-->
ASUS’tan Oyunculara Güçlü Yol Arkadaşı: ROG Zephyrus S GX701

ASUS’un CES 2019’da tanıttığı yeni nesil Intel işlemcileri, NVIDIA GeForce RTX2080 ekran kartını ve patentli soğutma teknolojilerini ince bir gövde tasarımında bir araya getiren 17 inçlik yeni oyuncu dizüstü bilgisayarı ROG Zephyrus S satışa çıktı ! Sıra dışı tasarımı ve üstün özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken bilgisayar, her yere kolayca taşınarak sınırları ortadan kaldırıyor. ASUS, Los […]

21.03.2019 | ulasufuk

ASUS’un CES 2019’da tanıttığı yeni nesil Intel işlemcileri, NVIDIA GeForce RTX2080 ekran kartını ve patentli soğutma teknolojilerini ince bir gövde tasarımında bir araya getiren 17 inçlik yeni oyuncu dizüstü bilgisayarı ROG Zephyrus S satışa çıktı ! Sıra dışı tasarımı ve üstün özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken bilgisayar, her yere kolayca taşınarak sınırları ortadan kaldırıyor.

ASUS, Los Angeles’ta düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES 2019’da son teknoloji yeni bilgisayar modellerini duyurdu. Oyunculara özel olarak geliştirilen ROG Serisi’nin yeni üyesi ROG Zephyrus S GX701, sıra dışı tasarımı ve son teknoloji donanım özellikleriyle satışa çıktı. İnce ekran çerçeveleri sayesinde beklenenden çok daha az yer kaplayan kompakt bilgisayar, 17.3 inçlik büyük ekranıyla oyuncuların yeni yol arkadaşı olmayı amaçlıyor. Masaüstü bilgisayar performansına rakip olma iddiasıyla gelen S GX701, yeni nesil işlemcisi, ekran kartı ve özel soğutma sistemiyle bu beklentileri artırıyor.

Çantada taşınabilen oyun canavarı

ROG Zephyrus S GX701, sıra dışı klavye tasarımıyla daha ilk bakışta rakiplerinin arasından sıyrılmayı başarıyor. Standart bir dizüstü bilgisayardan çok daha farklı bir klavye konumlandırmasına sahip olan modelde klavye, bilgisayarın alt bölümünün tamamını kaplamak yerine ön tarafta bulunuyor. Arkada oluşan büyük boşluk ise özel olarak yukarı doğru kalkan klavye yapılandırması ile birlikte hava sirkülasyonunu maksimum seviyeye çıkararak bilgisayarın daha iyi soğutulmasını sağlıyor. Böylece oyunlar yüksek ayarlarda oynanırken ısınma sorunu minimuma iniyor.

Bilgisayar 8. Nesil Intel Core i7 işlemcisi ve NVIDIA GeForce 2080 ekran kartıyla yeni nesil oyunların çoğunu rahatlıkla oynatabiliyor. Kullanıcının yaptığı seçimlerle güç tüketimine ince ayar çekebildiği Zephyrus S GX701, pil ömrü konusunda da oyuncuları yarı yolda bırakmıyor. Geliştirilen Optimus teknolojisiyle birlikte bilgisayar oyun ve diğer profesyonel işlemler sırasında tam güçte, internette gezinme ve video izleme gibi basit işlerde ise tasarruf modunda çalışıyor. Otomatik olarak değişen bu ayarlar ayrıca manuel olarak da değiştirilebiliyor. Tüm bu özellikler, ROG Zephyrus S GX701’i çantada taşınabilen bir oyun canavarı haline getiriyor.

Sıra dışı tasarım

Zephyrus S GX701’in yenilikçi klavyesi, bugüne kadar üretilen bilgisayarlardan tamamen farklı bir deneyim sunuyor. Alternatif bir soğutma çözümü sunmak adına getirilen bu tasarım yeniliğine ek olarak, klavyenin sağ tarafında bulunan dokunmatik yüzey oyunculara daha konforlu bir klavye deneyimi sunuyor.

Üstün performans şık tasarımla buluşuyor

Tasarım çizgisi olarak ROG Serisi’nin geleneksel hatlarından izler taşıyan Zephyrus S GX701, sahip olduğu yüksek performansı, çekici tasarımıyla tamamlıyor. Oyun dünyası klasiklerinden biri haline gelen ROG logosu, bilgisayarın arka kapağını süslüyor. Her biri bağımsız arka aydınlatmaya sahip olan klavye tuşları ile birlikte özellikle karanlık alanlarda göz kamaştırıyor.

Oyuncular logo ve klavye tuşlarının renklerini diledikleri gibi değiştirebiliyor, ayrıca Aura Sync üzerinden bilgisayarlarındaki renklerin sahip oldukları diğer cihazlara da yansımasını sağlayabiliyor. Bu özellikleri kullanan oyuncular, kendilerini oyundaki atmosfere iyice kaptırıyor. Bağlantı seçenekleriyle oyuncuların tüm ihtiyaçlarını karşılayan bilgisayar, tasarımındaki incelikten ödün vermemek için harici kamerayla birlikte sunuluyor. Oyuncuların ceplerinde taşıyabilecekleri bu kompakt kamera 60 FPS’te 1080P görüntü kaydederek özellikle yayın yapan oyuncular için vazgeçilmez bir aksesuar haline geliyor.

PANTONE tarafından onaylanan ekranıyla profesyonel tasarımcı ve içerik üreticilerinin ihtiyaçlarını da kapsamlı bir şekilde karşılayan bilgisayar, 2019 yılında gücü yanında taşımak isteyen teknoloji tutkunlarını bekliyor.

Türkiye’deki oyuncularla buluşan ASUS Zephyrus S GX701, Vatan Bilgisayar mağazalarından alınabiliyor.



Popüler Haberler


PC oyuncularının favori platformu olan Steam, yeni bir eş zamanlı oyuncu rekoruna daha imza attı.


Warner Bros Montreal’in geliştirdiği ve karışık eleştirilere maruz kalan süper kahraman oyunu Gotham Knights’ın stüdyosu, piyasaya sürülecek olan Wonder Woman projesine yardım ediyor.


Arrowhead Game Studios’un geliştirdiği ve Sony’nin yayıncılığını üstlendiği nişancı aksiyon oyunu Helldivers 2, piyasaya sürülmesinin ardından büyük bir başarı elde etmeye devam ediyor.


Yakın zamanda piyasaya sürülen ve klasik oyunları içeren Star Wars: Battlefront Classic Collection için yeni bir tartışma başladı.