-->
PC Building Simulator

İlk önce ilk şeyler: Kariyer modunu unut. Kendi başına fena değil, ancak PC Building Simulator’ı bir oyun olarak satın almak isteyen nişi tatmin etmek için görünüşte var. Nişin var olduğundan eminim, ama benim için en azından “Küçük ölçekli bilgisayar tamir dükkanını işletmenin tüm eğlencesi” aslında bir çizim değil. Yaklaşık 40 dakika boyunca onunla oynadım, birkaç […]

29.01.2019 | ulasufuk

İlk önce ilk şeyler: Kariyer modunu unut. Kendi başına fena değil, ancak PC Building Simulator’ı bir oyun olarak satın almak isteyen nişi tatmin etmek için görünüşte var. Nişin var olduğundan eminim, ama benim için en azından “Küçük ölçekli bilgisayar tamir dükkanını işletmenin tüm eğlencesi” aslında bir çizim değil. Yaklaşık 40 dakika boyunca onunla oynadım, birkaç bilgisayardaki virüsleri temizledim, bir yüksek haddelenmiş müşteri için bir grafik kartı taktım ve hızlı bir şekilde başkalarının bilgisayarlarını tamir etmenin gerçek dünyada olduğu gibi dijital olarak eğlenceli olduğunu anladım. Söyleyecekleriniz: Her zaman başarısız olan ve değiştirilmesi gereken en sıkıcı bileşenlerdir.

İlk defa inşaatçıların başlamasına yardımcı olacak çok sayıda kaynak var, ancak hepsi uygulamalı. Metin dersleri ve forum gönderileri iyi bir giriş noktasıdır. Fotoğraf tabanlı öğreticiler daha da yardımcı olur. Ve son on yıl boyunca, YouTube ve diğer video tabanlı yapımlar ilk binaları boyunca birçok insanla konuştu.

PC Yapı Simülatörü’nün darbesi olsa da etkileşimli. Bir anakartı bir kasaya yerleştirdiniz – ve önce standları sıkmanız gerekiyor. RAM’i yuvaya yerleştirirsiniz ve anakart üzerindeki tırnakları önceden geri itmeniz gerekir. Grafik kartınızı takmadan önce küçük metal koruyucuları kasadan çıkarmayı unutmayın!

“Nasıl Bilgisayar Oluşturulur” modu, önceden belirlenmiş sınırlı bir donanım yelpazesi kullanarak bu adımlar ve daha fazlası hakkında sizi konuşur. Tüm temeller var ve simülasyon, örneğin, yan panelleri çekmeden önce kasanın arkasındaki başparmak vidalarını çıkarmanızı gerektirecek kadar ayrıntılı.

Aldığınız her bileşen, ayrıca, uğraştığınız donanım hakkında size biraz daha fazla şey öğreten araç ipuçlarıyla donatılmıştır. Örneğin, anakart CMOS pille, CPU soketinde, RAM yuvalarında, PCI-e yuvalarında vb. Ayrıca normal bir anakartta neye benzediğini, örneğin sizi CPU soketine yönlendiren okları gösterir. Bu, daha deneyimli inşaatçıların iki kez düşünmeden öğreticilerde attığı türden bir dildir, bu nedenle PC Building Simulator uygulamasının temelleri bozması harikadır.

Mükemmel olduğunu söylemek değil. Henüz değil, en azından. Yine, bu Erken Erişim, bu yüzden sonunda daha fazla değişikliğin olacağını umdum. Yine de bazı şaşırtıcı seçenekler var. Örneğin, oyun şu anda anakartı ayağa kalkarken kasaya yerleştirdikten sonra CPU’yu hala dururken anakartın içine yerleştirin. İşlemcinizi mahvetmek için hızlı bir bilet.

Umarım, bu eylemin fiziği ilk kez kurucunuzu böyle bir asinine kopyalamaktan caydırır ya da harici bir öğretici onlara doğru yolu öğretir. “Nasıl Bilgisayar Yapılır” adlı bir mod için, bu kadar tehlikeli bir şekilde herhangi bir önemli adımı canlandırmak biraz sorumsuz görünüyor. Protip, bunu ilk kez okuyanlar için: Anakartı çantanıza koymadan önce CPU’nuzu ana kartınıza ve ardından soğutucunuzu CPU’nuza takın. Sonra takdir edeceksin.

Ayrıca, bir yapının daha karmaşık bölümlerinden bazılarıyla konuşmak için henüz yeterince ayrıntılı değil. Kablo yönetimi, örneğin geçen senenin demosunda olduğu gibi ahlaksızlık gibi. Temel olarak iki noktayı tıklarsınız ve aralarında sihirli bir kablo belirir ve her zaman gerçek dünyayı mantıklı kılacak şekilde yönlendirilmez. Ses efektleri de yok, bu yüzden simülasyonun ilk kez çalışanlara bir CPU veya RAM’i ne kadar baskı altında tutacağı konusunda iyi bir fikir verdiğini sanmıyorum. Anakartım gerginlik altında gıcırtıyor ve çatlamaya başladığı zamanki ilk titremeleri hatırlıyorum, ve sonra ortaya çıktığında tam olarak nasıl ses çıkarması gerektiğine dair rahatlamamı hatırlıyorum.

Kasa ön panel konektörleri, ilk defa (veya hatta ilk defa) oluşturucuların cilaları burada büyük ölçüde basitleştirilmiştir. Yine, kabloların geri kalanı gibi – büyülü bir şekilde ortaya çıkıyorlar. Daha da kötüsü, oyun, bütün bölgeye, yanlışlıkla üst üste takması kolay olan bir grup incelikli iki pimli konektör yerine kaynaşık bir on pimli blok olarak davranıyor. Bu adım, ilk kez inşaatçılar tarafından gördüğüm en yaygın hatalardan biri, bu yüzden simülasyonun nihayetinde bu adıma daha fazla derinlik katmasını umuyorum.

Her şey geçen yıla göre çok daha parlak. Tamamen “İhtiyacınız olan tek eğitim” değil, ancak potansiyel kesinlikle hala orada ve bu arada kesinlikle bir yapıya dalmadan önce oynayabileceğiniz harika bir araç.

Potansiyel geçen yıla göre daha net. Cehennem, bunun daha önce olduğundan daha tuhaf yerlere gittiğini görebiliyordum. Meslektaşım Gordon Ung ve ben PC Building Simulator’ın, gerçek zamanlı fiyat veritabanlarından harici vitrin bağlantılarına kadar PCPartPicker tarzı özellikleri daha da katlama potansiyeli hakkında uzun bir tartışma yaptık. Güncellemeler için uzun vadeli bir taahhüt gerekir ve zor olurdu, ancak bir gün bu küçük simülasyon bir PC inşa eden herkes için hepsi bir arada bir araç olabilir ve bu hem acemiler hem de uzmanlar için oldukça heyecan verici.



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!