-->
Fantasy VII Remake Intergrade İnceleme

Yuffie ile Macera Kaldığı Yerden Devam Ediyor…

18.06.2021 | ulasufuk

Geçtiğimiz senelerde Final Fantasy 7 Remake ile gönülleri fetheden Square Enix, oyunun PS5 sürümü Final Fantasy 7 Remake Intergrade ile beraber çok fazla iyileştirme ve yeni içeriklerle karşımıza çıkıyor. Final Fantasy 7 Remake’in görsel ve içerik olarak güncellenmiş sürümü ve tamamen orjinal hikayesi ile intermission DLC’si paket bulunuyor. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, oyun başladıktan hemen sonra Yuffie’nin orijinal versiyonundaki tema şarkısı “Shinobi no Descendant”ın dinledikten sonra eski günlere adeta geri gidiyorsunuz. Serinin hayranı olanlar için muhteşem bir duygu olduğunu söylemeliyim. PS4 sürümü zamanında nefes kesici görsel güzelliğin tadını çıkarabildim, ancak PS5 sürümü daha zengin bir görünüme sahip, bu yüzden mümkünse iyi bir 4k TV’de oyunu keyfini çıkarın. Oyuna iki farklı grafik ayarı eklenmiş. İlki 4K görüntü kalitesinde oynamayı sağlarken ikinci seçenek ise performans adı altında bizlere 60 kare hızında oynamamıza olanak sağlıyor. Üstüne oyun Play Station 5’ de karşımıza çıktığı için sahne geçişleri ve oyun yükleme ekranları çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Bu da önceki oyunlarına kıyasla bizlerin ara sahnelerde sıkılmamızı önlüyor. Oyunun grafikleri o kadar iyi hale getirilmiş ki geliştiriciler oyuna bir de fotoğraf modu eklemeyi unutmamışlar. Bu sayede oyundaki şahane manzaraları ve karakterlerin mimiklerini hiç kaçırmadan çekebilir ve PS5 medyasını doldurabilirsiniz.

Intergrade Yuffie Kisaragi adındaki yeni ana karakterimiz ve karakterimizin yanında bulunan ve yoldaşı olan Sonon ile birlikte oynuyoruz. Yuffie ise Avalanche adlı bir ekiple Midgar’ı Shinra’nın elinden kurtarmak için el ele veriyor. Karakterimiz Shinra’nın tesislerinde ürettiği çok değerli ve güçlü olan materiayı ele geçirmek için bu tesise sızma görevini kabul eder ve hikayemiz burada başlar. Öncelikle 7. Cadde gecekondu mahallesine gidiyoruz. Kronolojik sıraya göre Goban Makoto Ocağı’nı havaya uçurduktan sonra haberlere televizyona çıktıktan sonra, gecekondu mahallesini birbirine katmaya başlıyoruz. Gecekondu mahallesinde dolaşırken beni şaşırtan şey, sakinlerin konuşmalarının sesli olarak yeni hazırlanmış olmasıydı. Final Fantasy 7 Remake’in çekiciliklerinden biri de ana karakterler dışındaki NPC’lerin bol bol konuşması ve sohbetlerin sakinlerin yaşam tarzını bize hissettirmesiydi. Oynanış tarafına geçecek olursak. Elimizde yalnızca iki karakter var ve bunlardan birini herhangi bir şekilde kontrol edemiyoruz.

Peki dövüşler bu durumda, Yuffie ile belli zamanlarda kombo hareketler yapabiliyorsunuz. Yuffie hem yakın hem de uzak dövüş yeteneklerine sahip bir ninja. Yuffie’nin dövüş stili Shinobi’ye çok benziyor ve bir shuriken ile ürkütücü bir sürekli saldırı başlatmak için “dövüşmek” için kare düğmesini kullanabilirsiniz. Kare düğmesini basılı tutarsanız, saldırırken düşmanla mesafenizi koruyabilirsiniz. Aynı zamanda bir düşman tarafından saldırıya uğramadan hemen önce koruma yaparsanız, alınan hasarı önemli ölçüde azaltabileceğiniz anlamına gelir. Üçgen butonu ile verilebilecek eşsiz yetenek “Shuriken Throw”dur. Fırlatılan shuriken düşmana saldırırken, “dövüş” uzun menzilli bir saldırı “ninjutsu”ya dönüşür ve düşmana uzaktan bile güvenle saldırabilirsiniz. Ayrıca, tıpkı Remake sürümde olduğu gibi, ATB barını doldurup yeteneklerimizi kullanabiliyoruz ki burada silaha element saldırıları eklemekten, düşmanın eşyalarını çalmaya kadar bir sürü seçenek var. Ninjutsu”nun niteliğini ateş, buz, yıldırım veya rüzgar olarak değiştirebilir ve Yuffie tek başına dört özelliğin saldırısını kontrol edebilir.

Remake’de olduğu gibi karakter geliştirme, ekipman düzenleme ve özel yetenek kullanma seçeneklerine sahibiz. Dövüş sırasında Sonon’un ATB barı dolunca verebileceğimiz komutlar ile saldırıyı sürdürmesini ya da çeşitli büyüler yapmasını sağlayabiliyoruz. Sonon, tıpkı bir abinin yapacağı gibi, Yuffie mücadele sırasında hasar görürken yardımına da koşuyor. Yüksek hasar verebilecek saldırıların önünden çekiyor, düşman bizi yakalayınca kendini öne atıyor hatta sağlığımız sıfıra inerse kendini feda edip tekrar canlanmamızı sağlıyor. Daha önce Final Fantasy 7 Remake oynamış olan herkesin bildiği gibi, bu çalışmanın savaşında düşmanın zayıflık özelliklerinden yararlanmak çok önemlidir. Yuffie, “Ateş” ve “Reiki” gibi malzemelere ihtiyaç duymadan nitelik saldırıları gerçekleştirebilir. Yuffie’nin bölümünde, ana hikayede olduğu gibi ekipmanı özelleştirebilir ve silahları, zırhları ve aksesuarları özgürce birleştirebilirsiniz. Birden fazla silah var, Yuffie ve Sonon ve onları SP kullanarak güçlendirebildik. Burada dikkat ettiğim şey zırhın ek etkisiydi. Yuffie’nin ilk zırhının, AP kazanımını artırma etkisi gibi çeşitli ek etkileri vardır ve bazı zırhlar, belirli bir aksesuarla donatılarak gerçek değerini gösterme etkisine sahiptir.

Bu, PS4 versiyonunda olmayan bir unsur ve görünüşe göre zırh seçimi giderek daha eğlenceli hale getiriyor. Elbette oyunda istediğiniz gibi silah ve zırh ile birleştirilebilen malzemeler de var. Toplayın, büyütün, donatın ve çeşitli yerlerde uyuyan materia savaşına meydan okuyarak bu işin tadını uzun süre çıkarabilirsiniz. Yeni bölümlerde ayrıca hikayenin ilerleyişini etkilemeyen alt olaylar ve mini oyunlar da yer alıyor. Orijinal versiyonunda da yer alan “Kame Dora”nın broşürlerini toplama etkinliğini “Kame Dora” tema şarkısı ile keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca 7. Cadde gecekondu mahallesinde Chadley ile konuşarak çağrılan canavar savaşına meydan okuyabilir ve yeni çağrılan canavar “Ramu” ile savaşabilirsiniz.

Final Fantasy 7 Remake’in yeni nesil güncellemesi olan Intergrade ile oyunun zaten etkileyici olan görselliği üzerinde çeşitli geliştirmeler yapılmış. Playstation 5 ile birlikte iki farklı mod seçimi geliyor. Görselliğin en iyi haline şahit olmak isteyenler 4K çözünürlükte 30 FPS olarak oynama seçeneğine sahip. 60 FPS destekleyen performans modunda ise, görsellikten çok büyük bir ödün vermeden, 1600p çözünürlükte oynamak mümkün. Final Fantasy 7 Remake Intergrade bu yıl deneyimlediğim en iyi grafiğe sahip oyunlardan sadece biri. Aynı zamanda mekan tasarımları ve yaşayan dünyası ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Sonuç olarak ise Final Fantasy VII Remake Intergrade, yeni nesil iyileştirmesinin üstüne bizlere daha önce göremediğimiz hikayede ki boşlukları anlamamızı sağlayan yeni içeriklerle gelen mükemmel bir oyun olmuş. Oyunun zaten bir hayranı iseniz gözünüz kapalı oyunu deneyeceğinizi düşünüyorum.


9

Artılar

  • Başarılı performans optimizasyonu
  • Görsel olarak tatmin edici iyileştirmeler
  • Yuffie ile oynamak oldukça keyifli
  • DLC hikayesi tatmin edici
  • INTERmission ile gelen yeni sistem

Eksiler

  • Ana oyundaki eksikler giderilmemiş.