-->
Immortals Fenyx Rising

Ters köşe olmaya hazır mısınız?

03.12.2020 | ulasufuk

Immortals Fenyx Rising, bu yıl Ubisoft tarafından piyasaya sürülen en iyi oyun, ancak tatil sezonunda iddalı isimleri Watch Dogs Legion ve Assassin’s Creed Valhalla’nın gerisinde kaldı. Geliştirici Ubisoft Quebec, Assassin Reed için büyük ölçekli bir arayıştan daha kısa bir aksiyon macera oyununa dönüştü. Bu, Yunan tanrılarının ve canavarlarının hikayesini daha parlak hale getirmeye yardımcı olacaktır. Immortal Phoenix Rising, diğer oyunlarından , özellikle de Assassin Reed Odyssey ve Zelda’nın efsanevi Breath of the Wild oyunlarının bir harmanı gibi düşünebilirsiniz, ancak kendi kimliğini oluşturmuştur. Immortal Fenyx Rising, sizi isimsiz bir Yunan ordusu kalkanı olan bir hikaye anlatıcısı olan Fenyx hikayesine götürüyor. Fırtına Phoenix gemisini yok ettiğinde, kahramanı Yunan Pantheon’unun evi olan Golden Isle’da enkaz halinde kalır. Maalesef işler pek iyi gitmiyor. Titan Tyson hapisten serbest bırakıldı, insanlığı bir taş heykele dönüştürüyor ve tanrıları daha küçük bir biçimde yakalamasını sağlıyor.

Zeus, soykırımdan kaçan tek kişidir. Zeus burada eski hikayelere uygun olarak gururlu ve bencil olarak oyunda yer alıyor. Tanrıların babası, Zeus tarafından insanlığa ateş getirdiği için hapsedilen Prometheus’a dikkat eder. Bu şekilde Phoenix hikayesi, Prometheus tarafından Zeus’un ek küçümseme yorumuyla anlatılan gerçek zamanlı bir hikaye olarak ortaya çıkıyor. Prometheus heteroseksüel bir adamdır ve Zeus bilge bir dolandırıcıdır. Ne yazık ki, Zeus’un mizahı o kadar da iyi değil. Şaka en fazla bir nottur ve aşağıdaki animasyon filmi stiline sahip. Özellikle akıllı değiller. Zeus, Resbos Adası hakkında kısa bir şaka yaparken bazen tebessüm ediyorsunuz. Bununla birlikte, mizah olgusu hikayeden çıkmanıza sebep oluyor. Ancak hikaye sizi yakalamayı başarıyor. Neyse ki, Ölümsüzlerin derinliklerine indikçe, konuşma arka planda kayboluyor. Oyuncunun geri kalanı biraz daha iyi olacak. Prometheus’un anlatımında büyük bir ağırlık vardır ve serbest bıraktığınız diğer tüm tanrılar sempatiktir. Phoenix sadece tanrısal güçlerine geri dönmekle kalmaz, aynı zamanda kim olduklarına dair rahatlıklarını da geri getirir. Hikayeleri küçük bir vuruşla sevimli ve Zeus’un duygusal değişikliklerinin vahşi tonları olmadan, Immortal’ın hikaye bölümünde başarılı olacağını düşünüyorum. Hades Yunan mitolojisinin daha iyi bir şekilde damıtılması için Süper Dev Oyunlarına bakın .

Zelda Breath of the Wild efsanesi Immortals Phoenix Slying’nin esintilerini görmek zor değil . Motor ve dünya tasarımı Assassin Reed Odyssey’den, ancak dayanıklılık ölçerler, tırmanma ve süzülme, son Zelda maceralarını anımsatıyor. Pek çok Ölümsüz bulmacanın bulunduğu Tartaros cebinin boyutları, doğrudan Vahşi Nefesin mabedinin kalıbına atılmış gibi görünüyor. Dört efsanevi figürü özgürleştirmek ve güçlerini kazanmak, yolculuğunuzun temel kapsamı bile Zelda Breath of the Wild çok andırıyor. Aradaki fark, Breath of the Wild’ın tamamen keşif fikirlerine ve hislerine odaklanmış olmasıdır. Link, Hyral’in harap olmuş dünyasına itildi ve ilerlemesini bulmak için serbest bırakıldı. Uzaktaki bir dağa bakmanız, oraya yavaşça gitmeniz ve yol boyunca ilginç köşeler ve antikalar bulmanız amaçlanmıştı. Ölümsüzler bunu pek umursamıyor. Her bölgenin temsili tanrılarının dev heykellerini yakınlaştırabilir ve uzaklaştırabilir ve aşağıdaki manzaraya bakabilirsiniz, ancak bu tek başına size arazinin genel konumu hakkında bir fikir verir. Bu görüş noktasından belirli bir alana sabitleyebilirsiniz, ancak Fenyx’in Uzak Görüş özelliği, dünyadaki yeni zorlukları ve bulmacaları belirlemeyi kolaylaştırır: Mesafesiz gitmek mümkündür, ancak Altın Ada Daedalus’un kanatlarında süzülmek bile sandık simgesine, hareket zorluklarına ve Tartaros’un kasasına yaklaştığınızda belirginleşir. Ölümsüzlerin odak noktası budur. Her zaman başka bir sandık açmalı veya hareketlerinize meydan okumalısınız. Bu keşifle değil, oyunla ilgili. Bununla birlikte, oyun iyi. Ölümsüzler, bir Assassin Reed Odyssey kaçınma ve savuşturma sistemiyle başlar, düşmanları yoğun saldırılar ve mükemmel savuşturma ile sersemletir. Düşman bu durumdayken, Fenyx ek hasar verir, bu nedenle karşılaşmalarınızın çoğu mümkün olan en kısa sürede sersemletici düşmana odaklanacaktır.

Gerçekçilik duygusundan uzaklaşabilmek, düşmanları size doğru çekebilecek ve yükselen mızrak denizinde onları havaya fırlatabilecek ek büyülü yeteneklere yardımcı olur. Savaş hızlı olmasına rağmen, Fenyx oyunun başından sonuna kadar neredeyse aynı yetenekleri koruyor. Muharebelerin çeşitliliği, büyük yeni yetenekler kazanmaktan ziyade, öncelikle yolunuza çıkan çeşitli düşmanlarla savaşmaktan gelir.Ancak, manzaraya dağılmış tek zorluk savaş değildir. Bazı görevler, bir dizi hedef boyunca bir kılavuz okla yay becerilerinizi test eder. Diğerleri, resmi tamamlamak için bloğu kaydırmanızı gerektirir. Bölünmüş bir kasanın içinde, bu bulmacalar daha karmaşık hale gelir ve başarılı olmak için atlama ve uçuşların doğruluğuna bağlıdır. Zorluklar arasında, keskin gözler ve ustaca hareketler gerektiren gizli sandıklar ve ödüller bulunur. Ölümsüz seni test edecek. Ya atlamayı kaçırıp boşluğa düşmeyi beklersiniz ya da bitiş çizgisine ulaşmadan hemen önce aceleniz olduğu için parçalara ayrılan bir dizi lazer çoban kutusu görürsünüz. Ubisoft Quebec, bu bulmacaların ve durumların üstesinden gelmek için çok eğlenceliydi. Aslında Ölümsüzlerin Vahşi Nefesin ötesine geçtiği alanlardan biri. Immortals’ın şu ana kadar oynadığım harika platform deneyimleri var, özellikle de zor bir oyun yolu arıyorsanız. Fenyx’in genel ilerlemesine yardımcı olacağını, yeni becerileri ortaya çıkaracağını ve sağlığı ve dayanıklılığı artıracağını düşündüğüm tüm bulmacalar ve zorluklar var.

Ancak Altın Ada’nın tamamı güneşin ışığı değildir. Bazı atlayışların kesin doğası Fenyx animasyonlarıyla desteklenemez. Örneğin, zorlu bir Vault yolu, Void’in üzerinde yüzen küçük bir platforma atlamanızı gerektirdi. Ne yazık ki, Fenyx bazen indikten sonra garip animasyonlara giriyor ve kahraman bazı ek adımlar attı. Sonuç olarak, platforma çarptım, ancak kısa sürede boşluğa adım attım. En azını söylemek sinir bozucu. Açık dünyada bulunan bulmacaların daha fazla işarete ihtiyacı var. Açık dünya bulmacalarının çalışma alanları değiştiği için bazen 5-10 dakika dolaşıp anlamaya çalıştığımı fark ettim. Ne ben konuşmam gerekiyordu. Bu bulmaca için bu kayaya ihtiyacınız var mı? En büyük hedefin nedir? Afrodit Sarayı’nda, belirli bir anahtarı etkinleştirmek için neyin tasarlandığını bilmediğimiz için çözülemeyen bulmacalar var. Ubisoft bir şeyi biliyorsa, bir çevre inşa etmektir. Altın Ada, gerçeklikten tamamen ayrı olması dışında bir istisna değildir. Bu, Ubisoft sanatçılarının tel örgülere doğru sallanarak Forgeland’ın parlak pembe ve yeşil ormanlarında ve Aphrodite’in Hefistos’taki Ebedi Bahar Vadisi’nde büyük demircilikler ve su kemerleri yaratmakta özgür oldukları anlamına geliyor. Ubisoft büyüleyeci manzaralar yapmayı çok iyi biliyor. Ayrıca birçok görsel özelleştirme vardır. Varsayılan olarak, Fenyx kızıl saçlı ve koyu tenli genç bir kadındır, ancak karakterinizin cinsiyetini ve görünümünü istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Gerçekten tuhaf olmak istiyorsanız mavi ve yeşil ten tonları seçeneğiniz de var. Sonuç olarak Immortals Fenyx Rising, derin özelleştirmesi, tatmin edici aksiyonu ve zorlu bulmacalarıyla bir şans verilmeyi hak ediyor.


9

Artılar

  • Oyun oldukça eğlenceli ve akıcı
  • Keyifli hikaye

Eksiler

  • Düşman çeşitliliği kısıtlı