-->
This War of Mine – Fading Embers inceleme

This War of Mine, ilginç bir oyunla birlikte derin ve düşündürücü bir hikayeye sahip gibi göründüğü için beni gerçekten ilgilendiren oyunlardan biri. Oyunda oyun oynamaya asla son vermedim. Üçüncü DLC Fading Embers’in yeni sürümüyle birlikte, sonunda oyunu kontrol etmenin zamanı geldiğini düşündüm. This War of Mine ve DLC Solma Közleri, savaşın çoğu zaman unutulmuş masraflarını […]

28.08.2019 | ulasufuk

This War of Mine, ilginç bir oyunla birlikte derin ve düşündürücü bir hikayeye sahip gibi göründüğü için beni gerçekten ilgilendiren oyunlardan biri. Oyunda oyun oynamaya asla son vermedim. Üçüncü DLC Fading Embers’in yeni sürümüyle birlikte, sonunda oyunu kontrol etmenin zamanı geldiğini düşündüm. This War of Mine ve DLC Solma Közleri, savaşın çoğu zaman unutulmuş masraflarını gösteren gerçekten özgün bir deneyimdir.

This War of Mine tipik savaş oyunun değil. Pogoren’de savaş başladı. Şehir düzenli bombalanır ve keskin nişancılar şehrin her tarafına dağılır. Bu üzücü durumda hayatta kalanlar grubu olarak oynuyorsunuz. Bu kurtulanlar, savaşın yıktığı bir şehirde hayatta kalmak için birlikte çalışmalılar. Yiyecek ve ilaç azdır. Normal yasa ve düzen, en uygun olanın hayatta kalmasıyla gider. Hayatta kalmak için gereken kaynakları toplamak için, hayatta kalmanıza yardımcı olmak için elinizden gelenleri almak üzere komşu terk edilmiş ve kısmen tahrip olmuş binaları temizlemeniz gerekir. Diğer çöpçülerle uğraşmak zorunda kalacağınız halde yalnız değilsiniz. Hayatta kalan grubunuz çatışmadan kurtulabilecek kadar uzun süre dayanacak mı ve eğer yaparlarsa yol boyunca ne kaybedecekler.

This War of Mine’nın oynanışı, temel olarak gündüz ve gece döngülerine bölünebilir. Gün boyunca, şehrin etrafındaki keskin nişancılar nedeniyle evden çıkamazsınız. Bu nedenle, hayatta kalanları barınağınızdaki şeyleri yapmak için kullanmak zorundasınız. Eşyalarını ve öğünlerini yapmalarını, diğer kurtulanlarla ticaret yapmalarını, barınağı güçlendirmelerini ve birbirleriyle ilgilenmelerini sağlıyorsun. Geceleri barınağınızda kullanabileceğiniz eşyaları almak için yakındaki binaları yakındaki binaları temizlemek üzere gönderebilirsiniz. Atarken, yalnızca sırt çantanıza sığabilecek kadar eşyayı toplayabilirsiniz. Ayrıca sizi öldürmeden önce gizlice dolaşmanız veya öldürmeniz gereken diğer temizleyicilerle de karşılaşabilirsiniz. Sadece hayatta kalmaya çalışırken tabanınızı geliştirmeye çalışırken, bu işlemi her gün tekrarlıyorsunuz.

This War of Mine’nın oyununu açıklarsam, bunun bir işçiliği oyunu ile karıştırılmış bir hayatta kalma oyununun bir birleşimi olduğunu söylerdim. Temel olarak oyunun amacı, geceleri üssü için eşya işlemek için kullanacağınız eşyaları temizlemek için kullanmaktır. Oyunda başarılı olmak için hangi ürünlere ihtiyacınız olduğunu bulmanız ve onları bulmaya çalışmanız gerekir. Bazı ürünler oldukça nadir, bazıları ise oldukça nadirdir. Özellikle yiyecek ve ilaç bulmak zor. Hayatta kalanlara temel ihtiyaçlara odaklanman gerekiyor, yoksa açlıktan veya hastalıktan ölürler. Daha sonra, hayatta kalanınızın ruh halini yükseltmek için dinlenme ve eğlence gibi diğer ihtiyaçlara odaklanmanız gerekir.

Oyunun başında sadece hayatta kalmaya odaklanıyorsunuz. Yine de dikkatinizi sürdürülebilirliğe hızla kaydırmanız gerekiyor. Oyunun başında hayatta kalabilmek için yeterli yiyecek bulabilirsin, ancak bu kaynaklar daha sonra değil, tükenir. Bu, kendi yemeğinizi büyütmek veya yakalamak ve aynı zamanda tatlı su toplamak için üssünüzde bir şeyler inşa etmeniz gerektiği anlamına gelir. Ayrıca, ihtiyacınız olan kaynaklar için işlem yapabileceğiniz malları üretmenin yollarını yaratmanız gerekir. Bu, daha sonra ihtiyacınız olan diğer ürünler için işlem yapabileceğiniz sigara ve alkol almayı da içerir. Hâlâ çöp atmaya devam ederken, aynı zamanda kendi ekonominizi de oluşturmalısınız, böylece uzun süre hayatta kalabilirsiniz.

Kaynaklar az olduğundan oyun zor kararlar almaya zorlar. İlk başta sadece terkedilmiş binaları temizlemek, sadece zararsız olan diğer çöpçülerle karşılaşmak yeterli olacaktır. Savaş sürdükçe hayatta kalanları da içeren insanlar daha çaresiz hale gelecektir. Kaynaklarınız tükendiğinde, zor kararlar vermeniz gerekecek veya kurtulanlarınız ölecek. Gerçekten ihtiyaç duyan diğer insanlardan kaynak çalmaya başvurur musunuz? İhtiyacınız olan kaynakları elde etmek için diğer insanları öldürmeye istekli misiniz? Yoksa geri kalanların hayatta kalabilmesi için hayatta kalanlardan birinin ölmesine izin vermeye hazır mısın?

Bu gerçekten karanlık ve iç karartıcı gibi gelebilir. Bu, This War of Mine Savaşını gerçekten sevmemdeki ana nedenlerden biri. Bu Savaş Savaşı, sizi gerçekten düşündüren eşsiz bir deneyim. Çok sayıda savaş oyunu düşmanı öldürmeye odaklanırken, This War of Minende teminat zararı üzerinde duruluyor. Oyun diğer insanları öldürmek ve savaş kazanmakla ilgili değil. Bu, hayatta kalmak ve bir savaş bölgesinde hayatta kalmaya çalışmakla birlikte zor kararlar vermekle ilgilidir. Oyunda her kararın sonuçları vardır ve gerçekten yapmak istemediğiniz kararları vermek zorunda kalırsınız. Kışkırtması düşünülen oyunları seven insanlar bu savaştan gerçekten hoşlanmalılar. Oyunun konusu, bazı oyuncular için çok karanlık olabilir.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!