-->
LEGO Star Wars: The Skywalker Saga İnceleme

Skywalker’ın Yükselişi…

05.04.2022 | ulasufuk

Siz küçükken ne kadar LEGO yaptınız ya da hala yapıyor musunuz, bilmiyorum ama ben henüz minimal bir dimağken envai çeşit LEGO’m vardı. Bu LEGO’larla sanki limonata yapıyormuşçasına eğlenir, üzerine de serinliğin keyfini yaşardım. Yani demek istediğim, öyle kutusunda gösterdiği gibi aynı şekli yapmazdım. Sürekli daha farklı tasarımlara giderdim. Bir dönemin çocuklarına özel olarak üretilen LEGO’lar, bugün halen içinde ki çocukla yaşayan büyüklerin koleksiyon ürünleri arasında yer alıyor. Döneminde genel geçer temalara sahip olan LEGO’lar, özellikle film ve oyunların telif haklarının alınmasıyla birlikte farklı şekil ve biçimlerde karşımıza çıkmaya başladılar. Benzeri bir durum dijital dünyada da yaşandı. 80’li ve 90’lı yılların çocuklarının LEGO’ları ne kadar çok sevdiğini bilen ekip, kısa sürede LEGO’nun bilgisayar oyunlarını yaptı. İlk LEGO Star Wars oyunu 2005 yılında kendisini gösterdi ve akabinde seriye dönüştü. Hemen her türlü dönem ve film için yapılan LEGO Star Wars oyunları, son filmleride filmi es geçmedi.

Yeni oyun, dokuz filmi karışık sırayla bizlerin beğenisine sunuyor. Bu dokuz filmden bir, dört ve yedinci filmleri oynayabiliyoruz. Oyuna başladığımız bu aksiyon dolu noktada, hem filmle beraber işlenen bir senaryo içerisindeyiz, hem de bütün bu olaylara birinci elden tanıklık ediyoruz. Karakterlerimiz yine çok ama çok şirinler. Bu aralar “şirin” kelimesini fazla kullanır oldum, farkındayım ama böylesine afacan karakterlere ne dememi bekliyorsunuz. Özellikle karakterlerin bu denli büyük bir evren içerisindeki duruşları harika tasarlanmış. Bir yandan Luke Skywalker ve Darth Vader tarafını deneyim ederken, bir yandan da Endor’daki ekibi kontrol ediyoruz. Kalkanı devre dışı bıraktığımız andaysa oyunun en eğlenceli ve bir o kadar da can alıcı sahnesi olan Death Star’ı patlatma kısmına geçiyoruz. Burada Millennium Falcon ve de X-Wing kullanarak filmdekine olabildiğince benzeyen bir uçuş simülasyonunun ortasına dalıyoruz. Animasyon, efektler ve uçma hissiyatını harika şekilde yansıtan LEGO ekibi, bu noktada benden tam puan almayı başardı.

Klasik hikâyenin ardından yedinci filme geçiyoruz. Hikâyemizde, filmde tanıdığımız hemen herkesi görebiliyoruz. Yeni oyun ile birlikte farklı yenilikler gelmiş. Bunlardan ilki “Brick-Building” işleminin tek nokta yerine birkaç farklı yere konuşlandırabilmesi. Özellikle gizli bölümlere gitmek için kullanılan bu yeni mekanik, oyuna farklı bir bulmaca teması eklemiş. Bir diğer yenilikse “Blaster Battles” olmuş. Belli noktalara direk sipere giren LEGO’larımız, bir yandan kendilerini korurken, bir yandan da düşmana saldırabiliyorlar. Ateş edecek olan düşman kendisini belli ediyor ama birçok düşman varken doğru anda kafayı çıkarıp ateş edebilmek biraz dikkat gerektiriyor. Seslendirmeler yine harika. En azından sırıtan bir seslendirmeye denk gelmedim. Ayrıca komedi unsuru da tavan yapmış durumda. Hemen her yerde saçma sapan bir şey olabiliyor. Hikaye oyunlarının olmazsa olmazı ara sahneler… TT Games, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga’daki ara sahneler için o kadar uğraşmış ki, oyunu ilk açıp oynadığınızda gördüğünüz ilk ara sahnedeki animasyon kalitesini görünce şaşırıp kalıyorsunuz.

Önceki LEGO oyunlarıyla kıyaslamak gerekirse hatta günümüz oyunlarından bazıları ile karşılaştırmak gerekirse, bu oyun inanılmaz üst seviyede, adeta bir animasyon filminden fırlamış ara sahneler ile oyuncuları kesinlikle etkileyecek bir iş başarmış. Bir animasyon filmi tadında izlerken oldukça keyif alıyorsunuz. Özellikle Star Wars hayranlarının bu oyunu oynarken çok güleceğine eminim! LEGO Star Wars: The Skywalker Saga bugüne kadar oynadığım en iyi LEGO oyunları arasına rahatlıkla girebilecek seviyede. Her ne kadar bir noktada bolca aksiyon olsa da oyuna eklenen bulmacalar ve farklı karakter kullanımları ile kaliteli bir LEGO ve Star Wars oyunu olmayı başarmış diyebilirim. Eğer ciddi bir oyun arıyorsanız, ne yazık ki LEGO Star Wars: The Skywalker Saga sizin için üretilmiş bir yapım değil ama 9 StarWars filmi eğlenceli bir şekilde yeniden keşfetmek isteyenlerdenseniz muazzam bir eğlenceye hazır olun derim.


8

Artılar

  • Star Wars dünyası
  • Eğlencenin zirve yapması
  • Bol karakter ve aksiyon

Eksiler

  • Daha fazla yenilik eklenebilirdi
  • Aksiyonun hiç durmaması