-->
Katana ZERO İnceleme

Ejderha. Bu, medyanın haftalarca her yöne kesilmiş cesetleri eken bu yabancıya verdiği takma addır. Yerel yeraltı dünyasının ölü ve gömülü olarak bilmek istediği, yakalanması imkansız bir tür. Muhtemelen soğuk bir katil, hesap makinesi, tacizci. Muhtemelen değil. Ejderha sensin. Bir sosyopat, kesinlikle, ama çok yaramaz görünmüyor. Sadece kayboldum, The Dude gibi bir sabahlıkta dolaşıyor ve komşuların […]

29.04.2019 | ulasufuk

Ejderha. Bu, medyanın haftalarca her yöne kesilmiş cesetleri eken bu yabancıya verdiği takma addır. Yerel yeraltı dünyasının ölü ve gömülü olarak bilmek istediği, yakalanması imkansız bir tür. Muhtemelen soğuk bir katil, hesap makinesi, tacizci. Muhtemelen değil. Ejderha sensin. Bir sosyopat, kesinlikle, ama çok yaramaz görünmüyor. Sadece kayboldum, The Dude gibi bir sabahlıkta dolaşıyor ve komşuların yanındaki gürültülü bir dairede yaşıyoruz. Günleri, psikiyatristindeki seanslar, sakinleşebilecek ve hayatta kalabilen tek ilacın enjeksiyonu ve kılıcını oynadığı bu tehlikeli görevlerin gerçekleştirilmesiyle delindi. Öldürmek, uyumak, onu saran çevreye dikkat etmemek. Bu rutin daha gerçekçi kabusların ısrarı değil, bir gangsterin ilgisi çok girişimci hale geldi …

Bu belki de Katana ZERO’nun en büyük sürpriziydi: komplolarına verilen özen. Temel piksel sanatında bir aksiyon ve platform oyunu olabileceği yerde, gösterişli neon ışıkları ile aydınlatılan ve synthwave masa örtüleri tarafından sallanan küçük bir retro-fütüristik siyah serisi olarak öne çıkıyor. Geçmişte 30 yılı aşkın bir süredir mutlulukla geri döndüğümde, bize bir çeşit Ronin somutlaştırdığımızı hatırlatmak için susturucu ve daha fazla Asya notu veriyoruz. Müzikten sorumlu Ludowic ve Bill Riley’nin atmosferi sağladığını söyleyebiliriz. Askiisoft tarafından sıfırdan yaratılan evren, iyi gelişmiş folklorunun yanı sıra, lezzetli bir atmosferde mükemmel şekilde nitelendirilen esrarengiz karakterlerden oluşan bir galeriyi ortaya çıkarıyor.

80’lerin alacakaranlıkta çekilmiş bir B serisinin VHS’sini izlemenin izlenimi bir değil. Senaryonun her bölümü, titiz, tuhaf ve tamamen halüsinojenik bir yolculuğa daldırılmış, video kasetlerin okunmasıyla, bazen aşınma, geri sarmalarla ortaya çıkar … Müzikçalar grubu etkiliyor. Gerçekten de, izleyiciyi “temizlik” aşamalarının dışında bırakmak yerine, geliştiriciler onu önemli olan zamanlanmış bir diyalog sistemi aracılığıyla dahil etmeye karar vermişlerdir. İşleri hızlandırmaya çalışırken, sabırsızlığa yol açabilir. Daha fazla seçenek açmayı bekleyerek daha düşünceli kararlara ve belki de daha fazla cevaba yol açar. Bu farklı durumlara yol açabilir. Örneğin, otel resepsiyonistine yaklaşma biçimimiz, onu öfkeli, şüpheli veya meraklı ve sevgiyle sınırlı hale getirme şeklinin küçük sonuçları olacaktır. Tıpkı sponsorları tarafından izlenenlerin farkında olarak bir hedefi affetmek gibi. Sonuç sadece güçlendirilmiştir. Tahmin edebileceğiniz gibi, bir kılavuz varsa, bu farklı sonuçlardan yararlanılmasını engellemez.

Şişe, kasap bıçağı, molotof kokteyli ve diğer büstler gibi nesneleri yakalama ve atma hakkı, uzaktan temizlemeyi sağlar. Havaya saldırma veya ağızda bir kapı patlatma ya da bir duman bulutundan yararlanmanın olanaklarından bahsetmiyorum bile. Fakat daha kompakt paketlerle, daha iyi silahlı, geri savaşabilen ve özellikle de reddettiğiniz silah ve tüfeklerden çıkan mermilerle nasıl başa çıkacaksınız? Kontroller ölü zaman olmadan cevap verse bile, test aşılmaz gibi görünebilir. Eğer kahramanın gizli bir botu olmasaydı: zamanında teslim edilirse, tam olarak sınırlı uzunlukta bir bar seçeneğine karşı çıkıyor. Bir tetiğe basıldığında, her şey boşta. Daha sonra gönderenin kafatasındaki bir bastoyu geri dönmek, bir hedefe ulaşmak, beklemek kolaylaşır.

Ama belli değil. Her seviye çözülecek bir bulmaca veya ideal tempoyu bulmaya çalışacağımız bir tempo oyunu olarak görülebilir. Gerçek hızda görülebilen sonuç, muhteşem, akrobatik, gore. Minimalist, çünkü palet sınırlı, ama zengin bir şekilde. Düşünceleriniz ve refleksleriniz arasındaki bağlantılar tamamlanmadan ölümleri zincirleyebileceğiniz bu hareket akışında, patronlar da vardır. Bazıları sizi sersemletir, çok hızlı, ilk başta çok güçlü görünür. Her zaman açık olan kalıpların iyi bir şekilde benimsenmesi, her şeye rağmen odaklanılmış olmasına rağmen ondan kurtulmayı sağlar. Daha fazla sayıda onlarla başa çıkmak isterdi.Bu belki de bazı canlandırıcı farklılıklar sunan Katana ZERO aleyhindeki birkaç şikayetten biri: çok daha fazlasını isterdik. Sonuca ulaşmış ve sorularımızın çoğuna cevaplar almanın mutluluğu vardır. Ancak, 5-6 saat sonra ölüm vermek.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!