-->
Wunderling İnceleme

Altın kalpli bir platformcu her zaman ilgimi çekecek. Düşüşünden bu yana uzun bir oyun çağına tutunmaya ya da geçmişten gelen bir fikirle geleceğe bakma arasında tehlikeli bir dengeleme eylemi olarak adlandırmaya çalışın, Wunderling’i eğlenceli, klasik bir platform oyununun kaşıntısını çizen bir kavramın altında bükebilirsiniz. benzer nedenlerle kalbimde bir yer tutuyor ve sevindim ki kucağıma düştü. […]

13.03.2020 | ulasufuk

Altın kalpli bir platformcu her zaman ilgimi çekecek. Düşüşünden bu yana uzun bir oyun çağına tutunmaya ya da geçmişten gelen bir fikirle geleceğe bakma arasında tehlikeli bir dengeleme eylemi olarak adlandırmaya çalışın, Wunderling’i eğlenceli, klasik bir platform oyununun kaşıntısını çizen bir kavramın altında bükebilirsiniz. benzer nedenlerle kalbimde bir yer tutuyor ve sevindim ki kucağıma düştü. arasında bu yoldan geçmek oldukça katarsis. Hikayemiz diğerleri gibi başlar. ‘Kahraman’ oyunları, Carrot Man, bir kez daha kötü büyücü olan Kohlrabi’nin planlarını engelledi ve sevgili Prenses Bezelyesini sivri portakallı kişiyi çizerek kurtardı. Cevaplardan ve sonunda Carrot Man’ı havuç suyuna dönüştüremeyen başarısız girişimlerinden öfkeli olan Kohlrabi, gördüğü en yakın patates minionunun yakın zamanda ezilmiş vücuduna döner ve onu hayata döndürür. Böylece, oyunların gerçek kahraman olarak yolculuğunuz başlıyor. Wunderling’i vitese geçirmenin eğlenceli ve çekici bir yoludur ve hemen bunun diğerlerinden farklı olarak bir platform olduğunu gösterir.

Alabaş, öykü boyunca, parlak bir kuru mizah duygusu ile bir ineğin kafasına yapışmış bir kameradan izlemek için krallığın geri kalanı için propaganda videoları kaydedeceği kesim sahneleri boyunca varlığını sürdürüyor. Bu anlardaki yazı, bu gözden geçirenin bir kıkırdamasını ya da beşini kazanmayı başaran özel bir göze çarpıyor. Eğlenceli bir senaryo ve ben her zaman oyun arasındaki bu anları dört gözle bekliyordum. Wunderling’in benzersiz platform açısı, bir goon olarak oynuyorsunuz. Bir gooma. Bu nedenle, sonsuz bir şekilde soldan sağa hareket ediyorsunuz. Kohlrabi, sizi yeniden diriltirken, bu tek kullanımlık minyona zıplama yeteneğini verdi ve erken kontrol edebildiğiniz her şey (çeşitli özel hareketler ilerledikçe kilidini açar). Evet, bunu gerçekten farkettiren komik bir açı, tüm bu düşmanlar gerçekten de öyle değil mi? Sadece kahramanı düşürecekleri umuduyla sola sağa hareket et. Wunderling bu konsepte aplomb ile eğilir, bu da oyunu çoğunlukla tek bir düğme deneyimi haline getirir.

Wunderling gibi bir oyunun yeterince basit bir düğme platform oyunu olarak yazılabileceğini varsaymak muhtemelen kolaydır. Soldan sağa, iş bitti. Neyse ki seviye tasarımında tekrar oynatılabilirliği teşvik eden şaşırtıcı bir derinlik var. Her seviye, Ori ya da yukarıda bahsi geçen Yoku Adası’na göre özellikle uzun olmasa da, göze çarpan kolay rota boyunca oynarken çeşitli koleksiyonlar ve gizli şeyler var ve nasıl yeryüzünde olduğunuzu bilmek istiyorsunuz ‘ hazine sandıklarını açmak veya anahtarları toplamak için oraya gitmek istedim. Yapmak için doğal karşılaştırma, mobilde Super Mario Run olacaktı, çünkü Mario atlama yapmak için ekrana dokunacak kadar basit, ayrıca renkli paralara ulaşmanın ve çarpanları puanlamanın yollarını bulmanız gerekiyor.Wunderling burada parlıyor. Hazine sandıklarının içinde kahramanınızı giydirmek için kullanabileceğiniz eşyaları keşfedeceksiniz ve son olarak birisine nasıl ulaşacağınız tamamen tatmin edici. Sadece geri dönmek ve dayak yolu uzandı belirli alanlara ulaşmak için nasıl çalışacağım birkaç atlandı. Sonra sağlığınızı her seviyede tutmak için gerekli olan çiçekler var. Çiçek toplamadan çok uzun süre seyahat ederseniz sağlığınız bozulabilir. Ölümünden sonra seviyeye geri dönmek (bir kontrol noktasını bulamazsanız başlangıçta) anlık ve sonsuzdur, bu nedenle her seviyeyi geçmeniz için size bol miktarda yedek verilir.

Wunderling hakkında sevilecek çok şey var ve tüm bulmacalarını yenmek ve 100’den fazla olan seviyelerde tekrar oynamak için iyi zaman geçirdim, bu yüzden burada cömert bir oyun var. Celeste tarzı, seviyeler ‘baştan başlamak’ zihniyeti göz önünde bulundurularak tasarlanır, bu yüzden özellikle zor bir oyun değildir. Başınızı kaşıracağınız ve sonra tokatlayacağınız anlar var çünkü ne yapmanız gerektiği açıktı, tuzaklardan kaçınmak ve çiçek kovalamak biraz kaybolmuş olabilir. Neyse ki Celeste’den çok daha kolay. Gerçi bir sancı. Wunderling hakkında özellikle mükemmel bir şey yok, yaptığı her şey iyi ve her şey bununla ilgili. Dikkat çekici bir zaman olmasa bile eğlenceli ve formülü karıştırıp sizi güldüren bir platformcu  bilinmez arıyorsanız, daha fazla bakmanıza gerek kalmayacak.



Popüler Haberler


Türk Telekom eSüper Lig’in heyecan dolu finali sona erdi ve Trabzonspor, Ankaragücü’nü 6-0 ve 4-0’lık skorlarla mağlup ederek şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı!


Kılıç dövüşlerinin heyecanını ve vahşetini dorukta yaşamak isteyenler için hazır olun!


Uzun yıllardır heyecanla beklenen Blizzard’ın yıllık oyun etkinliği BlizzCon, 2024 yılında düzenlenmeyecek.


ESL Pro Lig Sezon 19 heyecanı devam ediyor! Malta’da düzenlenen turnuvada A ve B gruplarındaki mücadeleler pazar günü sona erecek.