCR
Kontrast oranı (tipik)1000:1
Piksel aralığı0,1554 x 0,1554 mm
İzleme açısı178º (Y) / 178º (D)
C/R > 10 ise
Flicker-freeEvet
HDRDisplayHDR 600 sertifikalı
Renk gamı (tipik)NTSC %112*, sRGB %133*, Adobe RGB: %110,1*
Görüntü geliştirmeSmartImage game
Ekran renkleri1,07 Milyar
Tarama FrekansıHDMI: 30 – 135 kHz (Y) / 48 – 144 Hz (D); DP: 30 – 254 kHz (Y) / 48 – 144 Hz (D); USB C: 30 – 254 kHz (Y) / 48 – 120 Hz (D)
SmartUniformity%97 ~ 101
Delta E< 2 (sRGB için)
LowBlue ModuEvet
sRGBEvet
Ambiglow4 taraflı
G-SYNC teknolojisiUyumlu 60 Hz ~ 144 Hz (DP)*

Bağlantı

Sinyal GirişiHDMI 2.1 x 3
DisplayPort 1.4 x 1
USB:USB-B x 1 (yukarı akış), USB 3.2 x 4 (aşağı akış ve 2 hızlı şarj B.C 1.2)
Sync GirişiUyumlu 60 Hz ~ 144 Hz (DP)*
Ses (Giriş/Çıkış)Kulaklık çıkışı

10

Artılar

  • Muhteşem görüntü kalitesi
  • Ambiglow ışıklandırma
  • VRR ve HDR desteği
  • Yüksek piksel yoğunluğu
  • Yeni nesil konsollar ile %100 uyumlu

Eksiler