-->
Soulcalibur VI İnceleme

PC’de ilk kez tüm zamanların en iyi dövüş oyunlarından biri geliyor, Soulcalibur.İlk olarak 1995 yılında Soul Edge olarak piyasaya sürülen ve PlayStation’a taşınan ilk albümüm, 1998’de Soulcalibur’la ilk kez Sega Dreamcast’de dans ettim. Elbette, oyun, Shenmue’nun yaptığı gibi, arkeolojik perdelerde çarpıcı silahlara dayalı savaşlar sunarken, o zamanlar bir şey için harika görünüyordu. Yirmi yıl sonra […]

03.11.2018 | ulasufuk

PC’de ilk kez tüm zamanların en iyi dövüş oyunlarından biri geliyor, Soulcalibur.İlk olarak 1995 yılında Soul Edge olarak piyasaya sürülen ve PlayStation’a taşınan ilk albümüm, 1998’de Soulcalibur’la ilk kez Sega Dreamcast’de dans ettim. Elbette, oyun, Shenmue’nun yaptığı gibi, arkeolojik perdelerde çarpıcı silahlara dayalı savaşlar sunarken, o zamanlar bir şey için harika görünüyordu. Yirmi yıl sonra franchise nihayet PS4 ve Xbox One’da mevcut olan PC’ye geliyor, 2012’de Soulcalibur V’den beri.

Soulcalibur VI, gerçekte orijinalden aşırı farklı değildir. Bu iyi bir şey ya da kötü bir şey olabilir, ancak Soulcalibur’un her bir ardışık geziyle kaliteyi azalttığı konusunda kesinlikle bir tartışma var. Köklerine geri dönmek kötü bir şey olmamalı. Orijinal, Dreamcast’de, grafiklerden, etrafındaki en iyi oyun müzikleri arasında yer aldı.

 

 

SC6’da, hikayenin zaman çizgisi boyunca her karakteri oynadığınız hikaye kipinden ve ayrıca tamamlanabilecek bir ana hikayeden, tüm ana kategoriler hala var. Gerçek bir hikayesi olan bir dövüş oyunu ve çok sık gelmeyenler.

Tabii ki, bu 2018, Soulcalibur VI bir online multiplayer seçeneğine sahip olmak zorunda. Yanılmıyorsam, sıralı bir eşleştirme seçeneğiyle ilk Soulcalibur bu. SC5, sıra dışı bir uyumsuzluğa yol açarak, sıradan bir oyuna rastladı. Soulcalibur 6’da 1 am civarında serbest bırakma gününde sıradan ve sıralı maçlar bulma konusunda hiçbir problemim olmadı. Herhangi bir gecikme, yüksek ping sorunları ya da bunun gibi bir şey yok gibi görünüyor. Saldırı savunma hareketinin bazı animasyonları biraz gecikmeli gözüküyor ama FPS gecikmesi yok, bu yüzden umarız yandı. Aksi takdirde, tüm aynı PvP ve PvE seçenekleri hala mevcut ve doğrudur. SoulCalibur VI Oldukça klasik Soulcalibur modern bir çağ için sadece remade.

SCVI bir klavyede ve elbette gamepadlerde de oynanabilir, bir Xbox one controller ile çok iyi oynar. Bir arcade sopası olmamasına rağmen, SoulCalibur 6 büyük olasılıkla bu kutudan geniş bir yelpazeyi destekliyor.

 

 

Görsellere gelince, Dreamcast’deki orijinal zamanın önünde sıçramalar ve sınırlar vardı. Oyun inanılmaz görünüyordu ve bu SCVI için değişmedi. SoulCalibur 6’yı piyasaya sürdükten sonra, ultrawide çözünürlüğü mevcut olmasına rağmen, oyunun hala 16: 9’da oynadığı anlaşıldı. Bu gerçek bir utanç çünkü oyun içi arenalarda inanılmaz görünüyor ve ultra geniş bir manzaradan yararlanabiliyor. Tam olarak grafiksel seçenek yok, ayarları açısından çok basit. Soulcalibur VI, halihazırda değiştirilmesinin hiçbir yolu olmadan 60 fps’de kilitlendi, ancak bu, rekabetçi dövüş oyunları söz konusu olduğunda elbette her şey yolunda. Ultrawide seçeneğine gelince, wsgf.org adresindeki bir kişi, ultrawide kararlarında çalışmak için .exe dosyasını zaten düzenledi, ancak henüz denemediğim halde, oyunun gözden geçirme amacıyla değiştirilmesini istemedim.

Soul Calibur VI, PC’de çok sorunsuz çalışır. Çok iyi optimize edilmiş ve çok talepkar değil. Bazı saldıran ve savunan cutscenes meydana geldiği zaman bazı kekemelik var gibi görünüyor ama onunla benim zamanım boyunca kare hızı sağlam bir 60fps kaldı. Bandai Namco genellikle optimizasyon departmanında hayal kırıklığına uğratmaz, bu yüzden fantastik şekilde çalışan klasik bir oyun görmek güzeldi. Birkaç tane daha grafiksel seçenek harika olurdu, ancak en fazla özel oyun PC’lerinde maksimum ön ayarda çalışması gerektiğinden, bu bir sorun olmamalı.

 

 

Fantastik ve mükemmel soundtrack ve ses, muhtemelen Soulcalibur franchise en iyi parçasıdır ve SC6 hayal kırıklığına uğratmaz. Düşmanınıza isabet eden silahların ses efektlerinden, kavga arkasındaki parlak müziğe. Şimdi hangi arenada hangi parçayı çaldıklarını da seçebilirsiniz. Gerçekten dört gözle beklediğim bir şey ve bir parça hayal kırıklığına uğratmadım, bir audiophile olmak benim için kulaklarıma bir senfoni. Çok Japon enstrümantal bir tonu var ve kesinlikle güzel. Hatta müze seçeneğine girebilir, bir parça seçebilir ve başka şeyler yapmaktan sekmelerken oynamasına izin verebilirsiniz. Orijinalinden beri pek değişmedikleri için çok memnunum. Şimdi, elbette, en iyi seçeneklerden biri hala karakterlerin Japonca konuşmasını sağlamaktır. İngilizce altyazılar hala orada, ancak karakterleriniz her zaman Japonca konuşuyor, bu da Soul Calibur 6’nın daha etkileyici olmasını sağlıyor.

SoulCalibur VI satın almaya değer mi? Eğer bir oyun hikayesiyle dövüşüyorsanız, kesinlikle. Normal zorluk bir dokunuş çok kolay gibi görünüyor, bu yüzden geri dönen taraftarları birkaç kez denemenizi ve daha sonra zor ya da çok sert bir yere çevirmenizi tavsiye ederim. Çevrimiçi oynamak, her zaman olduğu gibi, tamamen bir gizem olacaktır. Zorluk seviyesi, oyuncunun becerisine bağlı olarak, özellikle her karakterin tamamen farklı silahlarına sahip olmasıyla oldukça değişecektir.

 

 

Tek ana con, ultrawide desteğinin olmaması ve bir yama ile sabitlenebilen küçük kekelerin yanı sıra, SoulCalibur VI harika. Çok oyunculu oyunlarda çok oyunculuğun ölmediğini umuyorum, ancak erken işaretler SoulCalibur VI’nın çok sayıda PC kopyasını değiştirdiğini ve böylece sağlıklı ve kararlı bir hayran kitlesini korumasını tavsiye etti.

Genel Bandai Namco, 6. versiyonu ile Soulcalibur serisini yeniden canlandıran harika bir iş çıkardı. Sonunda Tekken ya da Mortal Kombat PC’de başka bir şey. SoulCalibur VI, yıllardır en iyisi haline gelen seriye harika bir ektir. Bandai Namco’nun bu yıllardan sonra en sonunda Soulcalibur’u PC’ye getirmesi harika bir şey. Olsa da, bazı insanlar çılgınca derinlemesine karakter yaratıcısı üzerinde erkek cinsel organları ile çok eğleniyorlardı uyarılırsınız …



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!