-->
Planet Zoo İnceleme

Stüdyodaki son büyük oyun olan Planet Coaster, ancak geliştiricilerin bunu gerçekleştirebilmelerine, oyuncuların kaygılarını dinleyebilmelerine ve bu tuhaflıkları çözebildiklerine çok minnettarım; Planet Zoo şüphesiz bunun için daha iyi bir yönetim oyunudur. Bu acele bir hayvan temalı Planet Coaster versiyonu değil, ancak projeler arasında net bir örtüşme var. Dersler öğrenildi. Kendi uluslararası hayvanat bahçenizi hayal kırıklığına uğratıp, […]

11.11.2019 | ulasufuk

Stüdyodaki son büyük oyun olan Planet Coaster, ancak geliştiricilerin bunu gerçekleştirebilmelerine, oyuncuların kaygılarını dinleyebilmelerine ve bu tuhaflıkları çözebildiklerine çok minnettarım; Planet Zoo şüphesiz bunun için daha iyi bir yönetim oyunudur. Bu acele bir hayvan temalı Planet Coaster versiyonu değil, ancak projeler arasında net bir örtüşme var. Dersler öğrenildi. Kendi uluslararası hayvanat bahçenizi hayal kırıklığına uğratıp, yarattığı zeminden araziye, tür araştırmasına, yetiştirme programlarını düzenlemeye ve koruma çabalarına, özel olarak mağara barınaklarını kayaya sallayıp kayaya yerleştirmeyi amaçlayan bir video oyunu için can atıyorsanız, doğru ellerde. Size hayvanat bahçesi yönetiminin içini ve dışını öğretmek ve ayrıca öğrenirken sizi eğlendirmek için seslendirilmiş karakterlerle, komplo geliştirme ve çeşitli oyun hedefleriyle ve harita türleriyle tamamlanmış on iki Kariyer misyonu vardır. Tüm dünyadaki parkları düzeltirken, sonunda yeni bir patronla uğraşmak zorunda kalacaksın: kötü bir riskten korunma fonu yöneticisi. Bu bir simülasyon oyunu olabilir, ancak ne zaman arsızlanacağını bilir.

Gezegen Hayvanat Bahçesi ile başa çıkabildiğiniz ve size sunduğu her şeyi oyunda bulduğunuz ayrıntı düzeyi olarak sizi korkutuyor. Yüzeyde, oyun hayvan yerine getirilmesi ve müşteri memnuniyetinin dengelenmesi ile ilgili. Ancak bunun için nemi, sıcaklığı, zenginleştirmeyi, bitkileri, araziyi, mahremiyeti ve daha fazlasını dengelemeniz gerekir. Ve bu sadece hayvanlar. İnsanların para harcayacak temiz yollara, bilgi panolarına ve mağazalara ihtiyacı vardır. Oyun, müşterilere göre yaratıklara daha fazla odaklanıyor, ki bu hoş, ancak işlevsel bir hayvanat bahçesi işletmek için mekanik, bakıcı, veteriner, su arıtma, güç ve daha fazlasına ihtiyacınız olacak.

Ancak biraz garip menülerle güreşmek, bir hayvanat bahçesi yönetimi oyunundan gelen büyük heyecan için iyi bir bedeldir. Buna rağmen, onlar bir sorun. Gezegen Hayvanat Bahçesi’nde nesneleri yerleştirmeden önce döndürmek, her türlü yönetim oyununun bir tür biçimi olması zordur. Duvarları doğru yüksekliğe ve düz çizgilere döşemek oyunda zor ve gereksiz yere karmaşıktır. Sinir bozucu olabilir, ancak sinirlenirseniz, hayvanları izlemek için biraz zaman ayırın ve geri dönmeyi daha kolay bulacaksınız. Öğretici seviyeler yavaş olmasına rağmen, hayvanat bahçenizin neler olabileceğine dair güzel hazırlanmış örneklerdir, temalar ve hedeflerle tamamlanır. Kendi hayvanat bahçenizde ilk kez zemin kırdığınızda, muhtemelen ilk başta neredeyse hiç iyi görünmeyecektir. Yaşam alanlarını ve patikaları inşa etmek biraz zor, bu yüzden onu zorlarken, biraz tuhaf görünen bir hayvanat bahçesini kabul etmek daha kolay olabilir. Eğer pratik yapmak veya sadece kısıtlamaları kaldırmak istiyorsanız, oyun aynı zamanda mükemmel hayvanat bahçenizi nasıl oluşturacağınıza karar verirken her şeyi deneyebileceğiniz bir sanal alan modu da içerir.

Sanal alan modunda olmadığında karlı bir hayvanat bahçesi yapma konusunda çok fazla ekonomik zorluk yoktur. Her ne kadar kazanır kazanmaz para harcamak istemeseniz de, muhtemelen Planet Zoo’daki iflasın namlusuna asla bakamayacaksınız. Bunun yerine, zorluk temel olarak yönetim tarafından geliyor ve her şeyi mutlu ve güvende tutuyor. Denemek ve fethetmek için özel bir mücadele arayan oyuncular için de zorluk haritaları var. Yine de çoğu oyuncu için hayvanlar bu oyunda berabere olacak. Mütevazi hipopotamdan öfkeli kırmızı pandaya kadar, saklayacak, zenginleştirecek ve bırakacak çok hayvan var. Grafikler de inanılmaz. Oyun bu çok karikatür tarzında insanları temsil etse de, hayvanlar bir oyundaki gördüğüm kadar fotogerçekçilere yakınlar. Gezegen Hayvanat Bahçesi de bunu biliyor ve etrafta dolaşırken izleyen küçük sevimli yüzlerine yakınlaşmak istediğiniz kadar zaman geçirmenize izin veriyor. Sevimli hayvanlara odaklanmış gibi geliyor, ama garip ve sümüksü yaratıklar için can atması için şaşırtıcı miktarda oda var.

Hayvanat bahçeleri zor bir zaman geçirdi. Duyarlılıklar hayvanat bahçelerinin ve Blackfish gibi filmlerin gününü değiştirdi, vahşi yaşam belgesellerinden söz etmeyin, eğlence olarak kabul edilen esir hayvanlar fikrinin bugünlerde yutulması biraz zor olabilir. Gezegen Hayvanat Bahçesi buna harika bir şekilde yaklaşıyor ve çalışmalarınızı temel alarak koruma işine ikinci bir para birimi getiriyor. Bu, panda çiftleşme programları gibi istekleri tamamlamak ya da genetik açıdan vahşi yaşama uygun bırakmak olabilir. Hayvanlar ve onların genel refahı için daha fazla çalıştığınızı bilmek, aptal insanların bir zebra fotoğrafını çekmek için buruntan ödeme yapma fikrini daha da güzelleştiriyor.

Oyunun derinliği gerçekten zevkli. Bir önceliği diğerine göre dengelemeniz gerekmez, ancak her zaman bir sonraki genişlemenizi planlamak veya yaklaşmakta olan krizi çözmek için konudan konuya geçeceksiniz. Kontrollerin olması gerektiği kadar basit olmaması utanç verici. Gezegen Hayvanat Bahçesi, binanın binaya tam oturmasını sağlamak için kendinizi hayal kırıklığına uğratmak için kendinizi hazırlamak zorunda kalmazsanız, çok daha çekici olurdu. Fakat bu hala duruyor



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!