-->
Code Vein İnceleme

Code Vein ile başlarken yapmanız gereken ilk şey karakterinizi tasarlamaktır. Bandai’nin ürettiği karakter oluşturma ekranı şimdiye kadar gördüğüm en kapsamlı ekranlardan biri. Karakterinizle ilgili her küçük ayrıntı, cinsiyet ve yapı tipi gibi şeylerden bireysel gözlerin rengine kadar ince olabilir; sadece iris değil, bir bütün olarak göz. Ve en iyisi, demoyu oynadıysanız ve ideal karakterinizi oluşturmak […]

02.10.2019 | ulasufuk

Code Vein ile başlarken yapmanız gereken ilk şey karakterinizi tasarlamaktır. Bandai’nin ürettiği karakter oluşturma ekranı şimdiye kadar gördüğüm en kapsamlı ekranlardan biri. Karakterinizle ilgili her küçük ayrıntı, cinsiyet ve yapı tipi gibi şeylerden bireysel gözlerin rengine kadar ince olabilir; sadece iris değil, bir bütün olarak göz. Ve en iyisi, demoyu oynadıysanız ve ideal karakterinizi oluşturmak için aptalca bir zaman harcadıysanız, görünüşlerini tam oyuna aktarabilirsiniz. Ve böylece, kedi kulakları, üç kron ve David Bowie tarzı uyumsuz gözlerle tamamlanmış olan bayan vampirim, gürlemeye hazırdı.

Hikâyenin lansmanında, bir distopya sonrası kıyamet sonrası dünyada bulunuruz ve manzara ne kadar acımasız olsa da, hala iyi taraf için savaşanlar vardır. Bizler Reveniyiz, kalbimize enjekte edilen bir BOR parazitinin yarattığı ölümsüz askerler, bu temelde kalbimiz sağlam kaldığı sürece ölmemize neden olur. Bu parazitin dezavantajı, kan için bir susuzluk yaratmasıdır ve kana susamış değilse, o zaman Revenant çılgına döner ve Kayıpların bir üyesi olur; öldürmek için yaşayan düşüncesiz yaratıklar. Bir Revenant Kaybedildiğinde, geri dönüş yoktur ve tek tedavisi kalplerini yok ederek onları toza dönüştürmektir.

Bu daha sonra bize Code Vein’de yeniden doğuş için kullanışlı bir tamirci verir, çünkü Mistle olarak adlandırılan ve Gelirler için çapa görevi yapan bitkiler olduğu ve mağlup olduklarında, ziyaret ettikleri son Mistle’da yeniden canlandırıldığı için. Ve bu Mistles aynı zamanda seviyelendirebileceğimiz ve ışınlanabileceğimiz noktalar olarak hizmet ediyor. Oh, ayrıca onlar dinlendiğimizde dünyayı da sıfırlayarak çevreyi düşmanlarla dolduruyorlar. Şimdi, Dark Souls oyunlarından herhangi birini oynamış olanların, bu noktada deja vu yaşadıklarından şüphe duymayacaksınız, ve bu iyi bir sebepten dolayı: Code Ven, temelde bir anime boya işi ve çalkantı fiziği olan Dark Souls. Cidden, Dead veya Alive’i yapanlar bu görsellerden bir şeyler öğrenebilirlerdi, arkadaşlarımızdan biri olan Coco hala dururken kıpırdatmayı başarabiliyordu…

Bu yüzden, Karanlık Ruhlar tarzında, seviyeler arasında ilerlerken, bu tür oyunların her oyuncusunun dehşete düştüğü noktaya gelmeden önce, keşfetmek, faydalı eşyaları bulmak, Mistles’in kilidini açmak zorundasın. Mini haritayı kontrol ederken, uzun bir koridorda olduğunuzu görüyorsunuz ve tam önümüzde geniş bir dairesel oda var. Artık her oyuncu bu düzenin bir patron karşılaşması olduğunu biliyor ve Code Vein ile hayal kırıklığına uğramayacaksınız. Size önereceğim bir ipucu şudur: Eğer patron odasına girerseniz ve seviyenin başlangıcından beri bir Mistle görmediyseniz, o zaman biraz özlediniz ve geri dönmelisiniz. Yalan söylenmeden, gidip sadece bir şifa yükü kaldırarak bu adamlarla dövüşmek istemezsiniz Estus flask’ı düşünün, ekstra masraflar bulabilir ve daha etkili hale getirebilirsiniz kaçırdığın tüm köşelere bak. Genellikle aktif hale gelmeyi bekleyen(iyileşme yeteneğinizi yeniden doldurarak tekrar Patron’a karşı savaşmak zorunda kalmadan yeniden dirilmenizi sağlayacak bir Öksürük vardır. Bazen önceki alanlara giden kısa yolları da bulabilirsin, bu da hayatı çok kolaylaştırır.

Kendini hallettikten sonra, patronları ele geçirmenin zamanı geldi ve oğlum onlar çok çeşitli. İlk oyunda bulunan düşman tiplerinin biraz daha büyük versiyonlarından, oyunun sonunda bulunan ekran dolgusu canavarlarına kadar uzanıyorlar. Aklında tek bir amaç var – sizi ve AI yardımcınızı toza indirgemek. Peki, AI yardımcısı diyorum, ancak diğer gerçek hayattaki oyuncuları yardımınıza gelmeye davet etmek için tehlike sinyali göndermekten daha iyi bir şey yok. Bunu, yalnızca belirli alanlarda mümkün kılan bazı kısıtlamalar vardır, ancak AI yardımcıları ara sıra aptal tarafta ölmene izin verdiğinden, size yardım eden gerçek bir kişiye sahip olmak tüm Code Ven deneyiminde büyük bir fark yaratabilir. seni canlandırmaktan çok. Bu yoldaşlık iki yönlü bir caddedir, çünkü aynı zamanda sıkıntı çağrılarına cevap verebilir ve başkasına yardım edebilirsiniz; Her ne kadar yüzlerce kişiysen, seviye 20 arkadaşlarına yardım etmek için çağırılsa da, biraz daha kolay olma eğilimindedir! Dürüst olmak gerekirse, çok oyuncunun sadece kooperatif olduğunu görmekten memnunum, çünkü Sovyetler tarzındaki herhangi bir PvP formunun hikayeden çok fazla zarar vereceğini düşünüyorum.

Code Ven’teki masalın gelişmişliği de çok iyi ele alınmıştır. Patronları keşfederken veya mağlup ederken zeminde kırmızı şeyleri bulabilirsiniz – izler. Bunlar kristalize edilmiş hatıralardır ve onları dünyaya gelecek olan katılımcılara götürürseniz, bu izleri onarabilir, hatıralarda dolaşmanıza, ilerledikçe çeşitli karakterler hakkında daha fazla şey öğrenmenize izin verir. Bunlardan bazıları gerçekten etkileyici, sesini tamamen etkileyebilecek parlak bir sesle. Oyunda tanıştığınız çeşitli arkadaşlara ne olduğunu görün

Görsel olarak ve Kod Damarları harika, elle çizilmiş bir görünüm ve bakmak için çarpıcı manzaraları ile harika. Açık alanların bir kısmına ulaşmak ve yıkımı görmek, bir çölün bir şehri yuttuğu ve Dikenlerin Dikeni gezegeni harap eden çenemi bir kereden fazla düşürdüm. Hafıza dizisindeki bu sevimli müziğe, heyecan verici savaş çığlıkları, fantastik dövüş ses efektleri ve birinci sınıf seslendirme ve Code Ven’in sunumu kesinlikle birinci sınıf. Ve akıllıca bir oyun, birçok şeyi de doğru yapıyor, ama mükemmel değil. Kamera kolayca karışıyor ve son boss savaşında bu bakış açısı neredeyse patronun kendisi kadar şiddetli bir rakip olarak karşımıza çıkıyor. Küçük düşmanlara kilitlenerek başa çıkabilir, ancak daha büyük veya hızlı hareket eden düşmanlara kilitlenmeye çalışırken, on puan aldığı ve herhangi bir dengeyi korumak için mücadele ettiği gibi etrafta sallanmaya başladığını görüyoruz. Bir köşede kavga ederken duvarlara girme eğilimini ekleyin ve kamera kesinlikle bir çok soruna neden olabilir.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!