-->
Vodafone, 5G’yi Avrupa’da Oyun Sektörüyle Başlatacak

DÜNYANIN İLK ULUSLARARASI 5G MOBİL ESPOR TURNUVASI,VODAFONE-ESL İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENECEK Birçok Avrupa şehrinde 5G şebekesini devreye almaya hazırlanan Vodafone Grubu, bu alandaki ilk çıkışını oyun sektörüyle yapacak. Vodafone-ESL işbirliğiyle 31 Mayıs – 29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Vodafone 5G ESL Mobile Open” uluslararası 5G mobil espor turnuvasının büyük finali, Vodafone’un Milano’daki gerçek zamanlı 5G mobil şebekesi […]

24.05.2019 | ulasufuk

DÜNYANIN İLK ULUSLARARASI 5G MOBİL ESPOR TURNUVASI,VODAFONE-ESL İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENECEK

Birçok Avrupa şehrinde 5G şebekesini devreye almaya hazırlanan Vodafone Grubu, bu alandaki ilk çıkışını oyun sektörüyle yapacak. Vodafone-ESL işbirliğiyle 31 Mayıs – 29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Vodafone 5G ESL Mobile Open” uluslararası 5G mobil espor turnuvasının büyük finali, Vodafone’un Milano’daki gerçek zamanlı 5G mobil şebekesi üzerinden canlı oynanacak. Dünyada bir ilk olacak turnuvaya, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 17 ülkeden oyuncular katılacak.

24 Mayıs 2019 – Dünyanın önde gelen telekom ve teknoloji servis sağlayıcılarından Vodafone Grubu, tüm dünyanın merakla beklediği 5G hizmetini Avrupa’da oyun sektörüyle başlatacak. Esporda bir dünya lideri olan ESL ile işbirliği yapan Vodafone, dünyanın ilk uluslararası 5G mobil espor turnuvasını düzenleyecek. “Vodafone 5G ESL Mobile Open” adıyla gerçekleştirilecek mobil oyun turnuvasının büyük finali, Vodafone’un 5G şebekesi üzerinden canlı oynanacak.

“Vodafone 5G ESL Mobile Open” turnuvası, 31 Mayıs’ta başlayacak ve 29 Eylül’e kadar devam edecek. Turnuvaya, Vodafone’un faaliyet gösterdiği, Türkiye dahil 17 ülkeden oyuncular katılacak. Turnuva kapsamında, online mobil oyun dünyasının en popüler oyunlarından arcade yarış oyunu “Asphalt 9: Legends” ve çokoyunculu savaş oyunu “PUBG MOBILE” için ayrı fikstürler uygulanacak.

Turnuva, sadece online yapılacak eleme yarışlarının yanı sıra ESL One Birmingham, ESL One Köln ve Gamescom etkinlikleri kapsamında yapılacak eleme yarışlarını da kapsayacak. Online eleme yarışlarına, uyumlu bir Android ya da iOS mobil cihazla, herhangi bir internet bağlantısını kullanarak katılmak mümkün olacak.

Turnuvanın büyük finali, Milano Oyun Haftası kapsamında 28-29 Eylül tarihlerinde Vodafone’un 5G şebekesi üzerinden canlı oynanacak. Büyük final, Vodafone’un oyun sektörüne yönelik yüksek hızlı ve gerçek zamanlı 5G şebekesinin performansının sergilendiği önemli bir etkinlik olacak.

“Vodafone 5G ESL Mobile Open” turnuvasında toplam 165 bin avroluk para ödülü dağıtılacak. “Asphalt 9: Legends” oyununun galibine 14 bin avro, birinci gelen “PUBG MOBILE” takımına ise toplam 40 bin avro para ödülü verilecek. Dereceye girenlere ayrıca, 5G uyumlu akıllı telefonlar ve başka ödüller de sunulacak.

Vodafone Grubu Ticari Faaliyetler Direktörü Ahmed Essam, şunları söyledi:

“‘Vodafone 5G ESL Mobile Open’ turnuvası, Vodafone’un düşük gecikme süresi ve ultra yüksek hızlar sunan gerçek zamanlı 5G şebekesinin potansiyelini milyonlarca oyunsevere göstermek açısından bulunmaz bir fırsat olacak. 5G şebekemizle, oyunculara istedikleri yerden mobil cihazlarıyla yüksek performansla oyun oynama imkânı sunuyoruz. Espora ilgi ve katılım katlanarak artmaya devam ederken, oyun dünyasındaki pek çok temel beceri, dijital alanda faydalı ve aktarılabilir beceriler olarak karşımıza çıkıyor.”

ESL CEO’su Ralf Reichert, şöyle konuştu:

“Vodafone ile birlikte, dünyanın en popüler oyunlarından bazılarını gerçek anlamda rekabetçi bir espor formatında sunuyoruz. Böylece, ileri seviye espor meraklıları ile sıradan oyuncular arasında bir köprü kuruyoruz. Mobil espora ilginin daha da artacağına inanıyoruz. Bu turnuva için de faaliyet gösterdiği pek çok pazarda 5G’yi kullanıma sunmak üzere olan Vodafone gibi büyük bir iş ortağıyla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şunları kaydetti:

“Vodafone olarak, hem dünyada hem de Türkiye’de espordaki gelişimin en büyük destekçilerinden biri konumundayız. Türkiye’de espor pazarına 2 yıl önce gençlik markamız FreeZone ile girdik. 2017’de esporun en güçlü takımlarından Bahçeşehir SuperMassive eSports’un iş ortağı, 2018’de ise Türkiye’nin en büyük profesyonel espor ligi League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin isim sponsoru olduk. İki yılda espor pazarına yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım yaptık. 2022 yılının sonuna kadar toplam yatırımımızın 30 milyon TL’ye ulaşmasını planlıyoruz. ‘Vodafone 5G ESL Mobile Open’ turnuvasına Türkiye’den katılacak oyuncularımıza başarılar diliyoruz.”

17 ülkeden katılım

“Vodafone 5G ESL Mobile Open” turnuvasına Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, İrlanda, İtalya, Malta, Hollanda, Portekiz, Katar, Romanya, İspanya ve İngiltere’den oyuncular katılabilecek. Oyuncular, online eleme yarışları için turnuvanın resmi web sitesinden (https://pro.eslgaming.com/mobileopen/home) kayıt yaptırabilecek. Sitede ayrıca, turnuva hakkında ayrıntılı bilgi, skorbord, özetler, yorumcu klipleri, videolar, sahadan haberler, ESL One ve Gamescom programları gibi pek çok bilgi de yer alacak.

16 hafta sürecek büyük heyecan

Turnuva kapsamında, “Asphalt 9: Legends” oyun içi online eleme yarışları, 10 Haziran – 1 Eylül,“Asphalt 9: Legends” etkinlik bazlı eleme yarışları ise 31 Mayıs – 27 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Yarışları, en hızlı oynayan kazanacak. Yarışların galipleri, Milano Oyun Haftası kapsamında 28 Eylül’de düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazanacak. Diğer yandan, “PUBG MOBILE” online çapraz platform eleme yarışları, 1 Haziran – 29 Ağustos tarihleri arasında ESL Play üzerinden yapılacak. Bu yarışlarda, her biri 4 oyuncudan oluşan 20 takım mücadele edecek. En iyi 10 takım, Milano Oyun Haftası kapsamında 29 Eylül’de düzenlenecek büyük finale katılmaya hak kazanacak.

Vodafone’dan espora tam destek

Son yıllarda espor sektörüne desteğini artıran Vodafone, geçen yıl Avrupa’da ESL One ve IEM turnuvalarının “Ayrıcalıklı (Premium) İş Ortağı” oldu. Bunun dışında Vodafone, İspanya’da “Vodafone Giants” takımına, Almanya’da ise ülkenin en başarılı profesyonel espor takımı “Mousesports”a sponsor olarak destek veriyor.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.