-->
Philips 288E2UAE İnceleme

Gözlere hitap etmeyi başarıyor…

16.02.2022 | ulasufuk


Bir ekrandan ne beklersiniz? İyi bir görüntü kalitesi? Şıklık? İncelik? Eğer tüm bu şıklara “evet” cevabını verdiyseniz, sizi Philips’nin yeni modeli 288E2UAE ile tanıştıralım. Philips’nin sadece 44 mm’lik derinliğe, neredeyse çerçevesiz yapıya sahip, Parlama Önleyici, 3H, %25 Mat ekran kaplaması, tasarımın yeni standartlarını belirliyor. 28 inç büyüklüğündeki IPS ekran, tüm özellikleri bir araya geldiğinde kendisini rahatlıkla pek çok başka modelin monotonluğundan sıyırarak farklı bir yerde konumlandırıyor.

Bildiğiniz üzere LED monitörlerin en büyük özellikleri arasında düşük güç tüketimi ve yüksek kontrast oranı yer alıyor. Böylece bir yandan daha az elektrik harcarken öbür yandan da daha iyi bir görüntü kalitesi elde edebiliyorsunuz. Philips 288E2UAE de bu bağlamda sadece 27,6 Watt güç tüketiyor. Benzer boyutlardaki florasan aydınlatmalı bir LCD ise yaklaşık 40 Watt güç harcıyor. Yine kontrast konusunda da 1000:1 kontrast gibi gayet başarılı bir değer görüyoruz. Sadece teknolojiye değil, tasarım konusunda da önem veriyor, Philips 288E2UAE ilk bakışta tasarımı ile dikkat çeken bir monitör. Sadece 41 mm kalınlığında olan 288E2UAE , mat siyah yüzeyi ile de adeta zarafet saçıyor.

W-LED arka aydınlatmalı monitörde herhangi bir buton yer almıyor sadece arka tarafında ayarları yapmak için bir EasySelect menüsü geçiş tuşu bulunuyor. Monitörün ayağı da tasarımını bütünlüğüyle uyum içinde fakat burada işlevsellikten biraz uzaklaşıldığını görüyoruz. Zira bu ayak ürünü sağa sola çevirmeniz için gerekli sisteme sahip değil. Monitörü çevirmek istediğinizde bunu ayakla birlikte yapmanız gerekiyor. Söz konusu görüntü kalitesi olduğunda Philips 288E2UAE , kayda değer bir performans sergiliyor. Parlama ve yansımalardan uzak olan ekran 3840 x 2160 çözünürlük ve 60 Hz ile gayet keskin görüntüler sunuyor. 4 ms griden griye tepki süresi ise hareketli nesneler için başarılı sayılabilecek bir hız sağlıyor. IPS panel kullanan monitörü rakiplerinden ayıran ise 178 derecelik açıya kadar görülebilir olması. Bir adet Display portu ile gelen monitörde 1 adet HDMNI bir port mevcut. Ayrı Sync ise pas geçilmiş. W-LED teknoloji ile mümkün hale gelen ince panel üretimi sayesinde Philips 288E2UAE , inceliğiyle de dikkat çekiyor.

Philips 288E2UAE ’yi incelemeye devam ettiğimizde giriş çıkış portlarını görüyoruz. Monitörün 4K çözünürlüğü için en uygun arabirim olan HDMI 2.0’ın olmasını takdirle karşılıyoruz. Öte yandan kablonuzu hangi arabirimden bağlarsanız bağlayın, ayarları yapmak istediğinizde Türkçe arabirim kullanacak olmanız çoğu kullanıcı için büyük bir kolaylık sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak HDMI 2.0 arabirimi sayesinde monitöre artık PS4 PRO, PS5 ve Xbox One X, Xbox SX gibi oyun konsollarını da bağlayıp 4K oyun keyfi yaşayabileceğinizi de belirtelim. 288E2UAE’nin teknik özellikleri de dikkat çekici. 288E2UAE geniş 28 inç paneli ile Oyun, film yanında ofis uygulamaları ve internet sitelerinin fotoğrafları 4K kalitesinde, 3840 x 2160 piksel çözünürlükte gösterebiliyor.

157 PPI Mega Infinity DCRteknolojisi ile keskin ve net bir görüntü kalitesine ulaşmanızı sağlıyor. Bu sayede aksiyon dolu film sahneleri, hızla akan oyun görüntüleri bile bulanıklık olmadan görüntülenebiliyor. Tüm bu görsel kalitenin yanında, estetik şekilde gizlenmiş iki adet 3w hoparlör de yüksek ses kalitesi ile filmlerden ve oyunlardan en yüksek derecede keyif almanızı sağlıyor. Yenilikleri takip etme konusunda başarılı bir geçmişi olan Philips, bu ay Test Merkezi’mize W-LED arka aydınlatmalı IPS LCD monitörü Philips 288E2UAE ile konuk oldu. Bir monitörde aradığınız tüm özellikler ve çok daha fazlası Philips 288E2UAE modelinde buluşmakta. Eğer bu sıralar yeni bir monitör alma niyetindeyseniz, 288E2UAE’yi de mutlaka seçenekleriniz arasına alın.


8

Artılar

  • İnce çerçeve, zarif tasarım
  • Ultra geniş renk teknolojisi

Eksiler

  • Malzeme kalitesi daha iyi olabilirmiş.