-->
Imperator: Rome İnceleme

Imperator: Rome, toplumunuzu ayakta tutmak için sürekli olarak çabalamanız gereken mekanizmaların bir bolluğuna sahiptir. Eğer çok agresif bir şekilde büyürseniz, illerin kargaşası ve sadakatsizlikleriyle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Belirli bir karakterin gereksinimlerini karşılamıyorsanız, o size karşı isyan edebilir. Karma ekonomi ve yönetme gücüne başlayın ve Imperator: Rome dünyasını fethetmek zorlaşıyor. Paradox Büyük Stratejisi’ni daha önce oynadıysanız, […]

29.04.2019 | ulasufuk

Imperator: Rome, toplumunuzu ayakta tutmak için sürekli olarak çabalamanız gereken mekanizmaların bir bolluğuna sahiptir. Eğer çok agresif bir şekilde büyürseniz, illerin kargaşası ve sadakatsizlikleriyle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Belirli bir karakterin gereksinimlerini karşılamıyorsanız, o size karşı isyan edebilir. Karma ekonomi ve yönetme gücüne başlayın ve Imperator: Rome dünyasını fethetmek zorlaşıyor. Paradox Büyük Stratejisi’ni daha önce oynadıysanız, Imperator: Rome’da işlerin nasıl yürüdüğünü iyi biliyorsunuz. M.Ö. 304 yıllarında var olan ve ekonomisi, askeri güçleri, hükümeti, yabancı diplomasisini ve bir dereceye kadar dini kontrol eden bir ulusun rolünü üstleniyorsunuz. Eylemlerinize ve hükümetinize göre gücü biriktirin, paylaşın: Harcama oluncaya kadar döngü devam eder, siz oyundan ayrılana kadar devam eder veya yeni dünyaların fethetmesi için İskender gibi ağlayın.

Tüm Grand Paradox stratejilerinde olduğu gibi, Imperator: Rome’daki oyunu bitiren statik kazanma koşulları yoktur. Ne yapmak istediğine karar veriyorsun ve bunu yapacak araçların var. Daha büyük uluslardan biri olarak oynarsanız elde etmeye çalışacağınız her zaman belirli hedefler vardır, ancak oyuna son vermezler. Örneğin, Makedonya olarak, İskender’in yıkılmış imparatorluğunu yeniden birleştirmeye ya da Senato ve halkı manipüle ederek diktatörlüğü harekete geçirmeye çalışabilirsiniz. Yeni oyunculara gelince, Imperator, bana göre Paradox’un bugüne kadarki en iyi öğreticisini sunuyor. Evet, hala yüzeyseldir ve işiniz bittiğinde bir uzmandan çok uzakta olacaksınız, ancak sizi Paradox’un büyük stratejisinin temellerini atmak yerine ana hatlarıyla anlatan düşünceli bir eğitim görmek güzeldi yakın dövüş. ve YouTube derslerini kullanmanızı gerektirir. O sırada var olan en küçük ülke olarak bile oynayabilseniz bile, o zamanlar az sayıda ülkede ayrıntılara gösterilen dikkat çok daha fazladır ve bu nedenle daha iyi bir deneyim için bu ülkelere yönlendirilirsiniz. . Temsil edilen ülkeler Roma, Mısır, Kartaca, Makedonya, Seleukid İmparatorluğu ve Frigya’dır. Seçilebilecek çok sayıda ülke olmasına rağmen, hedeflerin gelişmemiş olması nedeniyle daha küçük oynamanın daha az cesaret verici olduğunu gördüm. Elbette, ben eski tarihin en büyük hayranı değilim, bu yüzden bu döneme ilişkin öncelikleri olan sizler zamanlarını benden daha küçük bir ülke olarak yapabilirler.

Olduğu söyleniyor, harita inanılmaz derecede ayrıntılı ve fetihten önce gelen birçok göçebe Avrupa kabilesinin bir parçası olmayı seçebileceğim gerçeği görülmesi gerçekten ilginç. Paradox’un DLC ile başlattıktan sonra oyunları destekleme alışkanlığı göz önüne alındığında, en az bir süre sonra küçük sayıda küçük ülkeyi süslediğini göreceğimizi farz ediyorum. Ben büyük bir kaybedenim, o yüzden hükümet ve diplomasi mekanizmaları Imperator: Rome ile en çok eğlendiğim yerdi. Hükümet başkanı olarak, kabul edeceğiniz uluslararası pozisyonun türünü seçebilirsiniz; bu, eylemlerinizin maliyetini ve diğer ülkelerin sizi nasıl göreceğini etkileyecektir. Örneğin, Roma belli bir pozisyonu benimseyerek başlıyor, bu da bölgesini sürekli olarak genişletmeye çalıştığı ve politik olarak onu desteklemek için yaptığı her şeyin daha ucuz olduğu anlamına geliyor. Bunu oyunumun başında Makedonistan’a yönlendirdiğim ekonomik durumla karşılaştırın. Bu, ek bir ticaret rotası kazanmak ve uzun bir fetih savaşı beklentisiyle daha fazla zenginlik biriktirmek için yaparken, saldırgan savaş eylemleri için sahip olabileceğimden daha fazla ödeme yaptım. Ayrıca, başarmak istediğiniz şeye bağlı olarak tarafsız veya özür dileyen bir davranış sergileyebilirsiniz.

Diplomasi sayesinde, ittifaklar kurabilir, savunma işlerini yapabilir, ilişkileri geliştirebilir, bir ulusa hakaret edebilir, isyancıları kaldırabilir, liste uzayıp gidebilirsin. Eylemlerin çoğu önceki Paradoks oyunlarında bulundu ve hepsi ülkenizde ve etrafınızdaki dünyada yaşayanlar için çok sayıda kaynak imleci hareket ettirmenin farklı yolları. Neyse ki, bir eylemin yapacağı her şey eylemin üzerine geldiğinizde açılan bir açılır pencerede sunulur, böylece bir savunma anlaşması oluşturmak için tam olarak neyin gerekli olduğunu hatırlamanıza gerek kalmaz . Oyunda, bir ansiklopedi veya not işlevinin olmaması, özellikleAyrıca sizi forts ve kampların olduğu bölgelere götüren mükemmel bir kuşatma tamircisi var. Her ay kuşatma, rastgele 1 ile 14 arasında bir sayı alırsınız, ayrıca koltuğunuzun süresine bağlı olarak bir bonus alırsınız. Sayı ne kadar yüksek olursa, kaledeki insanlara o kadar çok zarar verirsiniz. Sonunda onları kıracak ve kalenin kontrolünü eline alacaksın. Bu tamirciyi neden bu kadar çok sevdiğimi bilmiyorum, özellikle dehada çok köklü olduğu için ama yardım edemediğim zamanlar benim için çok doğru gözüküyordu;

Victoria II nüfus kavramı Imperator’a geri döndü, ancak sindirimi daha kolay. Haritanın her bir ilinde çok sayıda insan yaşıyor. Bu popülasyonlar dört sınıfa ayrılır ve kontrol ettiğiniz alanlarda sahip olduğunuz her sınıftaki insan sayısına bağlı olarak üretiminiz ve sıkıntılarınız gelir ve gider. Her kültürde ayrıca, topraklarınızı kontrol altına alan yabancı bir liderseniz veya insanlar bölgenizden bölgeye göç etmeye başlarsa baş ağrısına neden olabilecek bir kültür ve dine sahiptir. Neyi başarmaya çalıştığıma bağlı olarak popülasyonu manik olarak bulduğum siyasi veya dini gücü kullanarak manipüle edebilirsiniz. Karakterler arasındaki etkileşim, Crusader Kings II’den geri döndü, ancak makul bir rol oynadı. Her zaman kontrol ettiğiniz ulusun lideri olarak oynayacaksınız, ancak ülkenizdeki karakterler kuralınızı bozabilir, hatta bozabilir. Herkesin yanında kalmak için, yolsuzluk ve arkadaşlık yoluyla stratejik manipülasyon kullanmanız gerekir ve eğer bu işe yaramazsa, onları hapsedebilir veya öldürmelerini sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, eylemlerinizin sonuçları her zaman vardır ve bunları daha sonra ele almaya hazır olduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Din, oyunda da rol oynar, ama sizi gölgelerde yönlendiren sessiz bir el olarak. Daha önce de belirtildiği gibi, çevrenizdeki bütün milletlere olduğu gibi, popülasyonunuza da belirli bir din bağlanacaktır. İzlediğiniz dine bağlı olarak, ülkeler arasındaki bazı eylemler daha kolay veya daha zor olacaktır. Bir lider olarak, belli başlı dönemlerde farklı istatistik primleri getirecek olan dini tanrıları farklı tanrılara toplayabilirsiniz. VI uygarlığı din savaşını getirdikten sonra Paradox’un bu versiyondan biraz daha fazlasını almayı umduğunu, ancak bu mekanizmanın kullanılmasının beni kayıtsız bıraktığını itiraf etmeliyim. Imperator: Rome, Paradox’un harika strateji oyununu yaratma girişimlerinde bir adım daha olduğunu düşünüyor. Paradox’un türdeki geçmişinden eserler çizer ve onu antik çağlarda benimser. Bu nedenle, oyunun fevkalade bir şey yaptığı ve mekaniğin geri kalanında salladığı önceki sürümlerde olduğu gibi hissetmiyor, ancak geçmişin mekaniğini megalomani bir mermer eğlence büstü haline getiriyor.



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından geliştirilen Far Cry serisinin yeni oyunu Far Cry 7 için heyecan verici bir söylenti ortaya çıktı!


Stunlock Studios’un vampir temalı aksiyon rol yapma oyunu V Rising için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Marvel’s Spider-Man 2 hayranları dikkat! Sony tarafından PlayStation 5 konsolları için piyasaya sürülen ve resmi bir PC sürümü bulunmayan oyun, mod geliştiricileri tarafından güncellendi ve PC’ye taşındı!


Zombi hayranları heyecanlanın! The Fun Pimps imzalı 7 Days to Die, yaklaşık 11 yıllık bir bekleyişin ardından tam sürüme kavuşuyor!