-->
Mafia 2: Definitive Edition İnceleme

Mafia serisi yeni nesil sürümleriyle raflardaki yerini aldı. Mafia: Trilogy adı altında yeniden elden geçirilmiş halde bizlerin beğenisine sunuldu. Bizde Trilogy paketinden Mafia 2: Definitive Edition  inceleyeceğiz, elbette ilk gözümüze çarpan şey grafik kalitesi oluyor.  Xbox versiyonunda ışıklandırma ve gölgelendirme, texture detayları ve draw distance özelliği, performansla orantılı olarak çok daha iyi durumda. Vito’ın yüz […]

01.06.2020 | ulasufuk

Mafia serisi yeni nesil sürümleriyle raflardaki yerini aldı. Mafia: Trilogy adı altında yeniden elden geçirilmiş halde bizlerin beğenisine sunuldu. Bizde Trilogy paketinden Mafia 2: Definitive Edition  inceleyeceğiz, elbette ilk gözümüze çarpan şey grafik kalitesi oluyor.  Xbox versiyonunda ışıklandırma ve gölgelendirme, texture detayları ve draw distance özelliği, performansla orantılı olarak çok daha iyi durumda. Vito’ın yüz hatları ve kaplamaları gayet kaliteli. Üstelik anti-alising’i üstüne ekleyip detaylara keskinlik kattığımızda görüntü kalitesi bir kat daha artıyor..

Mafia 2’in hikâyesinden bahsetmek gerekirse. Vito küçük bir çocuk iken ailesini daha iyi bir yaşam için takip etmiş bir delikanlıydı başlarda sadece. Empire Bay bizim için başlangıç olacaktı demişti babası. Empire Bay ise sadece babasının alkolik oluşunun ve Vito‘nun suça bulaşmasının başlangıcıydı. Çocukluktan çıkıp gençliğe giren Vito Joe isimli en yakın arkadaşıyla tanıştı. Joe‘da Vito gibi İtalya-Sicilya civarlarından gelmiş Amerikan Rüyası denen saçmalığı arayan bir ailenin çocuğuydu. Ben Vito Scaletta. Amerikan Rüyasını yaşamak için Sicilya’dan ailemle beraber Empire Bay’e yerleşmek belki de babamın verdiği en kötü karardı. Ama madem bu işe girdim, çıkmayacağım… Beraber hayatlarının tadını çıkarmak için herşeyi yapmaya başladılar fakat bu bir soygun sırasında Vito‘nun yakalanmasıyla sona erdi. Ya Sicilya‘ya cepheye gidecek ya da hapse gönderilecekti. Vito ise cepheyi seçti. Birkaç sene sonra madalyalar ve yeniden kazanılmış bir onur ile Empire Bay‘e döndü.

Fakat onurunu kaybetmesi fazla uzun sürmeyecekti. Tren istasyonunda onu karşılamaya gelen Joe ile karşılaştı Vito. Joe şişkin bir göbek paranın alabileceği en güzel araba ve cep dolusu parayla çıkmıştı karşına. Bir şeyler içmeye gittiğinde, Joe Vito‘nun geri dönmesini istemediğini belirtti ve eğer isterse onun cepheye dönmesine engel olabileceğini söyledi. Bu bir hoş geldin hediyesiydi. Annesinin ve kız kardeşinin yanına giden Vito babasının bir dolu borç bıraktığını öğrendi. Bunları ödemek için yapabileceği tek şey eski işine geri dönmesiydi ki bu zor değildi. Vito basamakları hızlı hızlı tırmandı. Empire Bay‘in karanlık yüzü ise ona kucak açmıştı. O bir Mafyaydı. Empire Bay’de mantıklı sebeplerle hareket eden insanlardan çok, anlamsızca dolaşan bir halkla karşı karşıya kalıyorsunuz. Kapı eşiğinden geçmenin ne demek olduğunu bilmeyen eminim yüzlerce NPC ile oyun deneyimim boyunca karşılaşmışımdır.

Otomobiller Mafia 2’de önemli bir yere sahip. Sürüş dinamikleri hala kalitesini koruduğu için artı olarak düşünülebilir mi bilmiyorum. Piyasadaki birçok Remaster ve Game of the Year projeleri gibi Mafia II: Definitive Edition oyununda da tüm içerikler, sizlere tek seferde sunuluyor. Yani, temel oyunun üzerine tüm ek paketlerin ve diğer içeriklerin sahibi olabiliyorsunuz. Bu içeriklerin başını ise temel oyunun yanında The Betrayal of Jimmy, Jimmy’s Vendetta ve Joe’s Adventure isimli üç ek paket çekiyor. Bu ek paketler, temel oyunun üzerine geliyor ve toplamda neredeyse ana oyun kadar geniş içeriklerin sahibi olabiliyorsunuz.

Mafia II: Definitive Edition oyununun içerisinde üç adet ana ek paketin yanında; Greaser Pack, Renegade Pack, Vegas Pack, War Hero Pack ve Made Man Pack bulunuyor. Made Man Pack haricindeki tüm içerikler, oyunun ana hikayesinde ilerledikçe açılıyor. Made Man Pack ise 2K Games için ücretsiz bir hesap oluşturduğunuz zaman size veriliyor. Tüm bu mini ek paketlerin içerisinde karakter kıyafetleri ve araba özelleştirme ögeleri bulunuyor. Ayrıca, Mafia: Trilogy paketini alırsanız daha da fazla paket veriliyor size. Sonuç olarak Mafia 2: Definitive Edition biz oyun severlere çok fazla yenilik sunmuyor. Eğer yeni nesil konsolunuz varsa serinin tüm oyunlarını oynadıysanız bu oyunu öneririm eğer yenilikçi bir şeyler istiyorsanız bu oyun sizi tatmin etmeyebilir.



Popüler Haberler


THQ Nordic ve Alkimia Interactive, merakla beklenen Gothic Remake’in Koleksiyoncu Sürümünü resmi olarak duyurdu.


Bethesda tarafından Fallout 4 hayranları için heyecan verici bir haber geldi!


Beşiktaş Esports, League of Legends EMEA Masters Spring 2024 yarı finalinde bugün Team BDS Academy ile karşı karşıya gelecek.


Epic Games, her hafta olduğu gibi bu hafta da ücretsiz oyunlar sunmaya devam ediyor.