-->
RazerCon 2020 Dünyanın Her Yerinden Hayranlarını Monitör Başına Topladı

Duyurular, İlk Bakışlar & Ödüllerle Dolu RazerCon 2020 Dünyanın Her Yerinden Hayranlarını Monitör Başına Topladı Canlı yayımlanan RazerCon açılış konuşması sırasında CEO Min-Liang Tan, hayranların favori ürünlerinin yenilerini, hayranların favorisi olmaya aday yeni ürünleri ve sürpriz bir ünlüyü duyurdu. Oyuncular için önde gelen küresel yaşam tarzı markası Razer™, 10 Ekim 2020’yi küresel oyun topluluğu için […]

13.10.2020 | ulasufuk

Duyurular, İlk Bakışlar & Ödüllerle Dolu RazerCon 2020 Dünyanın Her Yerinden Hayranlarını Monitör Başına Topladı

Canlı yayımlanan RazerCon açılış konuşması sırasında CEO Min-Liang Tan, hayranların favori ürünlerinin yenilerini, hayranların favorisi olmaya aday yeni ürünleri ve sürpriz bir ünlüyü duyurdu.

Oyuncular için önde gelen küresel yaşam tarzı markası Razer™, 10 Ekim 2020’yi küresel oyun topluluğu için hatırlanması gereken bir gün haline getirdi. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlar, Razer CEO’su Min-Liang Tan’ın, ikonik Singapur siluetine karşı düzenlenen, türünün tek örneği interaktif bir oturum olan canlı karma gerçeklik açılış konuşmasını RazerCon’da izlediler. Bunu, yeni ve henüz duyurulmamış ürünlerle ilgili Razer panelleri ve Romero Games, Perfect World Entertainment, Paradox Interactive gibi oyun stüdyolarından ve Intel, NVIDIA ve Western Digital gibi teknoloji ortaklarından özel içerik sunumları ve hediyeleri izledi.

Twitter, Facebook, YouTube ve Twitch genelinde toplam 175 milyon izlenim  ve 250,000 saatlik gösterimle aynı anda 1 milyon toplam izleyiciye ulaşan etkinlik hayranlar arasında büyük bir hit oldu. Oyunla ilgili her şeyin bir kutlaması olan etkinlikte, Brenda ve John Romero ile Haz Dullul da dahil olmak üzere sektörün yüksek rütbeli emektarları en yeni projelerini sunarken, önde gelen ünlü oyuncular CloakZy, CourageJD, PaladinAmber’ın da içinde bulunduğu birçok ünlü isim konferans sırasında toplulukla etkileşime girdi.

Razer ayrıca #gogreenwithrazer girişimi ile daha sürdürülebilir bir geleceğe yönelik taahhüdünü açıkladı. Girişim kapsamında Razer, daha çevreci ofislere ve ürünlere yatırım yaparken, çalışanlara, ortaklara, Razer hayranlarına ve oyun topluluğuna sürdürülebilir uygulamaları teşvik edecek.

RazerCon 2020 ayrıca Razer Chroma RGB aydınlatma tarafından desteklenen ilk canlı yayın etkinliği (patent bekleniyor) olarak da atrih sayfasında yer aldı. Etkinlik, Deadmau5, Sabaton ve DragonForce gibi dünya standartlarında EDM performansçıları ve metal grupların yer aldığı bir after-party konseriyle doruğa ulaştı. Hayranlar ise evlerinde sevdikleri grupların setleriyle senkronize bir şekilde aydınlanan Razer Chroma özellikli cihazlarının yaşattığı görsel zevkin keyfini çıkardılar.

RazerCon 2020’yi kaçırdıysanız, buradan keyfini çıkarabilirsiniz.

RazerCon 2020’de Razer hayranları; Iskur Oyun Koltuğu, Tomahawk Oyun Kasası ve çok istenen Sneki Snek Plushie’nin yanı sıra çok ama çok daha fazlası dahil olmak üzere yaklaşan Razer ürün lansmanlarına ilişkin erken ürün tanıtımlarına ortak oldular.

Gösteri sırasında duyurulan ürünler ve projeler hakkında daha fazla ayrıntı için lütfen okumaya devam edin.

Razer İskur Oyuncu Koltuğu

Baştan sona konfor, sağlık ve stili göz önünde bulundurarak tasarlanan tamamen yeni Razer Iskur, Razer’ın ilk oyun koltuğu olup, türünün tek örneği harici bel destek sistemi, yüksek yoğunluklu köpük yastıklama, şık ve çok katmanlı sentetik deri kaplaması ve daha fazlası ile oyun koltuklarını yeniden tanımlıyor.

İskur, uzun oyun seansları sırasında oyuncu duruşunu iyileştirmeye yardımcı olmak için 26 derecelik özelleştirme sunan benzersiz harici bel destek sistemi ile günümüzün oyun koltuklarında üstün ergonomi ihtiyacını karşılamak için tasarlandı. Bel destek sistemi, omurganın tam eğriliğini, özellikle de gerginliğin en çok arttığı orta ve alt bölgeleri destekleyerek ağrıları ve gerilmeleri azaltmayı amaçlar. İskur ayrıca ek destek ve rahatlık için yüksek yoğunluklu köpük yastıklara, optimum erişim için özelleştirilebilen 4D kolçak sistemine ve omurganın tepesine ek destek için hafızalı köpük boyun yastığına sahiptir.

Iskur, canlı görünmek adına, Razer yeşili dikişlerle vurgulanan çok katmanlı siyah sentetik deri döşemeye sahiptir. İmza niteliğindeki yeşil Razer üç başlı yılan logosu, Razer’ın koltuk boyunca uzanan “Oyuncular İçin. Oyuncular tarafından.” sloganı koltuk başlığını süslemektedir. Yastıklama, ürünün bir Razer markası olduğunu kanıtlayan ayırt edici bir yılan tasarımla tamamlandı. 

Buradan Razer Iskur hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinin: https://rzr.to/Razer-Iskur

Razer Tomahawk Oyun Kasası

Tamamen yeniden tasarlanan Razer Tomahawk Oyun Kasası, Razer tarafından PC’ci oyuncular için tasarlanan ilk gerçek Razer masaüstü deneyimidir. Şasi iki farklı boyutta mevcuttur: Standart bir orta kule kasa olan Tomahawk ATX ve küçük formlu bir kasa olan Tomahawk Mini-ITX.

Tomahawk Oyun Kasası, bir yanda masaüstü bileşenlerini diğer yanda şık kablo yönetimi çözümünü sergilemek için sertleştirilmiş cam yan panellere sahiptir. İki panel de donanımcılara sistemlerini hızlı bir şekilde geliştirme, değiştirme ve mükemmelleştirme yeteneği sağlayan çıkarılabilir arka menteşeden açılır. Kasa, mat siyah metal çerçeve ve parlak Razer yeşil logosu ile vurgulanan tamamen siyah ön panele sahiptir. Alt kısım, Razer Synapse 3 yazılımı ile kontrol edilebilen ve özelleştirilebilen Razer Chroma RGB aydınlatma ile kaplıdır. Bu şekilde Razer ekosistemine entegre olanlar için daha sürükleyici bir deneyim sağlar.

Hava akışı düşünülerek tasarlanan Tomahawk Oyun Kasası, maksimum soğutma performansı için ön tarafta 360 mm’ye kadar radyatörü ve üstte iki adet 140 mm’ye kadar fanı destekler. Yerleşik kablo yönetim sistemi, havanın tıkanmasını önlemek, kullanılabilir alanı en üst düzeye çıkarmak ve genel olarak daha temiz bir estetik görüntü oluşturmak için kabloları bir arada ve gözden uzak tutar. 

Razer Tomahawk hakkında buradan daha fazla bilgiyi buradan edinin: https://rzr.to/TomahawkGamingChassis

Razer Blade Stealth 13 (2020 sonu)

Her zamankinden daha güçlü bir şekilde geri gelen Razer Blade Stealth 13’ün en yeni versiyonu, tamamen yeni bir 11. nesil Intel® Core™ i7 işlemci, yeni Full HD OLED dokunmatik ekran seçeneği ve oyunculara ve içerik üreticilerine birinci sınıf taşınabilir deneyim sunmak için net THX® Uzamsal Ses özelliklerine sahiptir.  

11. nesil Intel i7-1165G7 ile donatılan yeni nesil Blade Stealth 13, her zamankinden daha hızlı ve daha verimli. Intel® Turbo Boost teknolojisi kullanılarak 4,7 GHz’e kadar çıkabilen Blade Stealth 13, içerik oluşturmada 2,7 kata kadar, ofis üretkenliğinde ise %20’den daha hızlıdır. NVIDIA® GeForce® GTX 1650 Ti ile eşleştirilen yeni Blade Stealth 13, yalnızca üretkenlik açısından değil aynı zamanda hareket halindeyken oyun ve video işleme açısından da daha iyidir.

Oyuncular ve içerik oluşturucular için tasarlanan Blade Stealth 13, iki farklı ekran seçeneğiyle sunulacaktır: Full HD OLED touch ve Full HD 120Hz. Yeni Full HD OLED ekran seçeneği, DCI-P3 alanını %100 kapsama özelliği, daha yüksek kontrast oranı ve Gorilla® Glass dokunmatik ekran sunarak içerik oluşturucularının tam zevklerine göre tasarlandı. Oyuncular için Full HD 120Hz ekran modeli, 13” bir dizüstü bilgisayarda bulunan en yüksek yenileme hızı paneline, azaltılmış parlama için mat bir yüzeye ve SRGB renk alanını tam olarak kaplayacak şekilde tasarlanmış bir silahtır.

4 akıllı amplifikatörlü hoparlörü ve yeni THX Spatial Audio uygulamasıyla yeni Blade Stealth 13, Ultrabook sesini daha sürükleyici bir seviyeye taşıyor. THX’in yeni ses uygulaması, oyunlardan müziğe ve filmlere kadar her türlü kullanım durumu için çeşitli ses profillerine sahiptir. Uygulama ayrıca, kullanıcıların kulakları için en uygun ses profillerini oluşturabilmeleri adına özelleştirilebilir bir EQ profili sunar.

Razer Blade Stealth 13 hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinin: https://rzr.to/Blade-Stealth-13

Razer Seiren Mini

Yıllardır, stüdyo sınıfı mikrofonlar hantal ve göze batan yapıları ile temiz ve minimalist masaüstü kurulumlarının tarzına gögle düşürüyor. Razer, şık ve kompakt bir masaüstü mikrofonu talebine, Razer’ın bugüne kadarki en küçük USB destekli mikrofonu olan yepyeni Razer Seiren Mini ile yanıt veriyor. Seiren Mini, ultra kompakt tasarımı ve her estetiğe uyacak Razer Siyahı, Kuvars Pembesi ve Cıva Beyazı gibi renkleri ile profesyonel kalitede ses sunuyor.

Küçültülmüş boyutuna rağmen, Seiren Mini, istenmeyen ortam gürültüsünü azaltmaya yardımcı olan süperkardioid ses alma modeli ile boyundan büyük başarılara imza atarken net ve doğru ses yaymak için ince ayarlanmış 14 mm yoğunlaştırıcı kapsülle tamamlıyor kendini. Canlı ortamlarda ses netliğini sağlamak için Seiren Mini, dış kaynaklardan gelen titreşimleri azaltmak adına yerleşik bir şok yuvası, kararlılığı ve konumsal doğruluğu korumak için ise zorlu koşullara dayanan bükülebilir sehpa ile sunuluyor.

Rahatlık göz önünde bulundurularak hazırlanmış Seiren Mini, 500 gr’dan daha hafiftir ve yalnızca 16 cm uzunluğundadır. Bu da onu herhangi bir yere taşınacak kadar hafif ve en sıkışık masaüstlerine sığacak kadar küçük hale getirir. Mikrofon ayrıca, kullanıcıların tek bir USB bağlantısı üzerinden akışa veya sesli konferansa atlamalarına olanak tanıyan basit bir tak ve çalıştır tasarımına sahiptir.

Razer Seiren Mini hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinin: https://rzr.to/Seiren-Mini

Razer Kraken BT Kitty Edition

Hayranların favorisine yeni bir bakış, tamamen yeniden tasarlanan Razer Kraken BT Kitty Edition, hayranların miyav isteklerini her zaman ve her yere götürmelerine olanak tanıyor. Tarzla işlevselliği eşleştiren yeni kulaklık, güçlü 40 mm sürücüler, Razer Chroma RGB ve 50 saate kadar pil ömrü sunarken, Bluetooth 5.0 bağlantısıyla kabloyu ortadan kaldırıyor. Kulaklıkta ayrıca, ortam gürültüsünü engellemek ve kullanıcının sesini net ve hassas bir şekilde yakalamak için hüzmeleme teknolojisine sahip yerleşik bir mikrofon da bulunur.

İmza niteliğindeki kedi kulağı tasarımlı Kraken BT Kitty Edition, kafa bandı ve kulaklıklarda Cıva Beyazı dolgu ile vurgulanan şık bir Kuvars Pembesi renkte sunulmaktadır. Kulaklıklar ve kedi kulakları, uygulamalara ve bildirimlere yanıt veren ve ayrıca herhangi bir stile uyması için Razer Audio App aracılığıyla özelleştirilebilen Razer Chroma RGB ile desteklenmektedir.

Razer Kraken BT Kitty Edition hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinin: https://rzr.to/Kraken-BT-Kitty-Edition

Razer Chroma RGB

Yeni donanım duyurularının yanı sıra Razer, hızla büyüyen Razer Chroma Connect programına dört yeni ortak tanıttı: WD Black, Seagate Gaming, Yeelight ve Twinkly. Razer Chroma Connect programı artık 50’den fazla üçüncü parti donanım ortağını barındırıyor ve bu da onu 500’den fazla cihaz ve 150’den fazla oyun ve uygulama desteğiyle oyun cihazları için dünyanın en büyük RGB aydınlatma ekosistemi haline getiriyor.

Büyüyen bağlanabilir cihazlar listesini organik şekilde büyütmeye özen gösteren Razer, ASRock ile de ilk Razer Edition anakartlarını da duyurdu. Yeni anakartlar, X570 veya B550 yonga setleri için benzersiz bir tasarım ve destek sunan ASRock Taichi’nin Razer tarafından tasarlanmış versiyonları olacak. Türünün ilk örneği olacak ana kartlar, yerel Razer Chroma RGB desteğinin yanında binlerce adreslenebilir RGB (ARGB) bileşenleri ile de evrensel uyumluluk sunar. Birden fazla ARGB bileşenine sahip DIY PC üreticileri, artık her bileşeni Razer çevre birimleriyle yalnızca Razer Synapse 3 uygulamasını kullanarak kolayca senkronize edebilir.

Razer Chroma Connect programı hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinin: https://rzr.to/Razer-Chroma-RGB

Sneki Snek X ve Conservation International

Razer, RazerCon 2020’yi kapatırken topluluğun favorisi hakkında heyecan verici bir haber de paylaştı: Sneki Snek, resmi Razer oyun maskotu seçilirken artık kucaklanabilir bir peluş oyuncağı da olcak. Bir Razer tasarımcısının taslağı olarak başlayan maskot, düzinelerce fan sanatı sunumu, ev yapımı peluşlar ve hatta onuruna yapılan dövmelerle hızla en çok talep edilen tasarımlardan biri haline geldi. Sneki Snek, her yerde hayranların kalplerine ve zihinlerine hükmetti. Şimdi ise her hayranın kendine ait bir Sneki Snek oyuncağı olabilir.

Sneki Snek peluşun yanı sıra Razer, görevi toplumları, doğayı ve insanlığın refahını sorumluluk alarak sürdürülebilir bir şekilde korumak konusunda bilinçlendirmek olan küresel çevre örgütü Conservation International ile başlattığı iş birliğini de duyurdu. Bu anlamlı vizyona ulaşmaya yardımcı olmak için Razer, hayranlarını ve Sneki Snek’in güçlerini, nesli tükenmekte olan en az 100.000 ağacı veya yaklaşık 400 dönümlük ormanı kurtarmaya yardım etmeye çağırdı.

Satılan her Sneki Snek peluş için, Conservation International’ın faaliyet gösterdiği yerlerde on ağacın korunması için Conservation International’a bir katkıda bulunulacak. Her yerde hayranların yardımı ve desteğiyle, Razer ve Conservation International bu hedefi kolayca aşabileceğini biliyor.

Sneki Snek X Conservation International ortaklığı hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinin: https://rzr.to/sneki-snek

FİYAT & SATIŞA ÇIKIŞ

  • Razer İskur, 10 Ekim 2020’de 499.99 $/ 499.99 € fiyatıyla yalnızca Razer.com’da satışa sunuluyor.
  • Razer Tomahawk M1 Oyun Kasası ITX, 10 Ekim 2020 tarihinde 179,99 $/ 199,99 € fiyatla Razer.com’da ve seçkin perakendecilerde satışa sunuluyor.
  • Razer Tomahawk A1 Oyun Kasası ATX, 2020 Sonbaharında 199,99 $/ 229,99 € fiyatıyla Razer.com’da ve seçkin perakendecilerde satışa sunulacak.
  • Razer Blade Stealth 13, Ekim 2020’de Razer.com’da ve 2020 Sonbaharında seçkin perakendecilerde 1799,99 $ / 1999,99 € fiyatından satışa sunulacak.
  • Razer Seiren Mini, 10 Ekim 2020’de 49.99 $/ 59.99 € fiyatıyla Razer.com’da ve seçkin perakendecilerde satışa sunuluyor.
  • Razer Kraken BT Kitty Edition 10 Ekim 2020’de 99,99 $/ 109,99 € fiyatıyla Razer.com’da ve 2020 Sonbaharında seçkin perakendecilerde satışa sunulacak.
  • Razer Sneki Snek Plushie, 10 Ekim 2020 tarihinde 29.99 $/ 34.99 € fiyatıyla Razer.com’da ve seçkin perakendecilerde satışta. Conservation International katkıları, Çin ve Endonezya’daki satışlar için geçerli değildir.


Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!