-->
Razer, CES 2020’de PC ve Mobil Oyunda Sınırları Zorluyor

Oyuncular için dünyanın önde gelen yaşam tarzı markası; 5G destekli, bulut tabanlı oyunların geleceğine bir bakış sunarken, masaüstü oyun sistemi kategorisindeki yenilikleri ve yeni eRacing simülatörü konseptiyle oyuncuları şaşırtmaya hazırlanıyor. Oyuncular için önde gelen küresel yaşam tarzı markası olan Razer ™ bugün yeni Razer Kishi evrensel mobil oyun kontrol cihazlarını, Razer Sila 5G Ev Router’ını, […]

08.01.2020 | ulasufuk

Oyuncular için dünyanın önde gelen yaşam tarzı markası; 5G destekli, bulut tabanlı oyunların geleceğine bir bakış sunarken, masaüstü oyun sistemi kategorisindeki yenilikleri ve yeni eRacing simülatörü konseptiyle oyuncuları şaşırtmaya hazırlanıyor.

Oyuncular için önde gelen küresel yaşam tarzı markası olan Razer ™ bugün yeni Razer Kishi evrensel mobil oyun kontrol cihazlarını, Razer Sila 5G Ev Router’ını, Razer Tomahawk Masaüstü Oyun Bilgisayarı’nı ve çeşitli oyun yayıncıları ve teknolojik ürün satıcıları ile iş birliği içinde oluşturulan yeni bir Razer eRacing Simulator konseptini duyurdu.

Razer’ın CES standında (# 21000) ziyaretçiler, NVIDIA’nın GeForce NOW bulut oyununun önizlemesini de içeren yeni bir bulut oyun deneyim bölgesinin keyfini çıkartabilir, yeni modüler, ultra kompakt oyun masaüstünü de içeren Razer’ın endüstri lideri oyun sistemlerini tanıyabilir ve Razer eRacing Simulator’da üç turlu bir yarışmaya katılabilirler.

YÜKSEK PERFORMANSLI BULUT OYUNU İÇİN YOL YAPIYORUZ

Oyun donanımı, yazılımı ve hizmetlerinde tartışmasız inovasyon lideri olan Razer, oyuncuları bulut ve mobil oyunların geleceğine hazır hale getirmeyi amaçlıyor. Yüksek performanslı giriş aygıtları ve altyapı çözümleri için benzersiz bir ekosistem oluşturmak amacıyla şirket, iOS ve Android telefonlar için evrensel bir bulut oyun uyumlu kontrol cihazı olan Razer Kishi ile ilk oyun odaklı 5G yönlendiricisi olan Razer Sila 5G Home Router’ını tanıttı.

Razer Kishi evrensel mobil oyun kontrolü, Android veya iOS cihazlarda düşük gecikmeli oyun oynamayı destekler. Esas olarak Razer Phone 2 sahiplerini hedefleyerek hazırlanan Razer Junglecat’ın kompakt ergonomik formunu temel alan Razer’in yeni Kishi bulut uyumlu kontrolör cihazı, çoğu akıllı telefonla uyumluluk için Gamevice ile ortaklaşa oluşturulmuş evrensel bir uyum ile telefonun her iki tarafında tıklanabilir analog kontroller ve kontrol çubukları sağlar.

Ultra düşük gecikmeli yerel ve bulut oyun kontrolü artık gizli bir USB-C veya Apple Lightning® noktasından bağlantı sağlıyor ve Kishi’deki doğrudan geçiş bağlantı noktaları oyun oynarken cihaz şarjına izin veriyor. Android için Kishi, hem yerel oyunlar hem de bulut hizmetleri dahil olmak üzere mobil kontrolörlerle uyumlu çoğu Android veya iOS oyunu için destek sunar.

cid:image002.png@01D5C623.E72CDE10

Razer Mobil Oyun Başkanı Jason Schwartz, “Razer, GeForce NOW Recommended programlarına katılarak NVIDIA ile iş birliğini güçlendirmekten heyecan duyuyor” dedi. “PC oyunlarının bulutta oynatan GeForce NOW, düşük güçte veya uyumsuz donanımları güçlü bir GeForce oyun PC’sine dönüştürüyor. Razer mobil oyun denetleyicileri, burada Razer CES standında sunmaktan memnuniyet duyduğumuz bu tür oyunların tarzını geliştirmek için mükemmel bir tamamlayıcı cihazlardır.”

Razer Kishi mobil kontrol cihazı (Android veya iOS için) 2020’nin başlarında satışa sunulacak.

Razer’ın Sila 5G Home Router konsepti, oyuncuların Razer tescilli FasTrack motorunu içeren sabit ve mobil oyun sırasında ultra düşük gecikme süresi sunacak şekilde tasarlanmış yüksek hızlı bir ağ cihazıdır. Dahili şarj edilebilir pil, gittiğiniz her yerde anında, gecikmesiz turnuvalar için mobil 5G erişim noktası olarak da kullanılabilir.

Razer’ın FasTrack motoru, yüksek hızlı oyun veya yayınlar için kullanılan uygulama ve cihazlara bant genişliği önceliği veren akıllı, sürekli uyarlanabilir bir QoS (quality of service- hizmet kalitesi) özelliktir. Eşsiz Oyun Modu, kesintisiz çevrimiçi oyunlara izin verir.

Razer Sila 5G Home Router, kullanıcıların Xbox veya masaüstü PC gibi istemci donanımları arasında öncelik tanımasına olanak tanıyarak bulut oyun hizmetlerini optimize etmek için tasarlanmıştır. Ek olarak, manuel bir gösterge, bu öncelik her değiştiğinde kullanıcıları her zaman bilgi sahibi olmaları için haberdar eder.

cid:image003.png@01D5C623.E72CDE10

Yönlendirici, tek tek uygulamalara veya oyunlara öncelik verme veya alternatif olarak bu uygulamaların kategorilerine öncelik verme seçeneği ile mevcut Android veya iOS uygulamaları sayesinde kolayca kontrol edilebilir. Eşlik eden uygulama, kullanıcıların konuk ağlarının hızlı ve kolay kontrolünü, güvenlik protokollerini ayarlamasını veya cihaz önceliklerini ayarlamasını sağlar.

KOMPAKT OYUN SİSTEMLERİNİ YENİDEN TANIMLIYORUZ

Intel® ile ortak olarak Razer, yeni ultra kompakt Razer Tomahawk N1 kasasını kullanan ilk gerçek modüler masaüstü oyun sistemi Razer Tomahawk Oyun Masaüstü’nü de tanıttı.

Intel® NUC 9 Extreme Compute Element için mükemmel uyum sağlayan Razer Tomahawk N1, Razer’ın minimalist tasarım dilini benzersiz bir masaüstü oluşturmak için oyun kasasına aktaran gelişmiş modüler düzene sahip şık, kompakt bir kasadır. Razer Tomahawk N1 tam boyutlu bir masaüstünün gereksiz bölümlerini atarak yüksek saat hızlarına ve kare hızlarına ulaşabilen kasa olma özelliğini taşır.

A screen shot of a computer

Description generated with high confidence

Razer Tomahawk N1’in tamamen alüminyum gövdesi, her iki taraftan da dayanıklı cam ile çevrilidir ve soğutma performansını korumak için üstte açık havalandırma tasarımı ile tüm ihtişamıyla dikey olarak monte edilmiş GPU’yu ortaya çıkartır. Arka kısımda, alet gerektirmeden dahili bileşenlere hızlı erişim sağlayan, minimum çaba ile açılan kilitli ve kızaklı bir kızak mekanizma bulunur.

Razer Tomahawk Gaming Desktop içinde Intel® Core-i9 işlemci, 64 GB DDR4 RAM ve NVIDIA™ GeForce RTX™ 2080 grafik kartı bulunmaktadır. NUC kartındaki RAM ve SSD modülleriyle birlikte NUC’nin kendisi, GPU ve fanlar da oyuncuların, yayıncıların ve içerik oluşturucuların ihtiyaçlarına göre yükseltilip değiştirilebilir.

Razer Tomahawk Gaming Desktop, 2020’nin ilk yarısında satışa sunulacak. Tomahawk N1 kasası, kendi kompakt ama güçlü oyun bilgisayarlarını kurmak isteyen donanım meraklı PC meraklıları için ayrı bir ürün olarak da satılacak.

Yeni nesil oyunlarda artan işlemci ihtiyacına ve sürekli talep gören bir kullanıcı tabanına sahip olan Razer, yeni nesil Razer Blade oyun dizüstü bilgisayarlarını da bu yıl piyasaya sürecek. Beklentileri karşılamak için en son 10. nesil Intel® Core™ H-Serisi işlemcilere sahip olan bu cihazlar, 300Hz’e kadar yenileme hızı panelleri, güçlü grafik işlemcileri ve oyunlarda önde kalmak için optimize edilmiş tasarım içerecek.

YENİ ESPOR KATEGORİSİ “E-YARIŞ” ALANINDA İLK SIRAYI ALIYORUZ

Razer Eracing Simulator konsepti için, Razer bugüne kadar ki en sürükleyici yarış deneyimini sunmak adına yarış simülasyonlarının önde gelen şirketleri ile bir araya gelerek rekabetçi eRacing dünyasının geleceğine biğr önizleme sunuyor. Project CARS Pro’yu çalıştıran bu konsept model, Vesaro, Simpit, Fanatec ve Synthesis VR teknolojisi ile 202 derecelik bir projeksiyon sistemi, hidrolik yarış platformu, tam manuel kontroller ve vites düğmeli direksiyon ile heyecan verici ve sürükleyici bir eRacing deneyimi sunuyor.

Simülatör şasisi, birçok simülasyon senaryosuna izin veren gelişmiş bir modüler yükseltme sistemi etrafında tasarlanmış ultra güçlü el yapımı bir merkez çekirdek ile üretilmiştir. Merkez çekirdek, iki çalıştırıcı tarafından desteklenen bir hareket platformuna ve arazi yüzeylerini, G-kuvvetini ve sesleri tamamen sürükleyici bir deneyim için harekete geçiren bir oyun kontrol kutusu üzerinde oturuyor. Simpit tarafından sağlanan gerçek surround görseller ise, canlı renkler ve derin siyahlarla 202 derecelik görüş alanına sahip 128 inçlik özel bir siyah projeksiyon yüzeyine ışınlanan iki Full-HD projektörden geliyor.

Fanatec’in sürücü kontrolleri, yumuşak deri, vites değiştirme için kullanılan manyetik yan tuşlar ve hassas sürücü yardımcısı için ayarlanabilir düğmelerle kaplanmış, aşağıda üç pedallı bir sistemle eşleştirilmiş eloksallı alüminyum ve karbon fiber direksiyon simidine sahiptir. Yarış takımı, aracınız seri bir şekilde hızlanırken veya dar köşeleri dönerken gerçek dünyada ortaya çıkan G kuvvetini, direksiyona basınç uygulayarak oyuncuların da hissetmesini sağlar ve gerçek bir yarış performansını sizlere yaşatır.

Razer6_Arena_R1

Razer Global Esports Direktörü David Tse, “Rekabetçi eRacing alanı, Razer’in yeni bir inovasyon getirdiği, oyunları hayranları için daha keyifli, daha sürükleyici ve daha heyecan verici hale getiren, dokunulmamış ancak büyüyen bir esport sektörü” diyor. “Bu rekabet alanını büyütmek için kaynak yatırmaya hazırız.”

“CES 2020’deki yarış espor alanına giriş yapan Razer ile birlikte çalıştığımız için çok heyecanlıyız. Profesyonel sınıfta üretilmiş sistemlerimizden birini Razer’ın yarış simülasyon çalışmasıyla birleştirerek, sanal yarışların ana akımda daha çok ilgi bulması ve esporu bir sonraki seviyeye taşımasını görmek için sabırsızlanıyoruz” diyor Vesaro CEO’su ve Tasarımcısı Nevil Slade.

Razer, sektördeki en iyi donanım ve yazılım teknoloji şirketlerini bir araya getirerek nihai eRacing simülatörünü geliştirmeye ve inşa etmeye devam edecek. Razer ayrıca yakın gelecekte yarışmalar ve ligler oluşturmak için de yatırım yapacak. Simülatörün geliştirilmesi konusunda iş birliği yapmak isteyen taraflar eracing@razer.com adresinden iletişime geçebilirler.

RAZER KISHI MOBİL OYUN KONTROLÖRÜ

  • USB-C veya Apple Lightning™ bağlantısı
  • Android akıllı telefonlar: Samsung Galaxy S8 / S8 + / S9 / S9 + / S10e / S10 / S10 + / Not 8 / Not 9 / Not 10 / Not 10+, Google Pixel 2/2 XL / 3 / 3XL / 4 / 4XL ve diğerleri Android 7.0 Nougat veya üstü cihazlar
  • iOS Akıllı Telefonlar: iPhone 11/11 Pro / 11 Pro Max, iPhone XR / XS / XS Max, iPhone X, iPhone 8/8 Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 6s / 6s Plus, iPhone 6/6 Plus
  • Geçiş şarjı
  • Gecikmesiz bağlantı

RAZER SILA 5G HOME ROUTER

  • Qualcomm SDX55 + Hawkeye IPQ8072A
  • 5G NR (Sub-6 ve mmWave) ve 4G LTE
  • Wi-Fi 6 802.11ax 4×4
  • 1 x 2.5Gbps WAN, 4 x 1Gbps LAN, 1 x USB 3.0 bağlantı noktası
  • 1 x SIM yuvası

Mesh Node Özellikleri

  • Qualcomm Atheros IPQ6000
  • Wi-Fi 6 11 eksen 2×2
  • 1 x 1Gbps WAN, 4 x 1Gbps LAN, 1 x USB 3.0 bağlantı noktası

RAZER TOMAHAWK GAMING DESKTOP

Intel NUC

  • Intel 9. nesil i9 8 Çekirdekli CPU’ya kadar
  • 64 GB’a kadar DDR4 RAM
  • Çift M.2 SSD Yuvası
  • Wi-Fi 6

Ekran Kartı

  • • NVIDIA® GeForce RTX ™ 20 Serisi, Tam uzunluktaki PCI grafik kartları için destek

Tasarım

  • Aletsiz tasarım
  • Kompakt kaplama alanı
  • Etkin soğutma için açık havalandırma kanalları

Girişler

  • 2x Thunderbolt 3, 2x 1G Ethernet, 2x HDMI 2.0A, 6x USB 3.2 Gen 2


Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.