-->
Hitman 2 İnceleme

Maziden Bir Dost… Bir seri katilin ruhunu anlayabilmek için onun gözünden bakmalı, onun gibi nefes almalı, onun gibi yürümeli ve onun gibi öldürmelisiniz. Bu nedenle şükürler olsun ki Ajan 47’nin duygularını sizlere anlatamayacağım. Ama Ajan 47’nin bünyemde meydana getirdiği duygu patlamasını ballandıra ballandıra anlatacağım. Usul usul, sakin sakin, sinsice inceleyeceğiz yeni macerayı. Tıpkı Barkod Kafa’nın […]

22.11.2018 | ulasufuk

Maziden Bir Dost…

Bir seri katilin ruhunu anlayabilmek için onun gözünden bakmalı, onun gibi nefes almalı, onun gibi yürümeli ve onun gibi öldürmelisiniz. Bu nedenle şükürler olsun ki Ajan 47’nin duygularını sizlere anlatamayacağım. Ama Ajan 47’nin bünyemde meydana getirdiği duygu patlamasını ballandıra ballandıra anlatacağım. Usul usul, sakin sakin, sinsice inceleyeceğiz yeni macerayı. Tıpkı Barkod Kafa’nın hedeflerini temizlediği gibi bizlerde incelemeyi temizleyip görevi tamamlayacağız. Hadi boğma ipini hazırlayın görev başlıyor…

Oyun önceki Hitman oyunu gibi bölümler halinde piyasaya sunuldu.Aslına bakarsanız günümüz oyun dünyasının geldiği noktada firmalar birbirlerinden oldukça etkilenmeye başladılar. İlk olarak Telltale Games tarafından denen bu bölümlere ayırarak oyunu sunma fikri hikaye odaklı ve adeta bir dizi tadındaki yapımlar için oldukça başarılı bir sunum olmuştu. Ancak bir ana yapımı hikayeciklere bölüp bu hikayecikleri alın oynayın der gibi önümüze sürmek açıkçası doğru bir strateji gibi durmuyor. Bu noktada oyunun genel yapısına diyecek bir söz yok. Zaten bu detayları birazdan aktaracağım.

 

 

Hitman 2 oynamak, kartlardan bir ev inşa etmek gibi. Bittiğinde harika bir sonuca da ulaşabilir, yanlış bir hareket ya da nefes, her şeyi yerinden de oynatabilir. Yeni eşya düşüşleri, başlangıç noktaları ve görevleri belirli bir şekilde oynadığınızda kilidini açabileceğiniz sandbox avantajları. Ayrıca görevlerin tekrar oynanabilirliği de bir diğer güzelliği. Ayrıca zorluk seviyeleri ipuçlarını kaldırıp, oyuncu olmayan karakterlerin zekasını uyandırarak oyunun parametrelerini değiştiriyor.
Hitman 2’nin final macerası saatler alabiliyor, ancak kesinlikle buna değer. İhtiyacınız olan bir öğeyi almak için tüm kameraları nasıl temizleyeceğinizi bilmek zorundasınız. Sürekli kılık değiştirme, çok titiz bir planlama ve bazı hatalı denemelerin ardından nihayete erdiğinde ve hedefi indirdiğinizde başarı hissi güçlü oluyor.

Final temizliğinin ardından gerginlik yaratan noktalardan biri de kaçış noktaları ve heyecanlı sahnelere yol açabiliyor. Doğru anahtara veya kılığa sahip değilseniz bunlardan bazıları kilitlenecek ve daha planladığınızdan daha da çılgın bir kaçış olacak. Size açık olan bir çıkış yolu bulmak için harita boyunca geri dönmeniz gerekiyorsa, hayatta kalmak içeri girmek kadar zor olabilir.

 

 

Hitman 2’de Diana ve Ajan 47’yi bu görevlere bağlayan hikaye biraz saçma. Ara sahneler oyunun anlatı kısmını oluşturuyor. Bu düşük bütçeli Ajan 47 hikayesi girişimi, Timothy Olyphant’ın başrolde oynadığı 2007 yapımı Hitman filmi kadar kötü.

Az önce de belirttiğim gibi yeni Hitman oyunu bizleri deneyimli bir ajana dönüştürmek istiyor. Bunu yaparken izleyeceğiniz yolları tamamen size bırakıyor. Oyun boyunca bir yönlendirme ile karşılaşmıyorsunuz. Hedefler belli ve görev belli. İsterseniz köşede yakalayıp hedefleri indirebilirsiniz, isterseniz de kılıktan kılığa girip, farklı mekanlarda gezip düşmanı en fark edilmeyecek şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Oyunda aksiyon yaşamak istiyorum ben derseniz de fazlasıyla karşılığınızı alabilirsiniz. Çünkü mekanlar öyle tasarlanmış ki her yer aşırı kalabalık.

Yeni Hitman oyunun en çok eleştirilen noktalarından birisi oynanışın temel unsuru olan ve bir Hitman oyununda olmazsa olmaz olan yapay zeka sorunu oldu. Gerçekten de benim de gözümden kaçmayacak kadar fazla yapay zeka sorunu söz konusu. Bu aşamada oyunun yardımlarını kapatıp maksimum zorluk seviyesinde oynandığında karşılaşılan aşırı sorunlardan bahsetmiyorum. En olması gereken fark edilme olayında yaşanan ciddi sorunlar göze çarpıyor.

 

 

Hitman 2 namına yakışır şekilde yeni neslin grafik seviyesine ayak uyduruyor. Oyun istediği yüksek sistem gereksinimlerinin hakkını veriyor. Ancak bazı noktalarda çok daha kaliteli kaplamalar beklenmesine rağmen ciddi hayal kırıklıkları yaşattığı da oluyor. Tüm bu çerçevede değerlendirildiğinde oyun görsel olarak sınıfı geçiyor ama harikalar yaratamıyor.

Genel değerlendirmeye gelecek olursak Hitman 2 oyunu oynanış olarak devrim yaratmasa da pazarlama stratejisi ve açık dünya oynanışı ile seriye yeni bir bakış açısı getiriyor. Son tahlilde her yönüyle gerçek bir Hitman oyunu oynadığınızı sonuna kadar hissediyorsunuz. Yapabileceklerinizin sınırını sizin belirlediğiniz Hitman 2 oyunu geçer notu alıyor. Serinin müdavimlerinin mutlaka edinmesi gerek.

 

kinguin_badge_WHITE

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


Ubisoft tarafından yayınlanan ve Evil Empire tarafından geliştirilen roguelike platform macera aksiyon oyunu The Rogue Prince of Persia, 14 Mayıs tarihinde erken erişim sürümüyle karşımıza çıkacak.


Macera ve bulmaca severler dikkat! Uppercut Games Pty ekibi tarafından geliştirilen ve sular altında kalmış bir şehirde geçen Submerged: Hidden Depths oyunu, Epic Games’te sadece 5 TL fiyatla satışa sunuldu!


Epic Games mağazası her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmaya devam ediyor!


Lara Croft’un ikonik macerası, Tomb Raider: Definitive Edition ile 10 yıl sonra PC’ye geri dönüyor!