-->
ASUS Republic of Gamers, CES 2020’de Oyunculara Yönelik Yeni Ürün Serisini Tanıttı

Yepyeni oyuncu masaüstü bilgisayarları, ekranları ve çevre birimleri üst düzey performans, yenilikçi özellikler ve etkileyici tasarımlarıyla oyun deneyimi geliştiriyor ÖNEMLİ NOKTALAR ROG, CES 2020’de oyunculara yönelik yeni masaüstü bilgisayarlar, monitörler, mouse’lar ve kasalar tanıttı. Etkinlikte ayrıca ROG performansını ve tarzını yansıtan iki özel sistem de gösterildi. Dünyanın en hızlı oyuncu monitörü olan ROG Swift 360Hz, […]

08.01.2020 | ulasufuk

Yepyeni oyuncu masaüstü bilgisayarları, ekranları ve çevre birimleri üst düzey performans, yenilikçi özellikler ve etkileyici tasarımlarıyla oyun deneyimi geliştiriyor

ÖNEMLİ NOKTALAR

  • ROG, CES 2020’de oyunculara yönelik yeni masaüstü bilgisayarlar, monitörler, mouse’lar ve kasalar tanıttı. Etkinlikte ayrıca ROG performansını ve tarzını yansıtan iki özel sistem de gösterildi.
  • Dünyanın en hızlı oyuncu monitörü olan ROG Swift 360Hz, olağanüstü seviyedeki 360 Hz yenileme hızıyla e-spor turnuvaları için harika performans sunuyor.

ASUS Republic of Gamers (ROG), CES 2020’de oyunculara yönelik yenilikçi ürün serisini gözler önüne serdi. Üst düzey performans, özellikler ve estetik görünüme sahip olan modeller her seviyeden oyuncuya üstün deneyimler yaşatacak. Yeni seride dünyanın en hızlı oyuncu monitörü olan ROG Swift 360Hz yer alıyor. Öne çıkan diğer ürünler arasında ROG Swift PG32UQX oyuncu monitörü, ROG Pugio II ve ROG Strix Impact II Wireless oyuncu mouse’ları ve ROG ITX Z11 kasa bulunuyor.

24,5 inç boyutundaki Full HD oyuncu monitörü ROG Swift 360Hz, ultra akıcı oyun performansı için 360 Hz’lik inanılmaz bir yenileme hızına sahip. Yüksek performanslı 4K HDR oyuncu monitörü ROG Swift PG32UQX, NVIDIA’nın en üst seviye G-SYNC® sertifikası olan G-SYNC ULTIMATE sertifikasına sahip. 16.000 dpi sensörlü ROG Pugio II oyuncu mouse’u çok yönlü ve kişiselleştirilebilir bir kullanım sunuyor. ROG Strix Impact II Wireless oyuncu mouse’u, kablolu modelden 2,5 kat daha fazla hassaslık sunmasının yanı sıra Aura Sync özelliğinden de yararlanıyor. RGB LED’lerle donatılan ROG ITX Z11 adlı şık kasa, patent başvurusu yapılmış 11 derecelik bir eğime ve gelişmiş ısı dağıtımı özelliklerine sahip.

ROG medya salonunda sergilenen diğer ürünler arasında oyunculara yönelik ROG Strix GA15 ve ROG Strix GA35 masaüstü bilgisayarlar da yer alıyor. ROG Strix GA15 e-spor performansını ekonomik bir pakette sunarken ROG Strix GA35 ise 16 çekirdekli AMD Ryzen™ 9 3950X işlemci ve ROG Strix GeForce RTX™ 2080 Ti ekran kartıyla oyunlar ve içerik üretimi için üst düzey performans sağlıyor. ROG ayrıca, ROG bileşenleriyle ulaşılabilecek estetik ve performans düzeyini yansıtan iki özel sistemi de sergiliyor. Şık ve sade ROG Strix White Edition sisteminin yanında ROG TRX40 anakartı üzerine kurulu, konsept tasarım bir AIO soğutucu ve çok çekirdekli 3. Nesil AMD Ryzen™ Threadripper™ işlemcilere sahip bir sistem ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Oyunculara yönelik yeni ROG ürünlerin tümü 6-9 Ocak 2020 tarihleri arasında, Planet Hollywood Las Vegas Resort & Casino’daki ASUS Medya Salonunda sergilenecek.

MONİTÖRLER

ROG Swift 360Hz

ROG Swift 360Hz dünyanın en hızlı oyuncu monitörü. Piyasadaki 240 Hz oyuncu monitörleriyle kıyaslandığında, ROG Swift 360Hz her saniyede %50 daha fazla kare gösterebiliyor. Bu da e-spor ve rekabetçi oyunlarda kullanıcıları zafere ulaştıracak bir avantaj sağlıyor. Konforlu 24,5 inç ekran boyutu ve Full HD çözünürlüğüyle ROG Swift 360Hz, en üst seviye ROG oyuncu monitörlerindeki kusursuz tasarım çizgilerini taşıyor.

ROG Swift PG32UQX

ROG Swift PG32UQX ulaşılabilecek en üstün 4K HDR oyuncu monitörünü sunuyor. En yeni HDR özelliklerini taşıyan gelişmiş G-SYNC ULTIMATE işlemcisiyle donatılmış bu 32 inç 16:9 ekran, yerel ışık kısma özellikli 1152 adet Mini LED arka aydınlatma bölgesine sahip. PG32UQX bu özelliği sayesinde sahnelerin en parlak ve en karanlık yerlerini inanılmaz kontrast ve minimum ışık sızmasıyla yansıtıyor. Oyunlarda yer alan ampul veya güneş gibi küçük boyutlu ve parlak görüntüler 1400 nite kadar ulaşabiliyor. Bu da daha önce görülmemiş gerçeklikte bir HDR deneyimi sunuyor. Karanlık sahnelerde ise gerektiğinde mini LED arka aydınlatma kapanabiliyor.

G-SYNC işlemcisi 144 Hz’e kadar değişken yenileme hızları sağlarken, tüm bu hız aralığında 10 bit renk desteği sağlanıyor. PG32UQX böylece oyunları, filmleri ve masaüstü uygulamalarını en iyi şekilde görüntülüyor. NVIDIA G-SYNC teknolojisi ile kullanıcılar, kare hızları monitörün 144 Hz yenileme hızının altına düşse bile akıcı ve yırtılma yaşanmayan görüntüler elde ediyor. ROG Swift PG32UQX’in olağanüstü becerikli paneli ve arka aydınlatması NVIDIA G-SYNC ULTIMATE sertifikasını taşıyor. G-SYNC Ultimate sertifikası için tüm ekranlar sıkı bir onay sürecinden geçiyor ve 300 farklı görüntü kalitesi testine tabi tutuluyor. Böylece sertifikaya hak kazanacak düzeyde kalite ve maksimum performans sağlandığından emin olunuyor.

ÇEVRE BİRİMLERİ

ROG Pugio II

Her iki elle de kullanılabilen kablosuz oyunu mouse’u ROG Pugio II, 16.000 dpi sensörü sayesinde 40 g ivme ve saniyede 400 inç hareket hızında bile odağını kaybetmiyor. Oyuncuların mouse’u kendi isteklerine göre ayarlayabilmesini sağlayan bir dizi özellik sayesinde sensörün tüm avantajlarından yararlanmak mümkün oluyor. ROG Pugio II kablosuz bağlantı seçeneklerine, ayarlanabilir yan tuşlara, kişiye özel bir sembole, ittirerek sabitleme imkanı sunan özel yuva tasarımına ve RGB aydınlatma bölgelerine sahip. ROG Pugio II bu özellikleriyle oyuncular nasıl isterse öyle çalışıyor.

ROG Strix Impact II Wireless

ROG Strix Impact II Wireless oyun deneyimini bir üst düzeye taşıyan, örnek niteliğinde bir mouse. 16.000 dpi sensör, kablolu modelden 2,5 kat daha fazla hassaslık sağlayarak saniyede 400 inç hıza destek veriyor. Kullanıcılar böylece yüksek hassaslık kaybolmadan mouse’u çok daha hızlı hareket ettirebiliyor. ROG Strix Impact II Wireless ayrıca 40 g ivmede de odağını kaybetmiyor. Yüksek performans, rahatlık ve etkileyici dış görünümü birlikte sunan Impact II Wireless, oyun oynarken kablo bağımlılığından kurtulup avantaj elde etmek isteyen kullanıcılara büyük bir fırsat sunuyor. Impact II Wireless, Aura Sync özellikli bilgisayarınıza da ekstra RGB dokunuşunda bulunuyor.

ROG ITX Z11

ROG ITX Z11 kasa, patent başvurusu yapılmış 11 derece eğimli bir iç tasarıma sahip. Bu tasarım ısının daha iyi dağıtılmasını sağlarken bileşenlerin sergilenmesine de yardımcı oluyor. ATX güç kaynağı ve 2080 Ti ekran kartı da yükseltici olmadan dik konumda yerleştirilebiliyor. Kasa ayrıca dikey havalandırma sayesinde elde edilen baca etkisinin yanı sıra anakartın arkasındaki geniş alan ve ek kablo bölümü sayesinde mükemmel bir termal performans sergiliyor.  ROG ITX Z11, sağlam bir yapı oluşturan 1,2 mm alüminyum çerçevesi, temperlenmiş camdan iki adet paneli ve adreslenebilir RGB fanlar, LED şeritleri, USB başlıkları ve PWM fan bağlantıları için dahili genişleme yuvasıyla üst düzey bir tasarım sunuyor. Kasa ayrıca dikey ya da yatay olarak yerleştirilebiliyor. ROG ITX Z11’in bir başka sürümünde ise ön panelde 1,77 inç LiveDash renkli OLED panel bulunuyor. Bu panel sıcaklıklar, voltaj değerleri, fan hızları ve frekanslar gibi kullanışlı sistem bilgilerini görüntülüyor. Oyuncular LiveDash ekranda kendinize özel bir görüntü veya animasyon** da gösterebiliyor, takımlarının logosuna veya oyunlardaki takma adlarına ekranda yer verebiliyor.

ROG OYUNCU MASAÜSTÜ BİLGİSAYARLARI

ROG Strix GA15

Temel oyun özelliklerine odaklanan yeni ROG Strix GA15 oyuncu masaüstü bilgisayarı, ciddi e-spor performansını ekonomik bir pakette sunuyor. Sade profili ve hafif yapısıyla ROG Strix GA15, üst düzey oyun, yayın ve çoklu işlemle başa çıkabilecek son nesil dinamik işlemcilerden yararlanıyor. Sahip olduğu tüm gücü yalnızca 10 kg ağırlığındaki bir yapıda sunan bu masaüstü bilgisayar, üst kısmındaki sap ile kolayca taşınabiliyor. Verimli bir soğutma sistemine olan sistem, 8 çekirdek ve 16 iş parçacıklı AMD Ryzen™ 7 3800X modeline kadar işlemci seçenekleriyle zorlu iş yüklerinin üstesinden gelebiliyor.

ROG Strix GA35

ROG Strix GA35 yoğun yük altında bile akıcı oynanış sağlayacak şekilde tasarlanan bir oyuncu masaüstü bilgisayarı. Ürünü yüksek kaliteli yayınlardan oyun geliştirmeye kadar birçok farklı işte kullanmak mümkün. 16 çekirdekli AMD Ryzen™ 9 3950X modeline kadar işlemci seçeneklerine ve ROG Strix GeForce RTX™ 2080 Ti ekran kartına sahip olan ROG Strix GA35, içerik üretimi ve aynı anda birden fazla uygulama çalıştırma gibi zorlu iş yükleri altında başarılı performans sergiliyor. Üç fanlı devasa bir soğutucuya sahip olan ekran kartı dik olarak da yerleştirilebiliyor. İşlemci ise 240 mm’lik bir radyatörle soğutuluyor. Tüm bunlar, hava akımı için optimize edilen çok bölmeli kasa ile bir araya gelerek kapsamlı bir soğutma sistemini meydana getiriyor. Kolay açılan bu kasaya zahmetsizce yeni bileşen eklemek mümkün. Bu da oyunculara sistemlerini geliştirme özgürlüğü sunuyor. Aura Sync aydınlatma, Keystone II teknolojisi ve Senaryo Profilleri gibi özellikler de sistemi kişiselleştirme olanakları sunuyor.

ÖZEL OYUN SİSTEMİ KONSEPTLERİ

ROG Strix White Edition konsept tasarımı

2019’da piyasaya sürülen ROG PNK LTD oyun ekipmanlarının ardından ROG, oyuncuların fark yaratmasına yardımcı olacak yeni beyaz renk temalı ürünlerini çıkardı. Beyaz renkli bileşen koleksiyonu saf estetik görünümüyle dikkat çekiyor. ROG bu beyaz bileşenlerden oluşturduğu AMD X570 tabanlı konsept sistemini CES 2020’de sergiliyor. Bu konsept sistem dışarıdan çok farklı görünse de altında yatan teknoloji üst düzey performans sunan modellerle aynı. Bu özel sistem, oyunculara kendi kişisel tarzlarını yansıtmaları için yeni bir seçenek sunuyor.

ROG Strix White Edition konsept sisteminde şık estetik görünüme sahip birçok bileşen yer alıyor:

  • Anakart: ROG Strix X570-E Gaming White Edition (Konsept)
  • AIO soğutucu: ROG Strix LC 360 RGB White Edition
  • Ekran kartı: ROG Strix GeForce RTX™ 2080 Ti White Edition
  • Güç kaynağı: ROG Strix 850W White Edition
  • Kasa: ROG Strix Helios White Edition

Konsept tasarım üst seviye sTRX4 AIO soğutucuya sahip ROG TRX40 sistemi

ROG TRX40 konsept sistemi, kendi bilgisayarını kuranların ROG bileşenleriyle ulaşabileceği yüksek performans ve soğutma düzeyini yansıtıyor. Sistemin temelini ROG Zenith II Extreme anakart ve 3. Nesil AMD Ryzen Threadripper işlemci oluşturuyor. Konsept tasarım ROG AIO soğutucu ise Asetek ile birlikte geliştirildi. Geniş AMD sTRX4 soketine göre tasarlanan bu soğutucuda işlemciyi tamamen örten büyük bir plaka ve maksimum soğutma performansı için çift kanatlı bakır radyatör bulunuyor. Zenith II Extreme’deki sekiz RAM yuvasının tümü, 3600 MHz’de çalışan toplam 256 GB yüksek performanslı Corsair RGB Dominator® Platinum RGB DIMM belleklerle dolu. Zenith II Extreme, bu RAM kapasitesi ve hızıyla stabil çalışabilen tek TRX40 anakart olma unvanına da sahip.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.