-->
Back 4 Blood İnceleme

Zombi avına kaldığımız yerden devam ediyoruz.

12.10.2021 | ulasufuk

Oyun dünyasındaki uzun soluklu seriler sıkça yapımcı değiştiriyor. 2008’de Valve’nın piyasaya sürdüğü Left 4 Dead’in devam oyunu bir sene sonra 2009’da Left 4 Dead 2 birinci oyundaki olan hadiselerin bir hafta sonrasını gibi bir zamanı anlatıyordu yani birinci oyundaki karakterler bizden öndeydi, yani ilerlerken onların izlerini yer yer buluyorduk o izleri takip edip yola devam ediyorduk. Çıktığı zaman ortalığı kasıp kavuran o dönem Zombi temalı büyük bütçeli ve hikayeli oyun bulmak epey zordu. Türünün önde gelen öcülerinden olmayı başardı oyuncular tarafından oynanıp çokça sevildi. Serinin uzun süre devam oyunu beklendi ama bir türlü beklenen oyun gelmedi. Yıl 2021 geldiğinde sürpriz gelişme yaşandı, oyunun ruhani devamı olarak Back 4 Blood biz oyun severlerin beğenisine sunuldu. Zombi ismini, bir oyun veya film ile yan yana getirdiğimizde, aklımıza doğal olarak gerilimli ve karanlık bir atmosfer gelir. Nitekim ilk L4D de bu kurgu üzerine inşa edilmişti. L4D2 ile gelen en büyük yenilik ya da farklılık olarak günışığı kavramını gösterebiliyorduk. Artık karanlık mekânları unutuyorduk. Günışığında güvendeyim demiyorduk. Zombiler, ışık veya karanlık ayrımı yapmıyorlardı. Yeni oyunda bu sefer farklı sekiz karakter yer alıyor. Bu karakterler, Cleaners olarak geçiyor ve zombi benzeri yaratıklara da Riddens deniyor. Cleaners, uzun süredir başarılı bir şekilde hayatta kalan, deneyimli isimlerden oluşan bir grup olarak karşımıza çıkıyor ve kendileri ilk defa Fort Hope içerisinde kuruluyor. Adından da anlayabileceğiniz üzere Fort Hope, umudu temsil ediyor ve grubun amacı da dünyayı, insanların kontrolüne tekrar vermek.

Kıyamet sonrası bir dünyada efekte olmuş zombilerin arasında virüse bağışıklık kazanmış sekiz yabancı, dört faklı karakterdeki dört insanın zamanla güçlenen arkadaşlık ilişkileri. Karakterlerimiz güvenli bir nokta arayarak yola devam ediyoruz. Başımıza gelmeyen kalmıyor sokaktaki zombileri keserek ve vurarak ilerliyoruz bize musallat olan özel enfekte olmuş zombiler bize yer yer zor anlar yaşatıyor. Back 4 Blood oyunundaki deneyiminize isterseniz tek başınıza, isterseniz de arkadaşlarınız ile başlayın; her şekilde karşınıza 3 farklı zorluk seviyesi çıkıyor. Bunlar; Recruit, Veteran ve Nightmare olarak geçiyor. Zorluk seviyesini yükselttikçe, oyun çok daha zor bir hale geliyor ve aynı zamanda Supply Points sistemi aracılığı ile daha fazla ödül kazanıyorsunuz. Bu zorluk ile başa çıkabilmek konusundaki en iyi dostunuz ise aslında silahlar.

ın alabiliyorsunuz. Bunun haricinde bir de Toolkits sistemi bulunuyor. Toolkits aracılığı ile oyun içerisindeki özel kapıları açıp, değerli ganimetler elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde tüm bunları yapabilecek sekiz adet Cleaners bulunuyor ve kendilerini hem PvE temelli içeriklerde, hem de PvP tarafında kullanabiliyorsunuz. Yeni mekânlar ve karakterlerin yanında, yeni silah ve araçlarımız da olacak. Şu ana kadar belirlenen silahlar arasında, pompalı, yarı otomatik tüfek ve keskin nişancı tüfeği bulunuyor. Molotof kokteyli atarak etrafı alevlerle çevirebilecek, elektrikli testere, balta ve hatta kızartma tavası gibi silahlarla alternatif çözümler üretmeye çalışacağız. Daha dinamik bir çevre, daha hızlı ve acımasız düşman saldırılarıyla karşılaşacağız. Tabii ki yeni düşmanlarımız da olacak. Fakat henüz bilgiler gelmiş değil. ,Back 4 Blood göze oldukça hoş geliyor. Yapılan düzenlemeler ve artırılan kan unsuru, oyunun temasına tamamen oturuyor. Bununla birlikte oyunun teknik yönde performansı da gayet iyi.

Neyse, genel olarak baktığımızda, oyun kurgusu, hikayesi ve amacı gerçekten güzel. Stres atmaya birebir yani. İlla da çevirim içi oynayacak değilsiniz. Tek başınıza da kendinizi geliştirip sonrasında çevirim içi oynayabilir, daha fazla kendinizi geliştirebilirsiniz. Bence iki seride kaçırılmaması gereken bir oyun. Back 4 Blood, temelinde Left 4 Dead oyununa oldukça benziyor. Yalnız bu iki oyunu birbirinden ayıran en büyük özellik, Game Director ve Card System olarak geçiyor. Game Director, her bölümde aktif hale geliyor ve oyuncuların yaptığı aksiyonlara göre rastgele oynanış değişiklikleri sunuyor. Game Director, bir yandan oyuncular için oyunu zorlaştırmaya çalışırken, bir diğer yandan da kart sistemi sayesinde oyuncular, kendi deneyimlerini kolaylaştırabiliyor ve güç fantezisi yaşayabiliyor. Game Director ve Card System, bu video oyununun tekrar oynanabilirlik seviyesini oldukça başarılı bir şekilde yükseltiyor. Back 4 Blood oyununda ilerledikçe, Supply Points kazanabiliyorsunuz ve bu puanları da Supply Lines üzerinde harcayıp, yeni kartlar elde edebiliyorsunuz. Bu kartlardan bir deste oluşturup, oyun sırasında kullanabiliyorsunuz ve kendinize farklı güçlendirmeler kazandırabiliyorsunuz. Ayrıca, elde ettiğiniz aynı kartlar, birbirinin üstüne geçebiliyor ve temel kartın daha güçlü versiyonlarını oluşturabiliyor. Bu sayede, çok sevdiğiniz bir kartı çok daha güçlü seviyelere çıkartabiliyorsunuz. Oyunda elde edebileceğiniz bazı kartlar, belirli karakterlere güçlendirmeler sunarken, bazı kartlar da genel anlamda her karakteri etkiliyor. Eğer Left 4 Dead serisinin hayranıysanız bu oyunu mutlaka oynayın Back 4 Blood zombi avlamayı seven, aksiyona ile eğlenceyi harmanlayan oyunlara ilgi duyan herkesin zevkle oynayacağı bir yapım olmuş.

Playstore’a Katkılarından Dolayı Teşekkür Ederiz.


8

Artılar

  • Son zamanda oynacağınız en iyi coop deneyimi olabilir
  • Roguelike yapısı, oyunu tekrar tekrar oynamanızı sağlıyor.

Eksiler

  • Tek kişilik deneyim çok sıkıcı Versus modu bulunmuyor.