-->
SUPER SMASH BROS. ULTIMATE İÇİN YENİ DETAYLAR AÇIKLANDI

Kapsamlı video sunumunda yeni dövüşçüler, modlar, oyun özellikleri ve DLC vurgulandı; oyunun dijital versiyonunun ön siparişini teşvik edici özellikler sunuldu Oyun Nintendo Switch için 7 Aralık’ta piyasaya çıkmadan önce, son Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct video sunumunda Nintendo, yaklaşan DLC ile ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere çok sayıda yeni mod, dövüşçü ve oyun […]

02.11.2018 | ulasufuk

Kapsamlı video sunumunda yeni dövüşçüler, modlar, oyun özellikleri ve DLC vurgulandı; oyunun dijital versiyonunun ön siparişini teşvik edici özellikler sunuldu

Oyun Nintendo Switch için 7 Aralık’ta piyasaya çıkmadan önce, son Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Direct video sunumunda Nintendo, yaklaşan DLC ile ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere çok sayıda yeni mod, dövüşçü ve oyun özelliklerini açıkladı. Yeni dövüşçüler Street Fighter serisinden Ken ve Pokemon serisinden Incineroar ve tüm oynanabilen dövüşçüler – 74’ü de! – açıklandı. Ancak video sunumunda da duyurulan DLC versiyonunda daha çok dövüşçü, etap ve müzik parçası olacak.
Nintendo Direct videosunun tamamını izlemek için: Nintendo Direct website
Nintendo, fanların oyunun dijital versiyonunu satın almalarını teşvik ettiklerini açıkladı. Nintendo eShop’ta Super Smash Bros. Ultimate satın alan Nintendo üyeleri, her zamanki Gold Points miktarını iki kat artırabilecek. Bu sınırlı süreli teklif, 9 Aralık Pazar günü sonuna kadar devam edecek.
Videoda gösterilen önemli özelliklerden bazıları şunlar:
  • HadoKEN!: Street Fighter serisinden Ryu’nun rakibi Ken, echo fighter olarak Super Smash Bros. Ultimate listesine dahil oluyor. Ken’in görüntüsü Super Street Fighter II Turbo oyunundaki gibi olacak. Ryu’ya benzer hareketleri olsa da Ken biraz daha hızlı bir karakter ve farklı şekilde bir Hadoken’e sahip.
  • Incineroar: Oyunun lansmanında savaşa katılacak son savaşçı, ilk ortaya çıkışını Pokémon Sun ve Pokémon Moon oyunlarında yapan Litten’ın gelişmiş versiyonu Incineroar. Incineroar, güreş hamlelerini kullanarak Pokemon oyunlarındaki Z- hareketini temel alan Max Malicious Moonsault adında epik Final Smash ile bitiriyor.
  • Spirits: Super Smash Bros. Ultimate dünyasında, birçok video oyunu karakteri formlarını kaybeder ve oyuncunun ana oynanabilir karakteri için bir çeşit güç görevi gören “ruhlar” haline gelir. Chibi-Robo’dan Dr. Wily’e Tails’den Revolver Ocelot’a uzanan devasa karakterler listesiyle birlikte çok sayıda çılgın farklı ruhlar var. Oyuncular, savaşlar sırasında savaşçılarına hız veya güç gibi ek yetenekler kazandırmak için birincil ve destek ruhlarını kullanabilirler. Ruhları karıştırmak ya da eşleştirmek oyuncuların rakiplere karşı üstünlük sağlamasına yardımcı olacak ve savaşlara biraz strateji ekleyecek. Bir ruhu eklemek, RPG oyunlarında bir aksesuarı eklemeye benzer. Oyuncuların, oynanabilir savaşçıları seçmesinin yanı sıra çok sayıda ek video oyunu karakterinin keyfini çıkarmaları için bir yoldur.
  • Spirit Battles: Ruhları edinmenin ana yolu Ruh Savaşlarını kazanmaktır. Bir Ruh Savaşı kazanıldıktan sonra, oyuncular o ruhu elde etmek için bir rulet mücadelesini tamamlamak zorunda kalacaklar.
  • Leveling Up Spirits: Ruhlarla beraber mücadele ederek oyuncular, ruhların seviyesini arttırabilir, onlara ekstra güç verebilir ve bazen gelişmiş formların kilidini açabilirler. Seviyesi yüksek ve eğitimli ruhlar, daha güçlü ve yararlıdır.
  • Spirit Combinations: Super Smash Bros. Ultimate’de çılgınca sayıda ruhlarla binlerce kombinasyon oluşturulabilir. Oyuncular, oyunda ortaya çıkan tüm ruhlar tarafından sürekli olarak şaşıracak ve heyecanlanacaklar. Oyuncular çok sayıda ruh toplayabildiğinden, oyun seçim sürecini kolaylaştırmak için birincil ve destek ruhları için öneriler sunulacak.
  • DLC: Super Smash Bros. Ultimate’e ödemeli DLC olarak 2020 yılının Şubat ayı sonunda yeni dövüşçüler, etaplar ve müzikler gelecek. Oyuncular bir set satin alarak bir oynanabilir dövüşçü (bir Echo Fighter değil) yeni bir etap ve çeşitli müzik parçaları elde edebilecek. Fighters Pass alarak beş yeni dövüşçü, beş etap ve birden fazla müzik parçası olan, henüz piyasaya sürülmemiş beş sete erişebilecekler.
  • Early Purchase Bonus: Piranha Plant kök salıyor! Super Mario serisinin ikonik düşmanı, erken alıcılar için Super Smash Bros. Ultimate’a geliyor. Oyunun dijital versiyonunu satın alın ya da fiziksel oyun kartınızı 31 Aralık 2019 tarihine kadar Nintendo Switch cihazınıza kaydedin ve bu yeni savaşçıya ek bir ücret ödemeden Şubat 2019’da sahip olun.
  • New amiibo: Super Smash Bros. Ultimate’deki tüm yeni savaşçılar – DLC dahil! – kendi amiibo figürlerini alacaklar. Buna Ken, Incineroar ve Piranha Plant ve yeni duyurulan Simon Belmont ve King K. Rool dahil. Şu anda planlanan çıkış tarihleri şöyle:
  • Inkling, Ridley ve Wolf – 7 Aralık 2018
  • King K. Rool, Ice Climbers ve Piranha Plant – 15 Şubat 2019
  • Isabelle, Pichu, Ken, Young Link, Daisy – 2019
  • Adventure Mode: World of Light: Super Smash Bros. Brawl’dan Adventure Mode: Subspace Emissary’e benzeyen tek oyunculu bir macera olmayabilir ancak bir şeyler oyun karakterlerinin bedenlerini kaybetmesine ve ruha dönüşmesine neden oluyor. Nintendo Direct videosu bazı bilgiler verse de Super Smash Bros. serilerinin direktörü Masahiro Sakurai bu yeni macera modunun bazı bölümlerini oyun çıkana kadar saklamak istiyor…
  • Assist Trophies: Super Smash Bros. Ultimate’da, “assist trophies” oyunculara dövüşlerde yardımcı oluyor. Her yardımcı kupa tanınmış bir video oyunu karakterini temel alır ve hem saldırgan hem de savunmacı olmak üzere çeşitli farklı güçleri açığa çıkarır. Oyundaki yardımcı kupaların toplam sayısı 59, Street Fighter serisinden Guile, Golden Sun RPG’lerinden Isaac, Mario Paint’ten Fly Swatter ve ARMS’den Spring Man gibi karakterleri temsil ediyor.
  • Mii Fighters: Mii Savaşçısı olarak oynarken, oyuncular kıyafetlerini ve ses seçeneklerini özelleştirebilirler ve bazı yeni Mii Savaşçı kıyafetleri Super Smash Bros. Ultimate’e
  • Wireless and Online Play: Super Smash Bros. Ultimate, oyuncuların yerel kablosuz * veya çevrimiçi ** yoluyla arkadaşlarıyla ve aile üyeleriyle birlikte savaşmasına izin verir. Wii U ve Nintendo 3DS için Super Smash Bros. Ultimate’da bulunan For Fun” ve “For Glory,” artık bir seçenek değil.  Onun yerine, eşleştirme üç faktöre dayanıyor: Oyuncuların savaş için kurallarını seçmelerine ve benzer tercihleri olan başkalarıyla eşleşmelerine olanak tanıyan Tercihli Kurallar, oyuncuları benzer puanlı başkalarına karşı oynatan çevrimiçi Global Smash Power ve Proximity, birbirlerine coğrafi olarak yakın olanlar.
  • Two-Player Co-op: İki savaşçı birinden daha iyi! Super Smash Bros. Ultimate online oynarken iki oyuncu bir Nintendo Switch online sisteminde takım oluşturabilir ve aynı ekip ile diğer takımlara katılabilir.
  • Smartphone Features: Akıllı telefonlarda Nintendo Switch Online uygulamasıyla, oyuncular savaş arenalarında başkalarıyla sesli sohbet edebilirler. Smash World adlı bir mobil servis de geliştiriliyor. İstatistiklere odaklanmak yerine, yeni servis oyuncuların videoları ve diğer eğlenceli özellikleri yayınlamasına ve izlemesine izin verir. Hizmetle ilgili daha fazla detay gelecekte ortaya çıkacak.
  • Elite Smash: Oyuncunun Global Smash Power’ı yeterince yüksekse, elit oyun içi savaşlarda yarışmaya davet edilir. Bu VIP maçları en iyiler içindir ve ciddi bir rekabet sunar.
  • Smash Tag: Çevrimiçi yarışan herkesin benzersiz bir Smash Tag oluşturması gerekir. Oyun arkadaşı bir dövüşçüyü yenerek oyuncular profillerinde göstermek için Smash Tag’lerini alır. Smash Tag’ları toplamak, üst düzey Super Smash Bros. Ultimate başarılarını göstermek için harika bir yoldur.
  • Short Messages: Oyuncular, önceden belirlenmiş kısa mesajları seçebilir, onları yön tuşlarına atayabilir ve diğer oyuncuları savaş öncesi ve sonrası gönderebilir. Oyun bir çok hazır mesaj sunar.
  • Spectator Mode: Önceki oyunlarda olduğu gibi, oyuncular Spectator Mode’da diğer oyuncuların savaşlarını izleyebilir. Diğer oyuncuların savaşlarını analiz etmek yeni stratejiler ve teknikler öğrenmek için iyi bir yoldur.
  • Background Matchmaking: Oyuncular çevrimiçi bir savaşı ararken diğer modları oynatabilir. Beklerken her mod mevcut olmayacaktır, ancak oyuncuların çevrimiçi savaşlar arasında meşgul olmaları için harika bir yoldur.
  • Battle Arenas: Oyuncular, çevrimiçi oynarken diğer oyunculara karşı daha samimi bir ortamda rekabet etmelerini sağlayan özel savaş arenaları yaratabilirler. Savaş alanında, savaşa katılma, sırada bekleme ya da gözlemci olma seçenekleri vardır.
  • Diğer Özellikler: Super Smash Bros. Ultimate’de, aşağıdakiler dahil olmak üzere çok çeşitli modlar ve ayarlar bulunur:
  • Help – Yardım modu oyun içi rehberler ve ipuçları sunar.
  • Mob Smash –Bu mod, oyuncuların savaşçılarının farklı etaplarda savaşmasına izin verir. Oyuncular, mücadele ederken dinlemek istedikleri belirli bir etap ile ilişkili müzik parçalarını bile seçebilir.
  • Replay – Oyuncular, savaşlarının tekrarlarını kaydedebilir ve hatta onlardan paylaşılabilir videolar oluşturabilir.
  • Tips – Bu menü, oyuncuların yükleme ekranlarında görecekleri hızlı ipuçları ve püf noktaları sunar. Görüntüleme yaparken, ipuçları kategori veya dövüşçüye göre sıralanabilir.
  • Challenges –Belirli zorlukları tamamlayarak, oyuncular oyun içi ödüller kazanırlar. Super Smash Bros. Ultimate oyununda zorluklar çizgi roman gibi görünecek şekilde düzenlenmiştir.
  • Battle Records – Kayıtlar menüsü, çevrimiçi ve çevrimdışı oynatma için ayrı ayrı görüntüleme seçeneği ile savaş geçmişini izler.
  • Shop – Oyuncular, müzik parçaları, ruhlar ve çeşitli farklı öğeler için oyun içi para birimini kullanabilir.
  • Language Support – Super Smash Bros. Ultimate 11 farklı dili destekler.
  • Custom Balance – Aynı sistemdeki diğer oyunculara karşı mücadele ederken, oyuncular savaşçılarının gücünü ayarlayabilirler. Bu tamamen isteğe bağlı özellik, oyuncuların adil bir dövüş sağlamak için gücü ayarlamak istemeleri durumunda işe yarar.
Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Switch’e özel olarak 7 Aralık’ta çıkıyor. Daha fazla bilgi için: https://www.smashbros.com
*Çok oyunculu mod için ek aksesuarlar gerekebilir. Ayrı ayrı satılır.
**Çevrimiçi oyun için Nintendo Switch Çevrimiçi üyelik (ayrı satılır) ve Nintendo Hesabı gereklidir. Tüm ülkelerde mevcut değildir. Çevrimiçi özellikler için internet erişimi gereklidir. Şartlar geçerlidir.


Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!