-->
AMD Radeon RX 5600 Serisi Grafik İşlemcilerini Duyurdu

AMD Radeon RX 5600 Serisi de Dahil Dört Yeni Masaüstü ve Mobil GPU Duyurdu: Üstün 1080p Oyun, Nefes Kesen Görseller ve Oyunu Değiştiren Yazılım Özellikleri AMD, bugün yaptığı açıklamayla birlikte, yepyeni AMD RDNA mimarisi ve 1080p oyunlar için üstün yüksek performanslı ve gerçekçi deneyimler sağlayan, yenilikçi yazılım özelliklerinin gücünü kullanan, AMD Radeon™ RX 5600 serisi […]

07.01.2020 | ulasufuk

AMD Radeon RX 5600 Serisi de Dahil Dört Yeni Masaüstü ve Mobil GPU Duyurdu: Üstün 1080p Oyun, Nefes Kesen Görseller ve Oyunu Değiştiren Yazılım Özellikleri

AMD, bugün yaptığı açıklamayla birlikte, yepyeni AMD RDNA mimarisi ve 1080p oyunlar için üstün yüksek performanslı ve gerçekçi deneyimler sağlayan, yenilikçi yazılım özelliklerinin gücünü kullanan, AMD Radeon™ RX 5600 serisi grafik ürünlerini tanıttı.

Yeni AMD Radeon™ RX 5600 serisi, içerisinde AMD kart üreticilerin özel tasarımlarıyla satışa sunulacak AMD Radeon™ RX 5600 XT grafik kartı ve yeni Alienware™ Aurora oyuncu bilgisayarı gibi hazır sistemlerle sunulan AMD Radeon™ RX 5600 grafik kartını barındırıyor. Yeni seride aynı zamanda dünya sınıfı 1080p oyunları dizüstü bilgisayarlara getirmek için tasarlanan AMD Radeon™ RX 5600M GPU da yer alıyor. Bununla birlikte AMD, en gelişmiş yüksek performanslı oyuncu dizüstü bilgisayarlarını güçlendirmek için Radeon™ RX 5700M GPU’ları da tanıttı.

AMD RDNA mimarisi ve endüstri lideri 7nm üretim teknolojisiyle hazırlanan, yüksek bant genişliğine sahip PCIe® 4.0 teknolojisi ve yüksek hızlı GDDR6 bellek barındıran AMD Radeon™ RX 5600 serisi grafik ürünleri, ultra yüksek seviyede performans ve güç verimliliği sunuyor. Amiral gemisi AMD Radeon™ RX 5600 XT grafik kartı, rakibine göre günümüzün lider AAA oyunlarında ortalamada yüzde 20’ye kadar daha fazla performans sunarken, popüler espor oyunlarında ise yüzde 10’a kadar daha fazla performans sağlıyor.

Dünya sınıfı performans ve güç verimliliği sunan AMD Radeon™ RX 5600 serisi grafik ürünleri, daha yüksek seviyedeki AMD Radeon™ RX 5700 serisi grafik ürünlerinin tüm yeteneklerini ve gelişmiş Radeon™ Software özelliklerini sağlıyor:

  • AMD RDNA Mimarisi – Üstün performans, ölçeklendirilebilirlik ve güç verimliliği için üretildi ve oyunun geleceğini güçlendirmek için tasarlandı.AMD RDNA ile güçlendirilen Radeon™ RX 5600 serisi, bir önceki nesil Graphics Core Next (GCN) mimarisi tabanlı Radeon™ RX 590 grafik kartına göre 2.1 kata kadar daha yüksek watt başına oyun performansı sunuyor.
  • Radeon™ Boost – Dinamik olarak görüntü çözünürlüğünü düşürüp, kare oranlarını ve akıcılığı artırarak, görüntü kalitesinde anlaşılabilen bir değişim olmadan oyunu hızlandırır. 1440p’de Overwatch’ta yüzde 37’ye kadar performans artışıyla birlikte hızlı aksiyona sahip oyun sahnelerine ekstra performans sunar.
  • Radeon™ Anti-Lag Radeon Anti-Lag giriş gecikmesini gözle görülür oranda azaltarak, Apex Legends’ın yüzde 22’ye kadar daha hızlı olmasını sağlar, böylece oynanışta rekabetçi bir avantaja sahip olursunuz.
  • Radeon™ Görüntü Keskinleştirme (RIS) DirectX® 9, 11, 12 ve Vulkan® oyunlarında upscaling ve post-process efektleri tarafından yumuşatılan oyun içi görsellere netlik ve keskinlik sağlar. Radeon™ GPU upscaling ile çalıştığında RIS, yüksek çözünürlüklü ekranlarda keskin görseller ve akıcı kare oranları sunar.
  • AMD FidelityFX – Oyun geliştiricilerin oyunlarını güzel gösteren yüksek kaliteli işlem sonrası efektleri eklemelerini kolaylaştıran, bununla birlikte görsel kalite ve performans arasındaki dengeyi sağlayan, açık kaynaklı bir araçtır. GPUOpen üzerinden ulaşılabilen FidelityFX, Kontrast Uyumlu Keskinleştirme (CAS) özelliği sayesinde, geleneksel görsel keskinleştirme rutinleri sırasında oluşan bozulmaları en aza indirirken, düşük kontrastlı alanlardaki detayları ortaya çıkarır.
Model İşlem Ünitesi Akış İşlemcileri TFLOPS GDDR6 Oyun Frekansı (MHz) Boost Frekansı (MHZ) Bellek Arayüzü
Radeon™ RX 5600 XT 36 2304 7.19’a kadar 6GB Up to 1375 Up to 1560 192-bit
Radeon™ RX 5600 32 2048 6.39’a kadar 6GB Up to 1375 Up to 1560 192-bit
Radeon™ RX 5700M 36 2304 7.93’a kadar 8GB Up to 1620 Up to 1720 256-bit
Radeon™ RX 5600M 36 2304 5.83’a kadar 6GB Up to 1190 Up to 1265 192-bit

AMD FreeSync™ Premium ve FreeSync™ Premium Pro

Dünyanın en büyük adaptif senkronizasyon monitör ekosisteminin bu ay içerisinde 1000 adet sertifikalı monitöre ulaşması bekleniyor ve altı yıl önce tanıtılmasından bu yana hızlanarak büyüdü. Aynı anda oyuncu ekipmanlarının performansı ve çeşitliliği de dramatik olarak arttı. Bu yüzden tabanda AMD FreeSync™ kategorisi olmak üzere AMD, yeni AMD FreeSync™ Premium sınıflarıyla oyuncuların en iyi, yüksek tazeleme oranlı ve ultra akıcı oyun deneyimlerini kolay anlamalarını sağlıyor:

  • AMD FreeSync™ Teknolojisi AMD’nin kapsamlı sertifikasyon sürecini geçen monitörler, dizüstü bilgisayarlar ve TV’ler için akıcı, yırtılmasız ve düşük gecikmeli performans sağlar.
  • AMD FreeSync™ Premium Teknolojisi – FreeSync™ sınıfının üzerinde yer alan bu teknoloji, ciddi oyunculara akıcı, yırtılmasız oynanışı, minimum FHD çözünürlükte, en az 120Hz tazeleme oranıyla ve düşük kare oranı telafisi (LFC) teknolojisine destek veren monitörleri barındırıyor.
  • AMD FreeSync™ Premium Pro Teknolojisi – Zirve performansta akıcı oynanışı, büyüleyici yüksek dinamik menzil (HDR) görsellerle sunarak, gerçek HDR deneyimini sağlar.


Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.