-->
Corsair K55 RGB Klavye İncelemesi

Bilindiği üzere oyuncu ekipmanları denildiğinde dünyanın en saygın markaları arasında ilk akla gelenlerden birisi de Corsair markasıdır. Özellikle ürettiği ve profesyonel oyuncuların beğenisine sunduğu üst düzey kalitedeki ekipmanlar sayesinde son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Corsair, ülkemizdeki oyun severlerinde de en çok tercih ettiği markalar arasında yer almakta. Bu incelememizde Corsair’in üst düzey oyun ekipmanlarından […]

03.07.2020 | ulasufuk

Bilindiği üzere oyuncu ekipmanları denildiğinde dünyanın en saygın markaları arasında ilk akla gelenlerden birisi de Corsair markasıdır.

Özellikle ürettiği ve profesyonel oyuncuların beğenisine sunduğu üst düzey kalitedeki ekipmanlar sayesinde son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Corsair, ülkemizdeki oyun severlerinde de en çok tercih ettiği markalar arasında yer almakta. Bu incelememizde Corsair’in üst düzey oyun ekipmanlarından birisi olan Corsair K55 RGB olarak adlandırdığı yarı mekanik klavyesine göz atacağız. Bakalım Corsair’in kullanım odaklı klavyesi ile oyun severlere nasıl sürprizler hazırlamış.

Öncelikle yarı mekanik klavyeden beklentilerinin neler olabileceğini düşünerek incelemeye başlamak doğru bir adım olacaktır diye düşünüyorum. Böylelikle Corsair’in hangi noktalarda oyun severlerin beklentilerini dikkate aldığını ve tatminkar bir kullanış sunduğunu daha iyi analiz edebiliriz. Her şeyden önce bir oyun severin yarı mekanik klavyelerden beklentilerinin başında hız, sadelik, ergonomik tasarım ve modifikasyon gibi unsurlar başı çekmektedir. Bu unsurları isterseniz Corsair K55 RGB özelinde incelemeye başlayalım…

Günümüz oyun dünyasının geldiği nokta bakımından hız ve tepki süreleri profesyonel oyuncular bakımından can alıcı bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Bu çerçeveden değerlendirildiğinde klavye ve mouse ekipmanlarınızın tepki süreleri oyunun kaderini etkileyebiliyor. Corsair K55 RGB işte bu noktada oyun severlerin tam da en çok ihtiyacı olan hızlılık ve tepki süresi avantajları ile ön plana çıkmayı başarmış. Klavye gerçekten detaylarına daha sonra yer vereceğim tasarım avantajını sonuna kadar kullanmış ve çok ufak bir güç uygulamasına bile duyarlı olacak şekilde tasarlanmış. Takribi olarak birkaç milimlik ve çok hafif bir temasla aktif hala gelen tuş dinamiği kesinlikle klavyenin en önemli avantajı olarak göze çarpmakta. Bu noktada en önemli detay klavyenin tasarımında gizli.

Corsair K55 RGB ilk elinize aldığınızda hissettiğiniz duygu sade ve estetik bir klavyenin sizi karşılaması olarak tarif edilebilir. Oldukça sade ve zarif bir klavye ile karşı karşıyayız. Etkileyici RGB arka ışıklandırma modları, 6 makro tuşu, anti-ghosting ve medya denetim tuşları zafer için gerekli tüm özelleştirmeyi sunuyor. Genel olarak sade ve estetik tasarımın birçok oyuncunun hoşuna gideceğini belirtmeliyim. Tuşların hareketinden tutunda led ışıklandırmasına kadar her detay gözlerinizin önüne sunulmuş. Bu tasarım hamlesi sizi klavyenin kontrol merkezi olarak hissettirmiş diyebilirim.

Bazı ürünlerinde sessiz tuş takımı tercih edilirken bazı modellerde ise daha gürültülü bir tuş takımı tercih edilebiliyor. Bu noktada Corsair K55 RGB ’de white switch tercih edilmiş. Bu bildiğiniz üzere Corsair’in yarı mekanik klavyeler arasında tok bir tuş klik sesi sunan switch modeline işaret ediyor. Gerçekten de 20 milyon klik vadeden Corsair K55 RGB bu noktada farklı teknolojik alt yapısı ile de ön plana çıkıyor. Her açıdan dayanıklı olduğunu daha en başta size hissettiren Corsair K55 RGB uzun ömürlü bir tasarıma sahip olduğunu kanıtlıyor. Açıkçası şahsi görüşüm olarak sessiz mekanik klavyelerden ziyade tok sesli tuş takımlarını tercih ediyorum. Sonuçta bu hissi yaşamak için oyuncu klavyelerine yöneliyoruz.

Ayrıca Corsair K55 RGB ’nin öne çıkan ve hoşuma giden bir diğer özelliği ise anti-ghosting koruması sağlaması. Özellikle bazı oyunlarda hızlı tuş kombinasyonları uygulamanız gerektiğinde oldukça fazla tuşa çok kısa süreler içerisinde basmanız gerekebiliyor. İşte bu detay Corsair tarafından dikkate alınmış ve kullanıcıların böyle bir durumda klavye kaynaklı bir gecikme yaşamamaları için bu özellik geliştirilmiş.

Corsair K55 RGB her yönüyle sadelik ve kullanıcı dostu tasarımı ile farklılaşsa da özellikle kendi özel programının detaylarına girildiğinde sınırsız bir kişiselleştirme özgürlüğüne sahip olduğunu hissettiriyor. Corsair K55 RGB ’nin en önemli özelliklerinden birisi olan led ışıklandırma konusunda Corsair bize 3 bölgeli dinamik RGB Işıklandırma 10’dan fazla canlı RGB aydınlatma modu ile çok renkli statik aydınlatma seçenekleri ve etikleyici ışık efekleri sunuyor. Özellikle fps türü oyunlara ağırlık veren bir oyuncu iseniz karanlık bir ortamda kısa yollara aktive ettiğiniz farklı kombinasyondaki renklerle önemli bir kullanış avantajı sağlayabilirsiniz.

Corsair ICUE programı sayesinde sadece ışıklandırma hususunda değil makro tuş ayarlama konusunda da çok ince ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Klavye üzerinden aktif edeceğiniz makro seçeneği ile birlikte tuşlara basış şiddeti ve zamanına kadar birçok kombinasyonu kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu özgür kullanım deneyimleri belki de sıkı oyuncuların en çok tercih nedenlerinden biri olacaktır.


Genel Değerlendirme

Corsair K55 RGB modelini etraflıca incelemeye çalıştık. Hızlı tepkime süresi, dayanıklı malzeme kalitesi, çıkarılabilir yumuşak kauçuk bilek desteği, sade ve estetik tasarımı ve kullanıcı dostu kişiselleştirme seçenekleri ile Corsair K55 RGB , kendi sınıfında oldukça güzel bir iş başarıyor. Türkçe tuş takımı desteği ile ülkemizdeki oyun severleri gönlünden vuran Corsair. Yarı mekanik klavyeler arasında ortalama bir satış fiyatına sahip olan Corsair K55 RGB beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacak bir ekipman olmuş diyebilirim.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!