-->
Nintendo Switch Ailesi Donanım Satışı Avrupa’da 10 Milyon Konsol Satışını Geçti

Bir önceki yıla göre Avrupa donanım satışları, Luigi’s Mansion 3, Ring Fit Adventure

10.10.2019 | ulasufuk

Bir önceki yıla göre Avrupa donanım satışları, Luigi’s Mansion 3, Ring Fit Adventure

Nintendo Switch konsol ailesi, bir önceki yıla göre önemli ölçüde donanım satışları ile Avrupa’da üçüncü tatil sezonuna giriyor. Nintendo Switch Lite’ın Nintendo’nun amiral gemisi Nintendo Switch konsoluyla birlikte piyasaya sürülmesinin ardından Nintendo of Europe, Nintendo Switch ailesindeki 10 milyondan fazla konsolun Avrupa genelinde satıldığını açıkladı.

Kıta genelinde, Nintendo Switch donanım satışları her yıl artmaya devam ediyor. 2019’daki donanım satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre% 30 daha yüksek, 2017’ye göre ise bu zamana göre% 40’ın üzerinde.

Nintendo of Europe Başkanı Stephan Bole, “Nintendo Switch konsol ailesinin Avrupa’daki milyonlarca oyuncu tarafından sevilmesi ve böyle büyük bir dönüm noktasını geçmek, geniş alanda çekiciliğinin bir kanıtı” diyor. “Avrupa Nintendo Switch donanım ve yazılım satışları her yıl önemli ölçüde artıyor ve mevcut ve yeni konsol sahiplerinin seçimi için bolca seçenek var.”

Nintendo Switch ailesinde oynanabilecek oyunlar kütüphanesinde klasikler Mario Kart Deluxe ve Super Smash Bros. Ultimate’ın yanı sıra bu yılki Super Mario Maker 2 ve The Legend of Zelda: Link’s Awakening de bulunuyor.

Mart 2017’de Nintendo Switch’in piyasaya sürülmesinden bu yana, Avrupa Nintendo Switch sahipleri, Avrupa’da bir milyon satışı aşan toplam dokuz Nintendo tarafından yayınlanan oyun ile 36 milyondan fazla Nintendo tarafından yayınlanan oyunu satın aldı:

Yalnızca Nintendo tarafından yayınlanan, yüksek satışlar elde eden oyunlar değil, Minecraft, Crash Bandicoot ™ N.Sane Trilogy, Mario + Rabbids® Kingdom Battle ve Stardew Valley gibi üçüncü taraf yayıncıların birden fazla başlıkları da var.

Nintendo Switch sahipleri, 2019’da, Luigi’s Mansion 3, Pokémon Sword ve Pokémon Shield ve macerayı zindelikle birleştiren yeni bir deneyim olan Ring Fit Adventure da dahil olmak üzere bir çok oyunu dört gözle bekliyorlar. Nintendo Switch ailesinin tüm oyunları için: Nintendo Switch family website.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.