-->
ROG, RX Optik Mekanik Anahtarlara Sahip Yeni Klavyesini Duyurdu

ROG RX Optik Mekanik Anahtarlara sahip yeni klavye, oyunculara yönelik özelliklerle dolu. ÖNEMLİ NOKTALAR Daha iyi anahtarlar: ROG RX Red Optik Mekanik Klavye Anahtarları tutarlı ve sallantısız tuş deneyimi, 1 ms tepki süresi ve tuş içi aydınlatma gibi özellikler sunuyor. Üst düzey özellikler: Genişletilmiş Ctrl tuşu, Gizlilik tuşu, fonksiyon tuşlarına erişim için Hızlı Geçiş anahtarı […]

20.11.2020 | ulasufuk

ROG RX Optik Mekanik Anahtarlara sahip yeni klavye, oyunculara yönelik özelliklerle dolu.

ÖNEMLİ NOKTALAR

  • Daha iyi anahtarlar: ROG RX Red Optik Mekanik Klavye Anahtarları tutarlı ve sallantısız tuş deneyimi, 1 ms tepki süresi ve tuş içi aydınlatma gibi özellikler sunuyor.
  • Üst düzey özellikler: Genişletilmiş Ctrl tuşu, Gizlilik tuşu, fonksiyon tuşlarına erişim için Hızlı Geçiş anahtarı ve USB 2.0 geçiş özelliği ile oyunculara avantajlar sağlıyor.
  • Toza ve sıvı dökülmesine dayanıklı: Alüminyum alaşımlı üst kaplama ve IP56 dereceli su ve toz dayanıklılığıyla uzun süre kullanım imkanı sunuyor.

ASUSRepublic of Gamers (ROG), ROG RX Red Optik Mekanik Anahtarlara sahip ilk oyuncu klavyesi olan ROG Strix Scope RX’i duyurdu. Oyunculara tutarlı ve sallantısız bir tuş deneyimiyle birlikte 1 milisaniye tepki süresi sunan ROG RX Red Optik Mekanik Anahtarlar, 100 milyon kez basılmaya dayanıklı tuşlarıyla dikkat çekiyor.

Daha iyi anahtarlar

ROG Strix Scope RX’te kullanılan birinci sınıf ROG RX Red Optik Mekanik Klavye Anahtarları, her tuşu çevreleyen yerleşik RGB LED’lerle donatılmış içi boş kare sap tasarımına sahip ilk anahtar olma özelliğini taşıyor. Bu eşsiz tasarım, dalgalanma gecikmesini neredeyse sıfıra indirerek tuşa basıldığı anda tepki alınmasını sağlıyor. İçi boş kare sap ve X sabitleyici mekanizma tutarlı ve sallantısız bir tuş deneyimi sunarak 100 milyon kez basılmaya dayanıklı uzun ömürlü bir kullanım sağlıyor.

Üst düzey özellikler

ROG Strix Scope RX, büyük beğeni kazanan ROG Strix Scope klavyenin başarısını ROG RX Red Optik Mekanik Klavye anahtarlarıyla sürdürmeyi hedefliyor. Bu yeni inanılmaz anahtarlarla donatılan ROG Strix Scope RX, temelde kendinden önce gelen modelin beğeni kazanan popüler özelliklerini taşıyor.

Strix Scope RX’in geliştirilme sürecinde FPS oyuncularının oyun stilini inceleyen ROG Ar-Ge ekibi, normalden iki kat daha geniş ve kullanımı çok daha kolay bir Ctrl tuşu tasarladı. 

İkonik figürlü Gizlilik tuşu anında tüm uygulamaları gizleyip sesi kısarak gizlilik sunuyor. Ardından tek dokunuşla tüm uygulamalar ve sesler eski haline döndürülebiliyor.

ROG Strix Scope RX’te ayrıca, üst sırada yer alan tuşların medya ve fonksiyon (Fn) işlevleri arasında geçiş yapmayı sağlayan Hızlı Geçiş anahtarı bulunuyor. Bu tuş, oyun ile günlük kullanım arasında değişimi kolaylaştırıyor. Bunlara ek olarak klavyede, mouse veya flash sürücü bağlamak ya da mobil cihazları şarj etmek için USB 2.0 geçiş özelliği de bulunuyor.

Toza ve sıvı dökülmesine dayanıklı

ROG Strix Scope RX, sektör lideri IP56 derecesinde toza ve suya dayanıklılık sunuyor. Klavye, kazara sıvı dökülmesinden ve tozdan bu şekilde korunuyor. Dayanıklı alüminyum alaşım üst plaka sağlam bir yapı oluşturarak oyuncuların uzun süre güvenebilecekleri performans sunuyor.

BULUNABİLİRLİK VE FİYAT

ROG Strix Scope RX’in TR tuş dizilimi ile birlikte Ocak 2021’de piyasada olması bekleniyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER[1]
BağlantıUSB 2.0
Dizilim%100 tam boy
Tuş anahtarlarıROG RX Optik Mekanik Klavye Anahtarı
Arka AydınlatmaHer tuşta RGB LED
Üst kasaAlaşım
Tuş başlıklarıABS (Lazer baskı)
Anti-ghosting%100 anti-ghosting
Sorgu oranı1000 Hz
Makro tuşlarıTüm tuşlar programlanabilir
Makro kaydıKullanım sırasında kayıt desteği
Kablo türüKauçuk Y kablosu
Kablo uzunluğu1,8 m
USB geçişiVar, tam işlevli
Sıvı dökülmesine ve toza dayanıklılıkIP56
Paket içeriği1 x XA05 klavye 1 x Garanti kartı 1 x Hızlı Başlangıç Kılavuzu
Medya tuşları (entegre)F5 – Oynat/Duraklat F6 – Durdur F7 – Geri F8 – İleri F9 – Sesi kapatma / Sesi açma F10 – Ses düzeyini artırma F11 – Ses düzeyini düşürme Gizlilik tuşu (F12) – Masaüstünü göster ve sesi kapat
Boyut440 x 137 x 39 mm
Ağırlık1,07 kg

[1] Teknik özellikler, içerik ve ürün bulunabilirliği önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir ve ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Gerçek performans uygulamalara, kullanıma, çevresel ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Tam teknik özellikler http://www.asus.com adresinde bulunur



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!