-->
Corsair HS70 Pro Wireless İncelemesi

Sıkı bir oyuncu için oyunun atmosferine kendini verebilmek ve en ufak detaya bile hakim olabilmek can alıcı derecede önemlidir. Özellikle takım oyununa dayalı bir fps oyunun içerisindeyseniz eğer tüm detayları hissetmek için en üst düzey ekipmanlara sahip olmak hayati önem arz edecektir. İşte bu noktada günümüz oyuncularının imdadına üst düzey kalitedeki oyuncu ekipmanları yetişiyor. En […]

01.06.2020 | ulasufuk

Sıkı bir oyuncu için oyunun atmosferine kendini verebilmek ve en ufak detaya bile hakim olabilmek can alıcı derecede önemlidir.

Özellikle takım oyununa dayalı bir fps oyunun içerisindeyseniz eğer tüm detayları hissetmek için en üst düzey ekipmanlara sahip olmak hayati önem arz edecektir. İşte bu noktada günümüz oyuncularının imdadına üst düzey kalitedeki oyuncu ekipmanları yetişiyor. En üst düzey kalitedeki bir mekanik klavye, tüm seslere hakim olacağınız ve kusursuz bir netlikle iletişime geçeceğiniz kulaklık-mikrofon setiniz ve en ufak tepkimenize cevap verecek bir fareniz elinizin altındaysa gerçek bir “oyuncu” olmaya layıksınız demektir.

Yukarıda belirttiğim bu üst düzey donanımların dünyadaki en önemli üreticilerinden biri olan Corsair firmasının kablosuz oyuncu kulaklığı modeli HS70 Pro işte sizlere kusursuz oyun deneyiminin işitsel kısmında tam destek sunmayı vaadediyor. Bizler de üst düzey oyuncu kulaklıkları segmentinde ciddi bir hamle yapan HS70 Pro’nun tasarım, performans, kalite ve fiyat konularındaki detaylarını incelemeye başlayabiliriz.

Öncelikle HS70 Pro’nun kutusunu açtığımızda ilk gözümüze çarpan özelliği üretiminde oldukça kaliteli bir malzeme kullanıldığını farketmemiz oldu. Gerçekten de ürünü elinize aldığınızda her detayında üst düzey kalitede malzemelerin kullanıldığını daha ilk anda hissediyorsunuz. Kulaklığı elinize aldığınızda ortalama bir oyuncu kulaklığının sahip olması gereken bir ağırlıkta olduğunu hissediyorsunuz. Açıkçası malzeme kullanımında sentetik deri ve metal ve plastik alaşımların tercih edilmiş olması bu noktada avantaj sağlamış.

Corsair HS70 Pro sadelik ve estetiğin ön plana alındığı bir kulaklık olmuş. Kulaklığın kablosuz olması nedeniyle hareket serbestisi göz önüne alınarak kontrolün kulaklık üzerinde bulunan mini düğmeler sayesinde sağlanması tasarlanmış. Bu çerçevede her iki tarafta bulunan ses kontrol ve mikrofon kontrol düğmeleri doğru birer tercih olmuş. Kulaklığın alıcısı ortalama bir USB bellek büyüklüğünde. Kulaklıkla bağlantı kurulur kurulmaz bu alıcı üzerinde beyaz bir ışık yanmaya başlıyor. Kulaklık üzerinde 2 adet tuş ve 1 adet teker bulunmakta. Gücü ve mikrofonu açıp kapamaya yarayan bu tuşlara ek olarak, kulaklığı uzun süre kullanmadığınızda pilden tasarruf etmek için otomatik kapanma özelliğine sahip. Şarj için kulaklık üzerinde 1 adet microUSB giriş görmekteyiz ve kutudan çıkan USB tip A’dan micro USB’ye kabloyu kullanabilirsiniz. Mikrofonun ses kalitelisi iyi diyebiliriz mikrofon konusuna daha sonra detaylıca yer vereceğimden şimdilik ilk görüşteki detayları burada sonlandırıyor ve diğer hususlara geçiyorum.

Bir kulaklıktan beklenen en önemli özelliklerden birisi olan ergonomi konusunda Corsair’ın oldukça iyi bir iş çıkarttığını belirtmeliyim. Yaklaşık 590 gr ağırlığında olan kulaklığın ne çok ağır ne de çok hafif olduğunu belirtmeliyim. Kulağınıza taktığınız ilk anda gerçekten bir oyuncu kulaklığı ile buluştuğunuzu hissediyorsunuz. Bu noktada tasarımdaki ergonominin etkilerini ilk başta hissediyorsunuz. Özellikle oldukça hafif ve yumuşak deri malzemeden yapılan kulaklığın kulağınıza temas eden kısmındaki malzeme kalitesi gerçekten üst düzeyde. Uzun süreli kullanımların göz önüne alınması ile tasarlanan bu yumuşak malzeme özellikle dikiş kısımlarının kulak derinize temasını engelleyecek şekilde ayarlanmış. Bu en ufak rahatsızlık duymadan saatlerce kullanımı olanaklı kılıyor. Aynı zamanda kulaklığın oldukça esnek tasarlandığını belirtmeliyim. Her iki kulaklık kısmının yarım tur kadar öne ve arkaya dönebilmesi kulağınızdan çıkardığınızda boynunuzda şık ve konforlu bir şekilde durmasını sağlıyor. Ayrıca kulaklığın tepe kısmında bulunan Corsair logosunun altında yer alan ve kulak kısmındaki deri malzeme ile işlenmiş olan hafif destek yastığı sayesinde uzun süreli kullanımda kulaklığın taç kısmının başınızı ağrıtmasını engellemiş. Bu oldukça hoş düşünülmüş bir detay.

Tasarıma ilişkin detayları tamamladıktan sonra performansa ilişkin özelliklere geçebiliriz. Performansa ilişkin bana kalırsa en önemli veri HS70 Pro’nun 2.4 ghz gücündeki usb bağlantısı ile 12 metre mesafe desteği sunması. Açıkçası kablosuz kulaklıkların en can alıcı özelliklerinin başında bana kalırsa bu hareket serbestisi geliyor. Ayrıca ses iletimi konusunda da Corsair oldukça iyi iş çıkarıyor. HS70 Pro modelinde 50 mm Neodim mıknatıs malzemeden yapılan ve maksimum 111 desibel ses üreten birer hoparlör kullanıyor. Bu sayeden gerçekten üst düzey bir ses şiddetini oldukça yakından hissedebiliyorsunuz. Tüm bunlara bir de 7.1 ses kanalı desteği eklenildiğinde neredeyse 360 derecelik bir surround etkisini dış dünya ile bağlantınızı keserek yaşayabiliyorsunuz. Ayrıca her ne kadar kulaklığın ağırlığını arttıran bir etmen olsa da HS70 Pro’nun süresinin bir hayli uzun olduğunu belirtmeliyim. Günlük 2 saat üzerinden hesaplanıldığında 8 günlük (yani 16 saatlik) bir kullanım süresi söz konusu. Bu bir hayli tatminkar bir süre.

Teknik detaylar konusunda Corsair HS70 Pro’nun gerçek anlamda profesyonel bir oyuncu kulaklığında bulunması gereken neredeyse tüm üst düzey unsurları bünyesinde barındırıyor. Bu özelliklerin uygulama alanında nasıl hissettirdiğine de biraz değinmek gerekiyor. Kendi şahsi tecrübelerimi paylaşacak olursam; öncelikle böylesine kompakt bir kulaklığı daha ilk kulağınıza taktığınızda dış dünyadan yavaşça soyutlandığınızı hissediyorsunuz. Bu noktada kulaklığın kulağınızı çok iyi bir şekilde sardığını ve ses yalıtımını başarı ile sağladığını belirtmeliyim. Ben özellikle bol aksiyonlu ve ses detayının fazlaca olduğu oyunlarda test etmeye çalıştım HS70 Pro’yu, ve sonuçta gerçek manada “çıt” çıksa yanınızdan geliyormuş gibi hissettiğinizi belirtmeliyim. Bu açıdan bakıldığında ses kalitesinin gerek surround etkisi ile gerekse berrak ve kusursuz bir şekilde iletilmesi ile fazlasıyla tatmin edici olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

İncelemenin önceki bölümlerinde de belirttiğim gibi HS70 Pro’nun mikrofonu çıkarılabilir ayrı bir parça halinde kutudan çıkıyor ve 3.5mm analog jack uca sahip. Oldukça esnek bir gövdeye sahip olduğu için konumlandırma konusunda rahatlık sunuyor. Kulaklığın her iki hoparlör kısmının dışında yer alan Corsair logosu ile desteklendiğini tüm bu şık dokunuşlar Corsair ürünlerinde artık aşina olduğumuz detaylar olarak karşımıza çıkmakta.

Corsair HS70 Pro ile ilgili genel değerlendirmemize gelecek olursak; yüksek malzeme kalitesi, ergonomik ve kullanıcı dostu tasarımı, güçlü performansı ve şık detayları ile bir oyuncu kulaklığından beklenilen en temel özellikleri HS70 Pro’nun fazlasıyla bünyesinde bulundurduğunu belirtmeliyim. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra ortalama bir fiyata sahip olan ürün son dönemde kablosuz oyuncu kulaklığı arayan oyuncuların ilk etapta değerlendirmesi gereken bir ürün olmuş diyebilirim.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!