-->
One Piece: World Seeker inceleme

Bandai Namco, One Piece: World Seeker, One Piece efsanesinin eşsiz bir yorumu olan hasır şapkalarla ilgili açık bir hikaye, One Piece mangalarının orijinal yazarı Oda’nın yarattığı bazı yeni ve ilginç karakterlerle. Hikaye manga takip etmez ve kanon değildir. Uzun süredir devam eden manga ile yetişmeleri gerekmeyeceği için yeni gelenler için bu iyi bir şey, ama […]

29.03.2019 | ulasufuk

Bandai Namco, One Piece: World Seeker, One Piece efsanesinin eşsiz bir yorumu olan hasır şapkalarla ilgili açık bir hikaye, One Piece mangalarının orijinal yazarı Oda’nın yarattığı bazı yeni ve ilginç karakterlerle. Hikaye manga takip etmez ve kanon değildir. Uzun süredir devam eden manga ile yetişmeleri gerekmeyeceği için yeni gelenler için bu iyi bir şey, ama aynı zamanda dizinin hayranları için zevk almak için referansları var. En sevdiğiniz karakter çok fazla görünüme sahip.

Ana menüden, hikayeye veya serbest dövüşe erişebilirsiniz. Özgür savaş sadece eğitim modudur, düşman AI’ye karşı en basit kombinasyonları test etmenizi sağlar. Bu, bu başlık ile ilk hayal kırıklığı belirtilerinden biriydi: Serbest Savaş denen bir modda başka bir hasır şapka gibi oynayamamak çok iyi bir alâmet değildi. Luffy’nin neden benzersiz hareket türleri nedeniyle sadece ana kampanyada oynanabileceğini, lastik gövdesi sayesinde anlıyorum.

Hikaye sizi dahil olan diğer hasır şapkaların çoğundan oluşan ve maçın sahnesini kurmaya gerçekten yardımcı olan oldukça iyi uygulanmış bir tanıtım haline getiriyor. Bununla birlikte, bu sinematik sona erdiğinde, esas olarak ikincil bir görevle ilgili, birkaç tane ana kesik çizgi ile ilgili birkaç küçük kesik tonla karşılaşırsınız. Oyun, kopyalanan içeriği beğenenler veya tercih edenler için kopyalanmaz. Bunun yerine, oyun sadece birkaç karakter ile tamamen altyazılı. Bir avuç yerine tüm sinema sahnelerinin oynamasını tercih ederdim.

Ana hikaye seni Luffy gibi oynadı. Oyunun başlangıcından beri Sky Prison’dan düştükten sonra, bu adanın vatandaşı olan Jeanee adlı genç bir kadın tarafından kurtarıldı. Son zamanlarda, adanın inanılmaz kaynaklarını talep etmeye çalışan birkaç korsan grubu tarafından saldırıya uğradığını keşfettiniz. Bu nedenle, Denizciler ayrıca korsanların Dyna Stones’a ellerini almalarını önlemeye de dahil oldular: son derece güçlü bir silah olarak kullanılabilecek değerli bir kaynak.

Oyuna ilk defa başladığınızda, sadece bir saldırı düğmesine sahip olduğunuzu fark ediyorsunuz, Kare. İlk başta bu, dövüşün inanılmaz derecede sınırlı olduğu izlenimini veriyor, ancak oyun ilerledikçe bir yetenek ağacı sunuyor. Oyun biraz daha açık hale gelir, hızlı veya güçlü ataklara izin vermek için formları değiştirme imkanı.

Bu durumda bile, dövüş pek iyi değil. Sürekli olarak bir kuvvet olarak Üçgen’e basıyordum, onunla bir çeşit güçlü saldırı bekliyordum.

Oyun, geliştirilebilecek gizli paketler içeriyor. Bu gelişmelerin oyunu daha kolay hale getirdiğini biliyorum. Bazı görevler daha sonra gizlice girmenizi gerektirir, ama neyse ki gizli görevlerin sayısı çok sınırlı.

İlk görev seti, mürettebat hapishane gemisinden düştüğünde, Straw Hat ekibinin geri kalan kısmını bulmak. Onları oyuna eklemeler olarak görmek güzel… Sorun şu ki, serbest bırakıldıktan sonraki görevlerde bile, onların mücadeleye katılmalarını asla görmeyeceksiniz. Sanji’nin savaş alanına sıçradığını ya da Zoro’nun görevler sırasında benimle düşmanları biçtiğini görmek isterdim. Fakat onların yerine, onları bulduktan sonra, asıl işi Thousand Sunny’de oturuyor, sadece sizin için şeyler yapıyor veya görevlere çıkıyorlar. Onlara kavgada daha fazla yer almalarını görmek isterdim.

Bu oyunun en büyük avantajlarından biri hareket sistemidir. Luffy, ağaçtan ağaca hareket etmek için esnek kollarını kullanıyor ve hatta Gum Gum Rocket kullanarak uzaktan kendini vuruyor. Ayrıca uçan bir yetenek olan dünya haritasındaki belirli yerlere erişmek için çok yararlı olduğunu da keşfettim.

Oyun iyi boyutta açık bir dünya sunuyor. Oyunun sonuna kadar oyunun ne kadar yakın olduğunu keşfedersiniz.Bu noktada oyun hızlı hareketleri devre dışı bırakmaya karar verir. Önceden, her bir yeri ziyaret ederek hızlı bir yolculuk için kilidini açtın. Bu özelliği devre dışı bırakmaya karar verdiğinde oyuna gereksiz yere zaman kazandırıyor.

Açık dünyayı keşfederken, düşmanların çoğunun öldürülmesi kolaydır. Bazen bir nedenden ötürü inanılmaz güçlü bir mini patrona girdim, neredeyse üç veya dört vuruşta beni öldürüyor. O zaman, ondan daha uzağa, düşmanları tekrar gerçekten zayıflar. Rastgele zorlukların bu zirvesi, özellikle garip görünüyor.

Genel olarak, One Piece: World Seeker’ı oynarken gerçekten çok eğlendim. Yan görevler biraz tekrarlayan, ancak açık dünyayı keşfetmek güzeldi. Olsa da, yan görevleri atlarsanız, oyunun yeni bir oyunu ve modu yoktur. Kampanyayı bir kez yendikten sonra, oyun sizi son görev grubundan hemen önce geri koyar, böylece tekrar isterseniz onları tekrar yapabilirsiniz.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!