-->
Spyro Reignited Trilogy PC inceleme

Eski Dosta Merhaba… 2017 yılında Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ile oyuncuları sevindirdikten sonra , Activision bu yıl PlayStation yıllarının bir başka simgesiyle Spyro ile geri döndü. Sony’nin oyun dünyasına kazandırdığı birçok kahraman sayabiliriz. Bunlardan bazıları Ratchet ve Clank gibi neşeli , bazıları Nathan Drake gibi karizmatik ve yakışıklı, bazıları Sackboy’lar gibi eğlenceli olsa da […]

10.09.2019 | ulasufuk

Eski Dosta Merhaba…

2017 yılında Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ile oyuncuları sevindirdikten sonra , Activision bu yıl PlayStation yıllarının bir başka simgesiyle Spyro ile geri döndü. Sony’nin oyun dünyasına kazandırdığı birçok kahraman sayabiliriz. Bunlardan bazıları Ratchet ve Clank gibi neşeli , bazıları Nathan Drake gibi karizmatik ve yakışıklı, bazıları Sackboy’lar gibi eğlenceli olsa da hiç biri Spyro kadar hareketli değildir. Oyun dünyası ile buluşmalarının üzerinden 20 yıl geçtikten sonra Sony, bu sevimli dostları yeni nesil oyun severlere daha iyi gösterebilmek için bir üçleme ve 4k çözünürlükle yeniden boyutlandırma çalışmasına girişti. Serinin üç oyunu olan Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! ve Spyro: Year of the Dragon Your Asenal oyunlarını bünyesinde barındıran bu onuncu yıl özel serisi aynı zamanda 2160p çözünürlük kaliteli kaplamalar, ışıklandırmalar, gölgelendirmeler, iki boyuttan üç boyuta geçen kaplamalar bulunuyor. Yeni düzenlemiş ses desteği ile serinin bağımlılarını da heyecanlandırıyor. Bize de bu heyecana ortak olmak düşüyor. Oyunun PC sürümündeki en önemli gelişmelerinde biride oyunun 60 fps oluşu. Detaylı ve bol poligonlu karakter tasarımları, yüksek alan derinliği ve geliştiren ışıklandırma ile 60 fps Gözlerde adeta bayram havası yaşatıyor ve oyunun 30 ile 60 fps arasındaki farkını ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Oyunun daha önce oynamış olanlar için oyunun detaylı anlatımına geçelim.

İlk Spyro oyunu Insomniac Games tarafından Playstation 2 için geliştirildiğinde takvimler 2002’yi gösteriyordu ve o zamanlar oyun dünyası bu ne olduğu anlaşılmayan kahramanımıza Spyro’ya alışmaya çalışıyordu. Hızlı ve hareketli oynanışı, etrafı yıkıp dökmesi ile Spyro anımsatsa da renkli dünyası, farklı oynanış sistemi ve hikaye kurgusu ile kendine özgü bir tür olacağını belli ediyordu. Bu sevimli kahramanlarımızın hikayesi oyun severler tarafından ilgi ile izlenmeye başlamıştı. Yapım hayranları ile öylesine güçlü bir bağ kurmuştu ki, mobil platformlar dahil olmak üzere günümüze kadar on üç oyunluk bir maceraya dönüşmeyi başarmıştı. Nostaljik bir giriş yapmak istedim.

Bu noktada duygularımı gizleyecek değilim.İncelememize konu olan “Üçleme” ise serinin ilk üç oyununu bizlere yüksek çözünürlük Bunun haricinde yeni neslin tüm nimetlerinden de faydalanıyoruz. Seriyi yakından takip edenleri sıkmamak adına ve incelemeyi aşırı derecede uzatmamak adına her oyunun hikayesini ve detaylarını ayrı ayrı incelemeyeceğim. Sonuçta hikayesel açıdan ve oynanış bakımından her şey aynı bırakılmış. Asıl yenilikler görsel kalitenin yüksek çözünürlüğe yükseltilmiş olması ve online yapının günümüz şartlarına uygun hale getirilmiş olması.Ratchet and Clank: Trilogy ilk üç oyunun sadece ölçeklendirme bakımından yeniden boyutlandırılmasından çok daha fazlasına sahip. Oyun yeni görseller vurgusunu yaparken bunu sadece boyut anlamında değil gerçek anlamda da hissettiriyor.

Oyunun kaplamalarından başlamak üzere tüm çevre detaylandırılması, karakter modellendirmeleri elden geçirilmiş ve ismine yakışır bir şekilde yüksek çözünürlüğe getirilmiş. Zaten oldukça renkli bir görsellik içinde ve aşırı detaylı bir dünyada geçen oyun yüksek çözünürlük sayesinde çok daha keyifli bir hale bürünmüş. Özellikle keskinliğin arttırılması ile tüm objeler çok daha gerçekçi bir görüntüye sahip olmuş. Kendinizi adeta çok hareketli bir karnavalın içerisinde hissedebilirsiniz.Spyro Reignited Trilogy aynı zamanda bir yirminci yıl kutlaması olması nedeniyle aslına bakarsanız serinin hayranları tarafından bir çok bonus içerikle donatılmış olmalıydı sızlanmalarına da muhattab kalabilir. Ancak samimiyetimle söylemek gerekirse yukarıda bahsettiğim özelliklerinin yanı sıra bazı ufak yenilikleri bünyesinde barındıran oyun “Sahip olunması gereken koleksiyonlar” listesinde yerini çok sağlam bir şekilde almayı hak ediyor.


8.2

Artılar

Eksiler