-->
VASARA Collection inceleme

Dünyada Nintendo’nun karamsar bir şekilde düşürdüğü dünyadan daha büyük bir instabuy yoktu: WiiU’ya başlar ve Dokuzuncu Anne’nin bu kadar zengin bir şekilde hak ettiği meşrulaştırmayı aldığına karar verirse, hisse senedi fiyatlarının yükseleceği konusunda hemfikiriz. Ancak tüm umutlar kaybolmaz: Bazen şirketler kolay para sevdikleri sonucuna ulaşırlar ve hayranları kampanyalarından sonra yirmi yıla yakın bir süre sonra […]

25.08.2019 | ulasufuk

Dünyada Nintendo’nun karamsar bir şekilde düşürdüğü dünyadan daha büyük bir instabuy yoktu: WiiU’ya başlar ve Dokuzuncu Anne’nin bu kadar zengin bir şekilde hak ettiği meşrulaştırmayı aldığına karar verirse, hisse senedi fiyatlarının yükseleceği konusunda hemfikiriz. Ancak tüm umutlar kaybolmaz: Bazen şirketler kolay para sevdikleri sonucuna ulaşırlar ve hayranları kampanyalarından sonra yirmi yıla yakın bir süre sonra oyunlarını dünya çapında serbest bırakırlar. QUByte Interactive nihayet doğru insanlarla konuştu ve tüm zamanların en ilginç örneklerinden biri olan Vasara’nın haklarını aldı ve şimdi her iki oyunu da merakla beklenen VASARA Koleksiyonunda yayınladı.

Vasara’yı hiç duymadıysanız veya netice yayınladıysanız, kolayca affedilirsiniz: bu tür bir oyun, zamanlama ve orijinal etiket nedeniyle birçok kişi için radarın altına girdi. Vasara, yirmi yıldan uzun bir süre sadece bir avuç oyun geliştiren, çoğu sıkıcı ve ilhamsız bir Japon şirketi olan Visco tarafından yapıldı ve daha sonra Walmart için slot makineleri ve televizyonlar yapmaya başladı. Ayrıca, yalnızca Japonya’nın serbest bırakılmasıyla birlikte, oyuncuların çoğunluğu bu pırlantalarda ne kadarını bilmiş olabilir? Ancak Vasara, oyun oynamayla ilgili çok güzel notalara sahip ve geleneksel mermi cehennemi oyunlarında bulamayacağınız birkaç teknikten bile yararlanıyor. Hadi girelim mi?

Vasara ve Vasara 2, ünlü Sengoku döneminde Japonya’nın alt dünya versiyonunda yer alıyor, bu yüzden her şey samuray, pagoda binaları ve dev robotlar. Oh, dev robotlar alt dünya parçası, ama hey, resmi tarih kitaplarına göre mükemmel tutamıyoruz. Her biri hız, çeviklik ve güç bakımından farklı dengelere sahip olan birkaç pilottan birini seçiyorsunuz ve pilotların bir kısmı da sadece eğlenceli ve tuhaf olan gerçek bir tarihi figürlere dayanan ALSO. İki oyuna nasıl yaklaşmaya karar verdiğinizden bağımsız olarak, fikir aynı kalır: barış arayışı içinde her şeyi havaya uçurmak. Bu arada, karakteriniz ve karşılaştığınız NPC patronları, tamamen seslendirilmiş Japonca şeyler çığlık attıracak ve hazırda harika İngilizce altyazılara sahip olacak, oyunun orijinal versiyonunda zaten uygulanmış olacak.

Vasara oyunları, danmaku tarzında bir nevi benzersiz bir tasarıma sahip ve ilk başta biraz kafa karıştırıcı olabilir. Örneğin, mermilerden kaçmak zorundasınız, orada sorun yok ama aynı zamanda diğer gemilerden kaçmak zorunda kalmazsınız (ve bazen de yapamazsınız). Bir düşman jetine şapır şupur atmaktan çarpışma hasarı olmaz ve bu hem savaş için önemli bir kurulum, hem de birkaç patron için taktiksel bir manevra haline gelir. Hayal ederseniz, kolayca kaçabileceğiniz ancak hala bir süre ekranı kaplayabileceğiniz devasa hareketli mermi perdesini hayal edin. Birdenbire patron sana çarpıyor, hasara yol açmıyor, ama seni bıraktıkları mermilere daha da yakınlaştırıyor. Bu sadece köpek dövüşü tarzı ve ortaya konmuş deneyimi görmek ve görmek çok güzel. Özellikle, her gün, her zaman sahip olacağınız bir seçenek olan kılıcınızı çevirerek bu saçmalıkların çoğuna son verebileceğiniz için.

Tüm büyük güçlere ve çılgınca ateş gücüne rağmen, tamamen sulu bir gemi Vasara’da bulaşık bulabiliyorsa, yakın dövüş saldırısı gerçekten de oyundaki en önemli mücevher. Sadece bir saniyelik bir gecikmeyle, herhangi bir zamanda, herhangi bir zamanda herhangi bir noktadan hızlıca bir öfke dalgası fırlatabiliyorsunuz ve faydalı bir şey değil. Çok fazla hasar veriyorsunuz, kolayca yok edilemez ve önünüzdeki tüm mermileri yok ediyor. Birçok yönden, yapabileceğiniz sınırlı bomba saldırısından daha güçlüdür (bomba daha uzun süre tıklarsa ve hemen ardından bir yakın dövüş saldırısı kurmanıza izin verir). Yakın dövüşe hakim olmak, Vasara ve Vasara 2’deki zaferin anahtarıdır, zira nefes almanız kadar doğal olarak grev ve kaçışlar kurmanız için mücadelede doğru ritim molalarını yaratır. Bir mermi patlamasının ne zaman sonuçlanacağı zamanlama, düşmanın pozisyonu ve bir mermi almak için ne kadar mermi geçirebileceği çok önemlidir ve her şey bir imha senfonisi yaratır. Düşen bayrakları hemen almadan düşman ölümlerini zincirlemeye çalışmaktan çok daha fazlası gerçekten ilgi çekici.

ow, oyunlar mükemmel olmaktan uzak, ama gerçekten eğlenceli. Vasara Koleksiyonu, oldukça kısa oldukları için (her biri yaklaşık 40 dakika içinde baştan başlayabileceğiniz), her bir kurşun cehennem oyunu ile aynı kaderi paylaşıyor ve bu sadece hayatın bir gerçeği. Switch’in nereye gidersem gideyim, wifi için yalvarmasını önlediğinden, çevrimiçi ve yerel yüksek puanlar arasında seçim yapılmasını gerçekten takdir ediyorum. Ayrıca, her iki oyunu da tek bir pakette bir araya getirmek harika bir durum, ayrıca çeşitli resimli konumlardaki tüm karakterlerin galerisi de harika. Sanırım tek yeteneğim, grafiklerin ilk oyunlarda biraz tarihli göründüğü, ancak oyunun orijinallere sadık kalmasının bir sonucudur.



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!