-->
Epic Games Mağazası Kataloğunu Sürpriz Oyunlarla Genişletiyor

Epic Games’in oyun geliştiricilerine yönelik dünyanın en büyük etkinliği olan GameDevelopers Conference esnasında yaptığı açıklamalar oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı. Epic Games’in dijital oyun mağazası olan Epic Games Store hakkındaki gelişmeler anlatılırken platforma eklenecek pek çok oyun da açıklandı. Epic Games, oyun geliştiricilerine büyük avantaj sunan gelir paylaşım modeliyle ve kendi mağazasına özel yapımlarıyla epey […]

21.03.2019 | ulasufuk

Epic Games’in oyun geliştiricilerine yönelik dünyanın en büyük etkinliği olan GameDevelopers Conference esnasında yaptığı açıklamalar oyun dünyasında büyük yankı uyandırdı. Epic Games’in dijital oyun mağazası olan Epic Games Store hakkındaki gelişmeler anlatılırken platforma eklenecek pek çok oyun da açıklandı.

Epic Games, oyun geliştiricilerine büyük avantaj sunan gelir paylaşım modeliyle ve kendi mağazasına özel yapımlarıyla epey ilgi çeken dijital oyun mağazasını geliştirmeye devam ediyor. Firmanın oyun geliştiricilere yönelik dünyanın en büyük etkinliği olan ve oyun basınının dikkatle takip ettiği GDC 2019’da Epic Games Mağazası hakkında yaptığı açıklamalar etkinliğe damgasını vurdu.

PlayStation’a Özel Oyunlar PC’ye Geliyor

Etkinlik sırasında sahneye çıkarak katılımcılara Epic Games Mağazası hakkındaki gelişmeleri anlatan Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Quantic Dreams tarafından geliştirilen ve yalnızca PlayStation platformuna özel olarak çıkan oyunların Epic Games Mağazası aracılığıyla PC kullanıcılarına sunulacağını açıkladı.

Son yılların en çok konuşulan oyunları arasında yer alan Beyond: Two Souls, Heavy Rain ve Detroit: Become Human yalnızca Epic Games Mağazası’nda satılacak. Ayrıca yine PlayStation’a özel olan ve çıktığı dönemde hem oyuncuların hem de oyun medyasının övgüsünü alan Journey de yine Epic Games Mağazası aracılığıyla PC platformuna taşınacak.

Epic Mağazası 85 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Konuşmasında platformun kullanıcılarla buluştuğu Aralık 2018’den beri 85 milyon kullanıcı tarafından yüklendiğini açıklayan Sweeney, platformun konsollara özel en iyi oyunları PC oyuncularına sunmakla kalmayacağını belirtti. Oyuncular The Outer Worlds ve Control gibi pek çok oyunu en az 1 yıllık bir süre için sadece Epic Games Mağazası üzerinden satın alıp oynayabilecekler. Merakla beklenen Ancestors: The Humankind Odyssey ise Epic mağazası yanında başka mağazalardan da alınabilecek. Firma ayrıca Afterparty, The Sinking City ve Industries of Titan gibi üst düzey oyunları da kullanıcılarına sunacak. Bu yönüyle mağaza 2019’un en çok beklenen oyunları için de tek adres olacak.

Yalnızca Kaliteli Oyunlara Yer Var

Mağazada satılacak oyunlar hakkında da açıklamalarda bulunan Sweeney, platformda yalnızca belli kalite standartlarını tutturan oyunların yer alacağını belirtti. Kötü oyunları yayınlamayı reddedeceklerini söyleyen Sweeney, oyun geliştiricilerinin firmanın sahip olduğu Unreal Engine oyun motoruyla arzu ettikleri oyunu yapmakta özgür olduklarını belirtti. Epic Games Mağazası’nda yer alacak oyunların seçiminde ise yüksek kalite standartları olduğunu söyleyen Sweeney, pornografi içeren veya kullanıcıları şok etmeyi amaçlayan oyunları barındırmayacaklarının altını çizdi.

Diğer Markalarla İşbirlikleri Yolda

Daha önce Metro Exodus ve The Division 2 gibi milyonlarca oyuncunun heyecanla beklediği yapımları dijital oyun platformu üzerinden kullanıcılarla buluşturan firma ayrıca, Ubisoft ile yaptığı anlaşma çerçevesinde stüdyo tarafından geliştirilen başka oyunların da platformda yer alacağını açıkladı.

Epic Games’in dikkat çeken bir başka açıklaması da firmanın bir diğer dijital oyun mağazası olan Humble Bundle ile yaptığı işbirliği oldu. Buna göre kullanıcılar Humble Bundle üzerinden Epic Games Mağazası’ndaki oyunlar için kod satın alabilecekler. Yakın bir zamanda kullanıcılara Humble Bundle hesaplarını Epic Games hesaplarıyla birleştirme imkânı da sunulacak.

Epic Games, satın alınan oyunlar üzerinden belli bir oranı hayır kurumlarına bağışlamasıyla tanınan Humble Bundle’ın bu özelliğine saygı duyacağını ve Humble Bundle aracılığıyla satın alınan oyunlardan komisyon almayacağını açıkladı.

GDC 2019 esnasında Epic Games Mağazası’nda yer alacağı açıklanan tüm oyunların listesini görmek için epicgames.com/store/tr/news/epic-games-at-gdc?lang=tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etkinlikte Duyurulan Oyunların Videosu:



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.