-->
Kapalı Beta Döneminde Rekorları Alt Üst Eden VALORANT’ın Tam Sürümlü Lansmanı İçin Geri Sayım Başladı

Riot Games’in ücretsiz PC nişancı oyunu VALORANT, kapalı beta döneminde günlük ortalama 3 milyon kişi tarafından oynanarak ve 470 milyon saatin üzerinde izlenerek rekor kırdı. Kapalı Beta dönemi sona eren taktiksel karakter tabanlı oyun için gözler 2 Haziran’a çevrildi. Video oyunu geliştiricisi ve yayıncısı Riot Games, kapalı beta dönemi 28 Mayıs’ta sona eren taktiksel nişancı […]

30.05.2020 | ulasufuk

Riot Games’in ücretsiz PC nişancı oyunu VALORANT, kapalı beta döneminde günlük ortalama 3 milyon kişi tarafından oynanarak ve 470 milyon saatin üzerinde izlenerek rekor kırdı. Kapalı Beta dönemi sona eren taktiksel karakter tabanlı oyun için gözler 2 Haziran’a çevrildi.

Video oyunu geliştiricisi ve yayıncısı Riot Games, kapalı beta dönemi 28 Mayıs’ta sona eren taktiksel nişancı oyunu VALORANT’ın güncel oynanma rakamlarını açıkladı. 2 Haziran’da tüm dünyada tam sürümüyle çıkış yapacak olan VALORANT, iki aylık beta test süresi boyunca her gün yaklaşık 3 milyon oyuncu tarafından oynandı. Kapalı betaya erişim sağlayamayan oyun severler, dünyanın en popüler çok oyunculu eğlence platformlarından Twitch ve Koreli canlı yayın platformu AfreecaTV üzerinden toplam 470 milyon saatten fazla VALORANT yayını izledi.

Kapalı beta sürümü 7 Nisan’da yayınlanan VALORANT, hızlı bir şekilde birinci şahıs nişancı oyunu hayranlarının favorisi olarak Twitch üzerinden bir günde 34 milyon saat izlendi ve görüntüleme rekorlarını kırarak tarih yazdı. VALORANT’ın Kapalı Beta sürümü anlık 1.7 milyon eş zamanlı izleyiciyi aştı ve 2019 League of Legends Dünya Şampiyonası Finalleri’nin ardından ikinciliğe yerleşti. COVID-19 salgınının getirdiği beklenmedik küresel zorluklara rağmen, Riot Games, Kuzey Amerika, Rusya, Türkiye, Brezilya, Avrupa, Kore ve Latin Amerika dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki bölgelere VALORANT kapalı beta sürümünü ulaştırarak küresel oyuncu topluluğuna verdiği sözleri yerine getirme konusundaki kararlılığını gösterdi.

“2 Haziran’da başlamak için sabırsızlanıyoruz”

Riot Games VALORANT Baş Yapımcısı Anna Donlon, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Lansmandan önceki son günlerde VALORANT topluluğundan gördüğümüz coşku, tutku ve destekten çok mutluyuz. Bir ekip olarak umudumuz, yıllardır gösterdiğimiz çaba ve uğraşlar sonucunda taktiksel nişancı topluluğunun güvenini ve saygısını kazanmaktı. Oyunun tam sürüm çıkışını gerçekleştirerek 2 Haziran’da başlamak için sabırsızlanıyoruz. Bu önemli adım, birlikte çıktığımız yolculuğun sadece başlangıcı.”

200 bin dolar ödüllü Twitch Rivals etkinliğinde Türk oyuncular boy gösterecek Kapalı beta döneminde Twitch üzerinden rekorlar kırılmasının ardından Riot Games, aynı platform ile ortaklık kurarak yeni bir etkinliği hayata geçiriyor. Oyun severlerin yakından tanıdığı popüler yayıncılarla birlikte gerçekleştirilecek turnuva organizasyonuna Türkiye, Avrupa bölgesinde 4 takım ile katılıyor. Takım kaptanlarının Unlost, wtcN, Mithrain ve AlpTV olacağı etkinlik 5 Haziran’da başlayacak ve finaller 7 Haziran’da yapılacak.



Popüler Haberler


League of Legends 2024 Kış Mevsimi finali 5 Nisan Cuma günü saat 20.00’de nefes kesici bir mücadeleye sahne olacak.


Geliştirici AMZY, 2010 yılında DSiWare oyunu olarak DS için piyasaya sürülen Hakokoro’nun devamı niteliğindeki Hakokoro V’i duyurdu.


Yayıncı Funcom ve geliştirici The Outsiders, Lab42 işbirliğiyle Metal: Hellsinger VR’yi duyurdu.


VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi’nde heyecan zirveye tırmanıyor!