-->
F1 2019 İnceleme

F1 2019, serideki ilk defa daha geniş bir motor sporları dünyası gibi hissediyor. Kariyer modunda karşı konulmaz paçavra-zenginliklere yolculuk yapmayı ve kendi başına ustalaşan bir taşıma modeli sunuyor. Çok mantıklı. Codemasters şimdi yıllarca yol tuttu. Seğirmeli ve korkutucu ve kusursuz bir tepe üzerinde aracınızı inanılmaz derecede hızlı bir şekilde güreştiğinizde size ellerinizde doğru miktarda gürleşme […]

09.07.2019 | ulasufuk

F1 2019, serideki ilk defa daha geniş bir motor sporları dünyası gibi hissediyor. Kariyer modunda karşı konulmaz paçavra-zenginliklere yolculuk yapmayı ve kendi başına ustalaşan bir taşıma modeli sunuyor. Çok mantıklı. Codemasters şimdi yıllarca yol tuttu. Seğirmeli ve korkutucu ve kusursuz bir tepe üzerinde aracınızı inanılmaz derecede hızlı bir şekilde güreştiğinizde size ellerinizde doğru miktarda gürleşme veriyor. Ayrıntılı fizik modellemesi ile ‘sim-cade’ erişilebilirliği arasında dikkatlice vurulmuş bir denge gibi, daha önce birçok taksitte olduğu gibi, bu oyunda hissediyor.
F1 2019 kariyer modu biraz da şaşırttı. Tam bir F2 yarış sezonundan ziyade, Codemasters’ın sevdiği TOCA: Yarış Sürücüsüne benzer bir yoğunlaştırılmış yarış özeti dizisidir ve F1 kariyerinize bir başlangıç ​​niteliğindedir. Kurgusallaştırılmış sürücüler Lukas Weber ve Devon Butler, Russell, Norris ve Ghiotto gibi tanıdık isimlerle karıştırılıyor ve eskileri “geniş çapta çizilen yarış stereotipi” bezinden çok fazla kesiliyor. Sıkı kaşlarla İngiliz kötü adamını övün: öne çık, Devon. Kurallar ve prosedür için Bavyera stickler: bir yay atın, Bay Weber.

Bu mutlaka bu saksı F2 sezonu matinesinin zararına değil. Ne var ki, bu kadar çabuk bittiği gerçeği. F2’nin diğer tarafından atılmadan ve bir F1 takımı seçmeden önce yarım saat geçiyor. Kabul edilirse, herkes tam bir yarış takvimine takılmak istemez – ve kariyeriniz üzerinde hiçbir etkisi olmayan ayrı bir F2 sezonu modunda yapmak mümkündür, ancak biraz daha fazla çalışma seçeneğine sahip olmak güzel olurdu. F1 yarış koltuğunuz için. Olduğu gibi, F2 takımınızı seçmek, çeşitli F1 takımlarından alacağınız ilgi seviyesini belirler, bu nedenle seçiminiz en azından sezonun sürtüşmesine rağmen anlamlı hissettirir. Büyük otomobillere mezun olduğunuzda, kariyer modu formatı geçen yılın oyunundan tanıdık bir ten alır. Performans hedeflerine vurarak ekibinizin güvenini kazanmak bir kez daha memnuniyet verici. İlerledikçe, RPG benzeri araba yükseltme ağacına erişebilir ve aracınızı geliştirmek için puan harcarsınız. Örneğin Williams, ilk sezonumda aero yükseltmelere cüret ediyordu, oysa Renault destekli ekiplerin boşluğu Mercedes’e bağlamak için motor performansı bulması gerekiyordu. Sporun simülasyonundaki bu tür ayrıntılı detaylar, F1 serisini diğer lisanslı yarışçılardan çoktan ayırmıştır ve bu oyunda etkileyici olmaya devam etmektedir.

Bu format. Ancak hikayede bir bükülme var: Lukas Weber ve Devon Butler, sizinle birlikte F1’e mezun oldu, iki gerçek sürücüyü değiştirdi ve rekabet duygusunu artıran kesik sahnelerde ortaya çıktı (ve dürüst olmak gerekirse, dramatik bir tiyatro). Butler ve Weber oyunun nereye götürürse götürsün, araba sürmekte özgürler. Bir noktada takım arkadaşın bile olabilirler. Evet, Roger Ebert gibi kesik sahneleri izlemeye ve Oscar’a yakışır bir gösteri beklerken her şey çok saçma görünüyor. Ancak bu rakipler komplo gerçekten işe yarıyor: sadece yarış kazanan takımlarla bir sözleşme kazanmak için değil, şimdiki çağdaşlarından önce bunu yapmak için motive olduğunuzu hissediyorsunuz. Şampiyonayı kazanmak, F1 2019’da biraz daha fazla olduğu anlamına gelir ve hammy sinematiği bunun için küçük bir bedeldir.

Görsel özelleştirmeye odaklanan değişiklikler de çok oyunculu olarak gerçekleştirilir. Takım agnostik tulumları ve eldivenleri ile birlikte özel otomobil canlıları tanıtıldı. Bu yüzden, her çok oyunculu etkinliğin bir F1 cosplay oyunu olması yerine, kendinizi ifade etmekte özgürsünüz – eğer kozmetik eşyalarınız varsa. Birçoğunun başka bir yerde tahakkuk eden oyun içi para birimini harcayarak kilidini açmak mümkündür, ancak birkaçı yalnızca mikro-transaction-işler olarak görünmektedir. Yazma sırasında, nasıl fiyatlandırıldıklarını görmek için Steam Mağazası’na tıklayamıyoruz. Yeni bir lig sistemi ve gelişmiş yarış özellikleri modu, hem F1 2019’un eSports kredilerini desteklemektedir; bu, profesyonel sim yarışçılar ve bir sonraki Brendon Leigh olmak isteyenler için iyi bir haberdir. Hala sanal görevlilerde ve cezaları nasıl düşürdüklerinde satılmadım, ancak henüz bu özel cevabı kırılgan bir şekilde kıran bir çevrimiçi yarış oyunu oynamıştım.

Bu, F1 serisinin temellerinde somut bir sıçrama değildir; kullanım ve görseller kabaca geçen yıl olduğu yerde kalır, yani mükemmel: Codemasters’ın etkileyici bir kısa sürede diziye eklemeyi başardığı şey, kariyer modunu zenginleştiren ve bunun dışında tamamen farklı bir mücadele sunan yeni solo içerik hazinesi. Alt yapısının gücü piyasaya sürüldükten sonra yorumlanmadan önce saatlerce sürecek çevrimiçi yarışa daha çok ihtiyaç duyulacak, F1 2019 her zamanki gibi cömert, istikrarlı ve heyecan verici.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.