-->
Rise of Industry İnceleme

Elbette, çeşitli şeritlerin ekonomik simleri uzun süredir var, fakat tür göreceli olarak niş kalıyor. Rise of Industry daha geniş bir ağ oluşturmaya çalışıyor gibi gözüküyor, ama bir imalat kralı oynamayı gerçekten ilginç kılıyor mu? Yoksa fabrika geri çağırması yapılmalı mı? Öğrenmek için zaman. Rise of Industry ekran görüntüleri, yukarıdaki gibi, biraz aldatıcı olabilir. Evet, oyunun […]

17.05.2019 | ulasufuk

Elbette, çeşitli şeritlerin ekonomik simleri uzun süredir var, fakat tür göreceli olarak niş kalıyor. Rise of Industry daha geniş bir ağ oluşturmaya çalışıyor gibi gözüküyor, ama bir imalat kralı oynamayı gerçekten ilginç kılıyor mu? Yoksa fabrika geri çağırması yapılmalı mı? Öğrenmek için zaman. Rise of Industry ekran görüntüleri, yukarıdaki gibi, biraz aldatıcı olabilir. Evet, oyunun SimCity benzeri kasabaları var, ancak onlar üzerinde doğrudan çok az kontrolünüz var. Yeni bir kampanya başlattığınızda, her biri merkezinde bir kasaba bulunan, çeşitli bölgelere ayrılmış, rastgele oluşturulmuş bir harita sunulur. Merkezinizi yerleştirmek için bir bölge seçmek, görevlendirdiğiniz ilk karardır. Genel olarak konuşursak, en büyük şehir merkezine yakın bir mağazayı kurmak en iyisidir, zira en çok satan mağazalarınızı satabileceğiniz mağazalardır. Her mağazanın aradığı belirli ürünleri olacak ve eğer sağlarsanız, şehir zenginleşecek, popülasyonda büyüyecek ve nihayetinde seviye atlayacaktır ki bu da satış yapabileceğiniz daha fazla mağaza ekleyecektir. Ayrıca imparatorluğunuzu haritaya yaymanıza izin vererek ek bölgelere izinler satın alabilirsiniz.

Karargahınız devreye girdikten sonra, temel madenleri, su sifonlarını, kereste alanlarını inşa etmek için çalışmaya başlarsınız, daha sonra, çoğu durumda, çiftliklere ve daha ileri üretim biçimlerine geçin. Pizza yapmak istersen, çeşitli operasyonların simbiyotiktir, her biri sifonundan su gerektiren buğday ve sebze tarlaları ile başlaman gerekecek. Çiftlik. Daha sonra hamur suyu ve buğday, peynir sütü ve suyu yapmak için fabrikalar ve hamur, peynir ve sebzeleri birleştirmek için başka fabrikalar inşa etmelisiniz. Bu nedenle, basit bir dilim üretmek, tümü ileri geri ticaret kaynakları olan en az yedi farklı işlem yapmanızı gerektirir. İmparatorluğum çoğunlukla abur cubur üzerine kuruluyken, kıyafet, mobilya ve ev aletleri üretmenizi temin ederim, sadece bir kaç adım gerektirir.

Bir kamyon filosu sürekli harita üzerinde dolaşıyor, kaynakları bir yerden diğerine taşıyor. İsterseniz oyunun çoğunu otomatikleştirmesine izin verebilirsiniz, ancak her zaman verimli kararlar almaz. Neyse ki, oyun ürettiğiniz her şeyin hedeflerini manuel olarak ayarlamanıza izin veriyor. Oyun ilerledikçe, kamyon, tekne, tren ve evet, hatta zeplin, ticaret yolları ve lojistik ağları kuracaksınız. Bu, yönetecek çok şey gibi gelebilir ve gerçekten de, Rise of Industry’yi ilk kez oynadığınızda kafanızın karıştığı çok zaman harcayacaksınız, ancak oyunun aslında bu kadar karmaşık olması nedeniyle değil. Rise of Industry, mekaniğini açıklamak için harika bir iş yapmıyor. Oyunun bir öğreticisi var, ancak yalnızca genel temelleri kapsıyor. Oynarken çeşitli pop-up’lar görünür, ancak kullanışlılıkları tutarsızdır ve yeniden okumak için uygun bir yol yoktur. Ayrıca, Rise of Industry wiki oyununa erişebilirsiniz; bu kadar sınırlı olmasa ve güncel olmasa yardımcı olurdu. İlk oyununuzun ya da ikisinin iyi bitmeyeceğini kabul etmek zorundasınız, çünkü kazanılamaz duruma gelmek oldukça kolay. İlk oyunum çok hızlı kurdum ve dağıtımımı bozdum, bu da hızlı bir iflasla sonuçlandı. İkinci oyunum, daha sonra kadar bekleyebileceğimi düşünerek, sadece AI rakiplerimin hepsini yakaladığını keşfetmek için ilave bölgeler için izin almayı ihmal ettim. Neyse ki, çok yardımcı Rise Endüstri Discord sunucusuna yaptığım bir ziyaretten sonra, üçüncü çalışmam çok daha başarılı geçti.

Ve Rise of Industry’nin nasıl çalıştığını bulduğunuzda ovma yatar, oyunun oldukça basit olduğunu fark edersiniz. Bir şeyler yap, sat, yeni teknolojiyi araştırmak için parayı kullan, sonra daha iyi şeyler yapmak için eşyalarını birleştir. Durulayın ve tekrarlayın. Hata yapmayın, Rise of Industry’nin basit, ancak tatmin edici bir oyun döngüsü ve parlak, canlı görseller genellikle hoş bir deneyim yaşatır, ancak bu konseptle daha fazlası yapılabilir. Endüstrinin yükselişinin kapitalizmin yıkılmaya başlanmasını beklemiyordum, ama oyunun bu fabrikalarda çalışan işçilerden bile bahsetmediği gerçeği 2019’da bir gözetim gibi geliyor. Sanayinin çevresel etkisi de fabrikalarınızın yarattığı kirliliği gidermek için sadece bir veya iki kez hava temizleyicileri atabilirsiniz. Kurumsal casusluk, pazarlama ve kendi ürünlerinizi geliştirme becerisi gibi bekleyebileceğiniz diğer şeyler de eksik. İmparatorluğunuzu kişiselleştirme yeteneğiniz çok sınırlıdır. Sonuçta, Rise of Industry, telefonumda kullanmaktan mutlu olacağım bir oyun gibi hissediyor, ancak hardcore PC sim hayranlarını tatmin edeceğinden emin değilim. O zaman bir çöp var. Oyun bana defalarca dondu /düştü ve oyunun bir kısmı bitmemiş ya da sadece işe yaramadı. Kaynakların dağıtılması sinir bozucu derecede güvenilmez olabilir, su bazen çiftliklere teslim edilmez veya nakliye sırasında değerli mallar kaybolmaz. Sizi ayak parmaklarınızda tutması gereken rastgele olaylar da var, ama çoğu zaman aktüatörleri yok gibiydi.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!