-->
ASUS ROG, CES 2020’de Oyunculara Yönelik Yeni Teknoloji Harikası Ürün Serisini Tanıttı

ROG Strix Scope TKL Deluxe mekanik klavye, ROG Chakram  ve ROG Strix Impact II kablosuz oyuncu mouse’u, rekabetçi oyunlarda yüksek başarı sağlıyor ÖNEMLİ NOKTALAR FPS oyunları için üretilen yüksek kaliteli klavye: ROG Strix Scope TKL Deluxe kompakt boyutlarına rağmen Cherry MX anahtarlar, RGB aydınlatma ve daha birçok özellikle dolu. ROG Strix Impact II kablosuz bağlantıyla […]

07.01.2020 | ulasufuk

ROG Strix Scope TKL Deluxe mekanik klavye, ROG Chakram  ve ROG Strix Impact II kablosuz oyuncu mouse’u, rekabetçi oyunlarda yüksek başarı sağlıyor

ÖNEMLİ NOKTALAR

  • FPS oyunları için üretilen yüksek kaliteli klavye: ROG Strix Scope TKL Deluxe kompakt boyutlarına rağmen Cherry MX anahtarlar, RGB aydınlatma ve daha birçok özellikle dolu.
  • ROG Strix Impact II kablosuz bağlantıyla geri döndü: Yeni ve gelişmiş ROG Strix Impact II Wireless’ta ayrıca yeni bir optik sensör bulunuyor.
  • Dahili joystick’e sahip 16.000 dpi oyuncu mouse’u: ROG Chakram kablosuz oyuncu faresi programlanabilir bir joystick’e, Aura Sync teknolojisine ve daha birçok özelliğe sahip.

ASUSRepublic of Gamers (ROG) CES 2020’de en yeni ROG oyuncu ekipmanlarını tanıttı. Yeni modeller arasında ROG Strix Scope TKL Deluxe mekanik klavye, ROG Strix Impact II Wireless mouse ve dahili joystick’e sahip olan ROG Chakram kablosuz fare yer alıyor. CES 2020’de ayrıca mikrofonda yapay zeka destekli gürültü engelleme özelliğine sahip olan ROG Strix Go 2.4 kablosuz kulaklık ve her iki elle de kullanılabilen ROG Pugio II kablosuz mouse da tanıtıldı.

ROG Strix Scope TKL Deluxe: FPS oyunları için üretilen yüksek kaliteli klavye

FPS oyunlarına uygun olacak şekilde geliştirilen ROG Strix Scope TKL Deluxe, gerekli tüm tuşları sunan ve nümerik klavyenin bulunmadığı tasarımıyla oyunlarda fareyi rahat hareket ettirmek için ekstra alan sağlıyor. Kullanıcıların ürünü kişiselleştirebilmesine olanak tanıyan bir tasarıma sahip olan ürün yüksek performans ve üst düzey malzemeleri bir araya getiriyor. Örgülü ve çıkarılabilir USB Type-C kablosu ve hem sağlamlık hem de kolay taşıma imkanı sunan biçim ve boyutuyla bu klavye istenilen her yere rahatlıkla götürülebiliyor.

Scope TKL Deluxe, nümerik klavyeye yer verilmeyen tasarımı sayesinde oyun oynarken mouse ve klavye tuşlarının birbirine yakın olmasını sağlıyor. Böylece hem uzun oyun maratonlarında hem de yazı yazarken daha ergonomik bir pozisyon sunuyor. Mıknatıslar aracılığıyla klavyeye takılan bilek desteği de uzun oyun maratonlarının rahat geçmesini sağlıyor.

ROG Strix Scope TKL Deluxe’ün tasarımında kişiselleştirme olanakları ön planda yer alıyor. Kullanıcılar kendi çalıştırma gücü, çalıştırma mesafesi ve dokunma hissi tercihlerine göre Alman üretimi Cherry MX RGB Red, Blue, Brown ve Speed Sliver anahtarları arasında tercih yapabiliyor. ROG Strix Scope TKL Deluxe kullanıcıların eliyle aynı anda basabileceği tüm tuşları hassas bir şekilde algılıyor ve 1000 Hz sorgu oranıyla basılan tuşlara anında tepki veriyor.

Strix Scope TKL Deluxe kompakt bir yapıda olmasına rağmen sol tarafta normalden daha büyük bir Ctrl tuşuna yer veriyor. Oyunlarda rahatlık sağlayan bu büyük Ctrl tuşunun ve diğer büyük tuşların altında yer alan Costar sabitleyicisi, oyun sırasında tuşların kenarlarına basıldığında bile düşük direnç ve tutarlı bir his veriyor. F5 ile F12 arasındaki tuşlar hızlı geçiş anahtarıyla medya kontrol tuşlarına dönüşebiliyor, böylece müzik dinlerken ses düzeyini ayarlanıp şarkılar değiştirilebiliyor. Medya kontrol modundayken F12 tuşuna basarak geçilen gizli mod tüm açık uygulamaları gizleyip sesi kısıyor.

Scope TKL Deluxe’ü dikkat çekici hale getiren özelliklerin başında aydınlatma geliyor. Her bir tuş ve kilit göstergesinde ayrı RGB LED bulunuyor. ROG logosu da kendine ait LED’lerle aydınlatılıyor. Klavyenin ön kenarında bulunan 26 RGB LED’li ışık şeridi de etkileyici bir parlaklık sağlıyor. Kullanıcılar 11 farklı efekt (10 varsayılan ve 1 kişisel efekt) ve geniş renk yelpazesiyle kendilerine özgü bir görünüm oluşturabiliyor ve ROG Aura Sync sayesinde Scope TKL Deluxe’ü Aura Sync uyumlu diğer bileşenlerle senkronize edebiliyor. Klavyeye bir adet varsayılan profile ek olarak belirli program veya oyunlara atanabilen beş adet özel profil kaydedilebiliyor. Fn tuşuyla veya Armoury II yazılım aracıyla bu profiller arasında geçiş yapılabiliyor. Neredeyse tüm tuşları programlanabilen bu klavyede makroları da kolayca kaydetmek mümkün.

ROG Strix Impact II kablosuz bağlantıyla geri döndü

Yüksek performans, rahatlık ve Aura Sync RGB destekli etkileyici dış görünümü birlikte sunan ROG Strix Impact II Wireless, oyun oynarken kablo bağımlılığından kurtulup avantaj elde etmek isteyen kullanıcılara büyük bir fırsat sunuyor.

ROG Strix Impact II Wireless, ROG Strix Impact II modelinin kazandıran formülüne yeni nesil 16.000 DPI sensörü ekleyerek 40 g ivmeye kadar saniyede 400 inç hassaslık sağlıyor. 2,4 GHz radyo frekanslı kablosuz bağlantı ise düşük gecikme, mükemmel menzil ve uzun pil ömrü sunuyor. Şarj ederken oyun oynamaya devam etmek isteyenler USB-C kablosunu bağlayıp kullanma seçeneğine de sahip. 

Önceki modelle aynı boyutlarda olan Impact II Wireless her iki elde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Sol taraftaki tuşlara sık kullanılan kısayollarını atamak mümkün. Kullanıcılar özel bir tuşla dört farklı hassaslık ayarı arasında geçiş yapabiliyor. Mevcut ayarın hangisi olduğu her seviyeye özgü farklı renkte ışıkla anlaşılabiliyor.

Güvenilir kullanım için birbirinden ayrılan sol ve sağ tuşlarda, anahtarla arada gevşeme olmasını engelleyen bir pivot mekanizması kullanılıyor. Impact II Wireless’taki özel anahtar yuvası tasarımı Omron DSF ve D2FC serisi anahtarları da destekliyor. Kullanıcılar bu anahtarları kolayca ittirip yerine yerleştirebiliyor ve fareyi kendi tercihlerine göre ayarlayabiliyor.

Strix Impact II Wireless’ta biri logonun diğeri de tekerleğin altında olmak üzere iki ayrı RGB aydınlatma bölgesi bulunuyor. Bu bölgenin renkleri ve efektleri birbirinden bağımsız olarak ayarlanabiliyor. Mouse ayrıca, Aura Sync uyumlu bileşenlere sahip bir bilgisayarla birlikte kullanıldığında Armoury Crate yazılımıyla oluşturulan aydınlatma sisteminin bir parçası haline de getirilebiliyor. Armoury Crate yazılımında ayrıca Impact II Wireless’ın yüzey kalibrasyonu ayarları, tuş atamaları ve profilleri de değiştirilebiliyor. Bu geniş ayar seçenekleriyle Impact II Wireless oyun becerinizi geliştirmek için size neredeyse sınırsız imkan sağlıyor.

Karşınızda ROG Chakram: Dahili joystick’e sahip 16.000 dpi oyuncu mouse’u

ROG Chakram’ın en çok göze çarpan yeniliği sol tarafında yer alan dahili joystick. Joystick analog modda çalışırken uçuş simülasyonları, yarış oyunları ve açık dünya yapımları için harika kontrol olanağı sunuyor. Dijital modda ise FPS ve gerçek zamanlı strateji oyunlarında önemli komutlar vermekte kullanılabilen dört yönlü bir kontrolcüye dönüşüyor. Baş parmak ile kontrol edilen bu parça için iki farklı boy başlık veriliyor. Böylece joystick’i parmak boyutuna göre ayarlamak mümkün oluyor. Ayrıca bu parça olmadan oyun oynamak isteyenler de joystick’i çıkarıp yuvayı bir kapakla örtebiliyor.

ROG Chakram yarı saydam plastikten üretilen mat kaplama üst kısmıyla rahat bir tutuş ve üst düzey bir stil sunuyor. Ana tuşlar ve avuç içi desteği mıknatıslarla sabitleniyor. Bu özellik sayesinde bunları kolayca çıkarıp Chakram’ın iç kısmına rahatça erişmek mümkün oluyor. Ana tuşlardaki yaylı pivot mekanizması anahtarla arada gevşeklik olmasını önleyerek olabildiğince hızlı bir tepki sağlıyor. Her iki yanı da dokulu olan fare, rahat tutulabilen ve kolay temizlenen ergonomik bir yüzeye sahip. Joystick, beş adet programlanabilir tuş ve tekerlek ile birlikte Chakram, ergonomik biçimi ve minimum sürtünme sağlayan Teflon ayakları sayesinde uzun oyun maratonlarında bile rahatça kullanılabiliyor.

Ön kenar boyunca uzanan ışık şeridi, tekerlekteki RGB LED’ler ve gövdedeki arka aydınlatmalı logonun tamamı ROG Armoury II yazılımıyla ayarlanabiliyor. Kullanıcılar ayrıca bu yazılımla farenin her türlü ayarını yapabiliyor. Chakram tüm renk yelpazesiyle yedi farklı aydınlatma efektine sahip. ROG Aura Sync aracını kullanarak Chakram’ı Aura Sync uyumlu bileşenlere sahip bir bilgisayarla senknronize edebilmek de mümkün.

Chakram’ın tüm bu özellikleri profesyonel yarışmalarda kullanılanlarla aynı sınıf bir optik sensörle hayat buluyor. 16.000 DPI maksimum hassaslığa sahip olan ROG Chakram’ın alt kısmında yer alan DPI tuşunu kullanarak dört farklı seviye arasında geçiş yapılabiliyor. Armoury II yazılımına erişemeyen kullanıcılar daha ayrıntılı DPI ayarı yapabilmek için Chakram’ın DPI On-The-Scroll özelliğinden yararlanabiliyor. Bu özellik sayesinde tekerlek kullanılarak hassaslık 100 DPI aralıklarla 100 ile 16.000 DPI arasında ayarlanabiliyor.

ROG Chakram’ın anahtarları ittirerek sabitlenebilen özel yuvalarında 50 milyon tıklamaya dayanıklı Omron anahtarları yer alıyor. Farklı bir anahtar direnci isteyen kullanıcılar ürünle birlikte gelen diğer bir çift anahtarı da kullanabiliyor. Farklı Omron anahtarlarını tercih eden kullanıcılar da kendi sevdikleri anahtarları satın alıp kullanabiliyor. Chakram, D2F ve D2FC serisi anahtar modelleriyle uyumlu çalışıyor.

ROG Chakram’ın mıknatıslı avuç içi desteğinin altında USB bağlantı aygıtı ve özelleştirilebilir logo bulunuyor. Kullanıcılar burada ROG logosuna veya aksesuar kitindeki boş parçayı kullanarak kendi tasarımlarına yer verebiliyor. USB bağlantı aygıtı 2,4 GHz RF ile kablosuz bağlantı imkanı sunuyor. Chakram, 1000 Hz sorgu oranı sayesinde üst düzey optik sensörün tüm avantajlarından yararlanarak yarışmalar için de ideal bir fare haline geliyor.

ROG Chakram, 2,4 GHz bağlantı modunda RGB LED’ler çalışırken 48 saate, LED’ler kapalıyken ise 79 saate kadar pil ömrü sunuyor. Pil bittiğinde de USB kablosu veya Qi uyumlu herhangi bir kablosuz şarj platformu ile Chakram’ı kullanmaya devam etmek mümkün. USB 3.0 üzerinden bağlandığında 80 dakikada tamamen şarj olan fare, 15 dakikalık şarjla da 12 saate kadar pil ömrü sunuyor. Chakram, bağlantı olanağının düşük gecikmeden daha önemli olduğu anlarda ise Bluetooth üzerinden uyumlu cihazlara bağlanabiliyor. Bluetooth ile bağlantı sağlandığında RGB açıkken 53 saate, kapalıyken ise 100 saate kadar pil ömrü sunuluyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER[1] ROG Strix Scope TKL Deluxe:
Tuş Anahtarları Cherry MX RGB: Red, Brown, Blue, Silver, Silent Red*
Bağlantı USB 2.0
Dizilim Nümerik Klavye Yok, 84 (ABD) / 85 (İngiltere) / 87 (JP) tuş
Çalıştırma Gücü Cherry MX Red: 45g Cherry MX Brown: 55g Cherry MX Blue: 60g Cherry MX Speed Silver: 45g Cherry MX Silent Red: 45g
Çalıştırma Noktasına Mesafe Cherry MX Red: 2,0 mm Cherry MX Brown: 2,0 mm Cherry MX Blue: 2,2 mm Cherry MX Speed Silver: 1,2 mm Cherry MX Silent Red: 1,9 mm
Klavye Arka Aydınlatma Her Tuşta RGB LED, ön alt kısımda RGB aydınlatma, RGB logo, RGB kilit göstergeleri.
Anti-Ghosting N-Tuş geçişi
Sorgu Oranı 1000 Hz
Makro Tuşları Tüm tuşlar programlanabilir (Fn hariç)
Makro Kaydı Kullanım sırasında kayıt desteği
Boyutlar 356 X 136 X 40 mm (klavye), 356 X 75 X 21 mm (bilek desteği)
Ağırlık 811 g (yalnızca klavye), 170 g (bilek desteği)
Kablo Türü Örgülü fiber, Type-A – Type-C
Kablo Uzunluğu 1,8 m
Desteklenen İşletim Sistemleri Windows 10
Paket İçeriği 1 x X801 klavye Çıkarılabilir örgülü kablo. Çıkarılabilir manyetik bilek desteği. 2 x ROG logo çıkartması Garanti kitapçığı Hızlı Başlangıç Kılavuzu
Dahili Bellek 5 adet özelleştirilebilir profil ve 1 adet varsayılan profil
Temel Kısayol Tuşları Profil Geçişi: Fn + 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6: Profil 1 – 6 (6. profil varsayılan profildir) Print Screen Fn + DEL Scroll Lock Fn + END Pause Fn + PAGE DOWN Dahili bellekten özel ayarları silmek: Fn + ESC tuşlarını 15 saniye basılı tutun
Aydınlatma için kısayol tuşları Aydınlatma efektleri arasında geçiş: Fn + SAĞ veya Fn + SOL Aydınlatma parlaklık seviyesi geçişi: Fn + YUKARI, Fn + AŞAĞI
Özel işlevler için kısayol tuşları Anında makro kaydı: Adım 1: Kayda başlamak için Fn + Sol-ALT  Adım 2: Kaydı bitirmek için Fn + Sol-ALT Adım 3: Yeni makro tuşunu atayın Fn Lock (Fonksiyon/Medya modları arasında geçiş) Fn + INS (F5-F12 arasındaki fonksiyon tuşlarını kilitleme) Windows Tuş Kilidi Fn + Win Lock
Yazılım Armoury II
Medya tuşları Oynat/Duraklat Durdur Geri İleri Ses düzeyini artırma Ses düzeyini azaltma Sesi Kapatma / Sesi Açma Gizli mod (masaüstünü göster ve sesi kapat)
    ROG Strix Impact II Wireless
Sensör 16.000 DPI / 400IPS / 40G​
Bağlantı Seçenekleri 2 mod, Kablolu/2,4 GHz
Biçim İki elle de kullanılabilir​
Boyut 120 mm x 62,5 mm x 39,5 mm​
Aydınlatma 2 bölgede RGB aydınlatma (Logo/Tekerlek)​
DPI değiştirme tuşu Evet / 4 seviye​
Dahili bellek Evet, dahili 3 profil​
Mekanik tuş gerilimi  Evet​
Anahtar yuvası tasarımı Evet​, ittirerek sabitleme imkanı sunan yuva tasarımı
  ROG Chakram
Bağlantı Seçenekleri Kablolu/RF 2,4 GHz/Bluetooth
Boyutlar (mm) U 132,7 x G 76,6 x Y 42,8 mm
Ağırlık (g) 121,6 g (kablo ile)
Maks. Çözünürlük 16.000 DPI
Anahtar Omron 50 milyon
Pil 2.4 GHz modu: 79 saate kadar BLE modu: 101 saate kadar (*Işık efekti yokken)
Hızlı Şarj 15 dakika şarj ile 12 saate kadar oynanış
Düğmeler 5 adet programlanabilir düğme 1 DPI düğmesi 1 eşleme düğmesi 1 adet programlanabilir joystick
Sorgu Oranı 1000 Hz /1 ms
Aydınlatma​ 3 Bölge: Ön ışık şeridi Tekerlek Logo
İttirerek sabitleme imkanı sunan özel yuva tasarımı Evet
Mekanik tuş gerilimi ​ Evet
Özelleştirilebilen logo Evet
Kablosuz Şarj Evet, Qi uyumlu

[1] Teknik özellikler, içerik ve ürün bulunabilirliği önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir ve ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir. Gerçek performans uygulamalara, kullanıma, çevresel ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebilir. Tam teknik özellikler http://www.asus.com adresinde bulunur.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.