-->
Hard West 2 Ön İnceleme

Sıra tabanlı strateji oyunları PC’de çok popülerdir ve meraklılar her zaman bu türde oynamak için yeni oyunlar ararlar. Neyse ki bu yıl, türün hayranları, 2022’de Ice Code Games ve Good Shepherd Entertainment’ın Hard West 2’yi piyasaya süreceği gibi kuru kalmayacak. Bu başlık, bir RPG ile sıra tabanlı bir strateji arasında bir melezdir ve vahşi batının […]

18.05.2022 | ulasufuk

Sıra tabanlı strateji oyunları PC’de çok popülerdir ve meraklılar her zaman bu türde oynamak için yeni oyunlar ararlar. Neyse ki bu yıl, türün hayranları, 2022’de Ice Code Games ve Good Shepherd Entertainment’ın Hard West 2’yi piyasaya süreceği gibi kuru kalmayacak. Bu başlık, bir RPG ile sıra tabanlı bir strateji arasında bir melezdir ve vahşi batının gizli bir versiyonunda ayarlanır. Geçenlerde Hard West 2’yi önizlemede denedik ve bu yazıda bunun hakkında ayrıntılı olarak konuşacağız. Hard West 2’de oyuncular, bir kanun kaçağı ve kötü şöhretli bir kumarbaz olan Gin Carter tarafından yönetilen eksantrik bir suçlu grubunu yönetmelidir. Maceranın başlangıcında çete, yalnızca geceleri hareket eden belirli bir trene saldırmakla meşgul olacak, ancak ne yazık ki durum çok çabuk bozulacak. Soygunun ortasında, aslında ekip, aracın ölümlülerle anlaşma yapmayı seven çok güçlü bir iblis olan Mammon’a ait olduğunu keşfedecek. Ne yazık ki, Gin bu yaratık tarafından kolayca kandırılacak ve ruhunu ve bir poker oyuncusunun ruhunu kaybettikten sonra, bir tür batılı öbür dünyada sıkışıp kalacak… Bu çılgın durumda, müfrezenin üyeleri, kendilerinden çalınan şeye yeniden sahip olma umuduyla Mammon’u aramak için yola çıkmaktan başka bir şey yapamayacaklardır.

Önizlememiz sırasında Hard West 2’nin tarihini tam olarak keşfedemedik ama yine de gördüklerimizden çok memnunduk. Ekibin tüm üyeleri iyi karakterize edilmişlerdir ve oyuncuyu dahil edebilen ve onu incipitin sıradanlığına kör bir bakış atabilen çok ilginç bir arka plan hikayesine sahiptir. Ayrıca oyun dünyası son derece büyüleyici ve gizemleri ve sakinleri sayesinde sizi hemen ele geçirecek. Temelde Hard West 2’nin oynanışı, diğer birçok XCOM tarzı sıra tabanlı strateji oyununa çok benzer. Örneğin, ekibinizin her üyesi, her dönüşü onları hareket ettirmek, saldırmak, becerileri kullanmak vb. için harcayabileceğiniz kullanılabilir eylem noktalarına sahip olacaktır. Buna ek olarak, karakterlerinizin turun sonunda durdukları yere göre savunma bonuslarına sahip olmalarını sağlayan klasik tam veya kısmi koruma sistemi de vardır. Bununla birlikte, Hard West 2, çatışmaları daha dinamik ve daha az sinir bozucu hale getirebilecek kendi çok ilginç mekaniğine de sahiptir: bravado ve şans bu bravado, karakterlerinizin bir düşmanı öldürdükten hemen sonra tüm aksiyon noktalarını anında geri kazanmasını sağlayacak çok basit bir mekaniktir. Bu şekilde, doğru bir planlama ile, dönüşlerinizi büyük ölçüde uzatma ve düşmanları daha tepki verme şansı bile bulamadan yok etme fırsatına sahip olacaksınız. Şans ise her düşmanı ıskaladığınızda veya hasar aldığınızda artacak ve daha sonra kullanabileceğiniz bir değerdir. Bir sonraki atışınızı yapma şansınızı artırın.

Ek olarak, çatışmaları daha da çeşitli ve derin kılmak için çok sayıda beceriye sahip olacaksınız. Örneğin, bazı silahlarla mermileri metal yüzeylerden sekerek siperdeki düşmanları daha kolay vurabilirsiniz, pompalı tüfeklerle aynı anda birden fazla düşmana büyük hasar verebilirsiniz. Bunun yerine, karakter yetenekleri söz konusu olduğunda, ekibinizin her üyesi emrinde benzersiz bir doğaüstü güce sahip olacak. Colt duvarlardan ateş edebilir, Flynn bir düşman veya müttefikle yer değiştirebilir, Gülen Geyik düşmanları uzaktan hücum edebilir ve nihayet Bill, görüş alanındaki tüm hedefleri aynı anda vurabilir. Çatışmalar arasında ekibiniz, içinde bulunduğu lanetli toprakları özgürce keşfetme fırsatına sahip olacak. Bu bölümlerde oyun haritası boyunca istediğiniz gibi hareket edebilecek ve farklı ilgi noktaları ile etkileşim kurma fırsatı bulacaksınız. Örneğin bazen şehirler, kullanışlı eşyalarla dolu terk edilmiş yerler, etkileşim kurabileceğiniz NPC’ler, düşman kampları vb. bulabilirsiniz. Buna ek olarak, oyundaki etkinliklerin çoğu sizi farklı sonuçlara yol açabilecek ve hepsinden önemlisi, ekibinizin üyelerinin sizinle ilgili görüşünü değiştirebilecek birden fazla seçeneğin önüne koyacak. Aslında, her bilgisayarın kendi kişiliği olacak ve sonuç olarak seçimlerinizi onaylayabilecek veya reddedebilecek. Bir grup üyesiyle olan ilişkinizi geliştirerek, bazı etkinlikler sırasında yeni seçenekler elde edebilir ve bazı durumlarda yükseltmelerin kilidini de açabilirsiniz.

Hard West 2 sadece sıra tabanlı bir strateji değil, aynı zamanda RPG’lere özgü çeşitli unsurlara da sahip. Aslında, savaşların sonunda, onları geliştirmek için karakterlerinize atayabileceğiniz farklı nesneleri ele geçirebilirsiniz. Örneğin, daha güçlü silahlar, pasif yükseltmeler sunan zırhlar, belirli bonuslar sağlayan tılsımlar ve savaşlar sırasında faydalı olan birçok sarf malzemesi bulabilirsiniz. Ayrıca civarda çok özel poker kartları da bulabilirsiniz. Bu öğeler, ekibinizin performansını önemli ölçüde artırabilecek çok güçlü birkaç bonus sunar ve bunları nasıl ödüllendireceğinize karar vermek size kalmış olacaktır. Aslında grubun her üyesinin kendi eli vardır ve tercihlerinize göre farklı kartlar atamak mümkün olacaktır. Ayrıca kartlar, ek efektler elde etmek için renklerine ve değerlerine göre birleştirilebilir. Örneğin, bir karakterin eline üç Vale koyarak bir tür üçlü elde edebilirsiniz, böylece PC’ye göre değişen ekstra bir destek elde edebilirsiniz. Ön izlememiz sırasında Hard West 2’nin teknik performansından çok memnun kaldık. Genel olarak oyun çok hafif ve sonuç olarak orta seviye PC’lerde bile tatmin edici bir performansın üzerinde bir performans sergileyebiliyor. Ayrıca, testimiz boyunca kayda değer herhangi bir hata veya aksaklıkla karşılaşmadık. Başlık aynı zamanda sanatsal açıdan da bizde iyi bir izlenim bıraktı. Aslında oyun, bizi hemen etkileyen ve özellikle ara sahnelerde ve keşifle ilgili olaylar sırasında parlamayı başaran karanlık bir çizgi roman stiline sahip.

Şimdi, Hard West 2’yi özetlediğimiz ön incelememizin amacı nihayet geldi. Genel olarak, bu başlık bize, artık kendi başına test edilenden daha fazla bir formülü zenginleştirmeyi başaran mükemmel bir sıra tabanlı strateji gibi görünüyordu. Silahlar ve karakterlerle ilgili çeşitli beceriler, çatışmaları çeşitli ve eğlenceli hale getirmeye yardımcı olurken, bravado ve her şeyden önce şansın mekaniği sinir bozucu durumların sayısını azaltmayı başarır. Oyun ayrıca hikaye, keşif ve karakter gelişimi açısından çok umut verici görünüyor. Ancak elbette bazı endişelerimiz de var. Aslında şu anda dövüşlerin çok kolay olmasından ve seviyelerin yeterince karmaşık olmamasından korkuyoruz ancak bu şüpheleri ortadan kaldırmak için tam oyunun çıkışını beklememiz gerekecek.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!