-->
SNK vs Capcom – Match of the Millennium İnceleme

SNK vs Capcom: Milenyum Maçı, SNK tarafından geliştirilen ve yayınlanan, merak uyandıran küçük bir dövüş oyunudur.

16.10.2021 | ulasufuk

SNK vs Capcom: Milenyum Maçı, SNK tarafından geliştirilen ve yayınlanan, merak uyandıran küçük bir dövüş oyunudur. SNK’nın Neo Geo Cep Renk Seçimi serisinin bir parçası olan The Match of the Millenium  , 1999 orijinalinin cazibesini Nintendo Switch’teki yeni nesil oyunculara getirmeyi amaçlıyor. Son Kudretli Dövüş Federasyonu gibi, nostaljiden yararlanmayı ve eski bir klasiğin ruhunu sürdürmeyi amaçlıyor. Ne kadar iyi dayandığı, tamamen oyuncunun klasik SNK ve Capcom dövüş oyunlarının karakterlerine ve stillerine bağlılığına bağlı olacaktır.

SNK vs Capcom: The Match of the Millennium, birkaç SNK ve Capcom serisinden karakterleri tek, etiket ve takım maçlarında savaşmak için bir araya getiren geleneksel bir dövüş oyunudur. 1998’de King of Fighters’da Ryu ve Goku’nun deneysel testlerinin bir miktar etkisi olmuş gibi görünüyor, çünkü The Match of the Millennium 1999’da dövüş oyunu crossover’ı ilk kez hayata geçirdi. İyi dövüş oyunu temellerine, kombolara ve SNK veya Capcom tarzı sayaçları yansıtmak için oyunun başında seçilebilen özel sayaç, The Match of the Millennium Switch’te hala sıkı bir dövüş oyunu deneyimi. Birincil oyun modu, oyuncuların Street Fighter, King of Fighters , Darkstalkers ve Samurai Shodown’dan bir karakterin rolünü üstlendiği ve klasik kötü adamlarla karşılaşana kadar bir dizi dövüşte onlara liderlik ettiği tek oyunculu bir arcade modudur  . Kilidini açmak için ekstra karakterler, oynamak için ekstra oyun modları ve iki Neo Geo sistemi arasında bir bağlantı kablosu kullanmayı simüle eden eksiksiz bir yerel çok oyunculu var.

Oyun basitse eğlencelidir. Bu, modern dövüş oyunlarının derin dövüş sistemi değildir, ancak yönlü girişler ve özel sayaç ile birlikte kısa ve uzun tuşa basma arasındaki fark, Binyılın Maçında ustalaşmayı eğlenceli olsa da zor bir görev haline getirmek için yeterince şey olduğu anlamına gelir. Karakterlerin orijinal oyunlarından herhangi birine aşina olan oyuncular, özellikle dövüş oyun kombinasyonlarını doğuran oyun, Street Fighter 2, hemen evde olacak. Kilidi açılacak sekiz ekstra karakterle, ekstra oyun modu olan Olimpiyatlar da dahil olmak üzere geri dönüp daha fazla oynamak için birçok neden var. Bu mod, yeterince eğlenceli olan çeşitli zorluklara sahiptir, ancak muhtemelen oyuncuların dikkatini birkaç turdan fazla tutmayacaktır. Öne çıkan özellikler arasında Arthur’u Ghosts ‘n Goblins’den hazine toplarken ve Red Arremer’dan kaçarken kontrol etmek ve Metal Slug’dan Marco Rossi ile bir hedef mini oyun oynamak yer alıyor.

Neo Geo Cep Renk Seçimi serisi de Milenyum Maçının önemli bir çekilişidir. Oyuncular, Nintendo Switch’te sistemin tam kontrolünü ele geçirebilir ve kasasını özelleştirebilir, dilini İngilizce ve Japonca arasında değiştirebilir ve hatta tarih ve saati yumruklayacak şekilde sistemi sıfırlayabilir. Öykünme iyi işleniyor ve bağlantı noktası, öykünmenin oyuncu girişlerini engelliyormuş gibi hissettiği bir zaman olmayacak kadar duyarlı. Yine de bu N64 Classic değil. Daha geniş Neo Geo Renkli Cep Seçimindeki her oyun ayrı olarak satın alınmalıdır, bu nedenle oyuncular yalnızca Binyılın Maçını aldıklarını hesaba katmalıdır.

Tek bir oyun olarak The Match of the Millenium garip bir yer kaplıyor. Bu dövüşçüyü ilk defa kaçıran yeni oyuncuları gerçekten mest etmek için burada yeterli değil. Bu oyunun gerçek eti, Neo Geo Pocket Color ile büyüyen oyuncular içindir. Tüm nostalji orada, ancak bunu hiç deneyimlememiş ve hala Street Fighter 5 oynayan oyuncular için, The Match of the Millenium’un kendi serbest bırakılmasını garanti edecek kadar iyi olduğunu hissetmiyor. Elle tutulan dövüş oyunlarının geçmiş dönemini yeniden yaratan, basit olsa da yetkin ve eğlenceli bir dövüşçü olan The Match of the Millennium bir başarıdır. Neo Geo Cep Renk Seçimi serisinin bağımsız bir girişi olarak, burada yeni oyuncuların meraktan başka bir şey yapmak için gerçekten keşfedebilecekleri hiçbir şey yok.


8

Artılar

  • Eğlenceli karakterler
  • Tam bir nostalji yolculuğu
  • Dövüş sistemi çok iyi

Eksiler

  • Kütüphane biraz daha zengin olabilirmiş