-->
Türk Oyun ve Espor Ajansı Orta Doğu’daki Partneri ile Kuveyt’e Espor Merkezi Açıyor!

Gaming in Turkey, Orta Doğu’da oyun ve espor ekosistemini geliştirmek üzere Future Communications Company ile iş birliğine imza attı. Espor ve oyun dünyası popülaritesinin mevcut kültür içerisinde hız kesmeden büyümeye devam etmesi aynı zamanda rekabet ve fırsatları da beraberinde getiriyor. Global Oyun ve Espor Ajansı Gaming in Turkey, Future Communications Company’nin yeni projesi Rush for […]

24.05.2019 | ulasufuk

Gaming in Turkey, Orta Doğu’da oyun ve espor ekosistemini geliştirmek üzere Future Communications Company ile iş birliğine imza attı.

Espor ve oyun dünyası popülaritesinin mevcut kültür içerisinde hız kesmeden büyümeye devam etmesi aynı zamanda rekabet ve fırsatları da beraberinde getiriyor. Global Oyun ve Espor Ajansı Gaming in Turkey, Future Communications Company’nin yeni projesi Rush for Fun; Rush Esports Arena konsepti, oyun, pazarlama, markalaştırma, canlı yayınlar, profesyonel espor ve oyun turnuvalarını birlikte geliştirmek ve düzenlemek üzere stratejik bir iş birliği yaptı.

Espor’da 2020 yılında 1 milyar 480 milyon dolar gelir bekleniyor
Bugün, 152 ülkeden 300 milyon espor hayranı, canlı yayın platformları üzerinden online oyunları takip ediyor. Araştırma firması Newzoo’ya göre, MENA oyun pazarı önümüzdeki sekiz yıl içinde 1 milyar 6 milyon dolardan, 4 milyar 4 milyon dolara artış ile gelirini dörde katlayacak. Küresel espor endüstrisinin sadece 2020 yılında 1 milyar 480 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Rush Esports Arena’nın, Kuveyt ve tüm Orta Doğu bölgesi için önemli olduğunu belirten Gaming in Turkey Kurucu ve CEO’su Ozan Aydemir, “Partnerimiz Future Communications Company ile birlikte Orta Doğu’daki oyun ve espor ekosistemini yeniden şekillendireceğiz. Rush Esports Center sadece bir başlangıç” dedi.

Future Communications CEO’su Mr. Salah Al Awadi, “Seyircilerin sayısı, turnuva katılımları, sponsorluklar ve teknolojik yenilikler karşısında söze ne hacet. Kuveyt’te giderek artan espor takımları, bölgesel ve küresel olarak rekabet etme potansiyeline sahip. Kuveyt’te ve bölgede oyun sektörünü profesyonel bir konuma getirmek için önümüzde büyük bir fırsat olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.