-->
Dying Light: Bad Blood İnceleme

Dying Light: Bad Blood ve devasa alanların uzunluğu boyunca gerçekleşmez; Katillerinizin nerede olduğunu tam olarak bildikleri neredeyse her zaman yakın mesafeli düellolar, genellikle gözlerine doğru baktığınız için. Ve onlar çok zor. Dayanıklılığınız hızlı bir şekilde boşalır, bu yüzden her zaman girip çıkıyorsunuz ve düşmanınızın kollarını ne kadar uzandığını asla bilemezsiniz. Büyük bir isyan kalkanını çırparken […]

04.11.2018 | ulasufuk

Dying Light: Bad Blood ve devasa alanların uzunluğu boyunca gerçekleşmez; Katillerinizin nerede olduğunu tam olarak bildikleri neredeyse her zaman yakın mesafeli düellolar, genellikle gözlerine doğru baktığınız için. Ve onlar çok zor. Dayanıklılığınız hızlı bir şekilde boşalır, bu yüzden her zaman girip çıkıyorsunuz ve düşmanınızın kollarını ne kadar uzandığını asla bilemezsiniz. Büyük bir isyan kalkanını çırparken ya da seni korkutup öldürdüğünüzde, sonra da bir mayını ayağınızın altından geçirerek öldürmek için çekiçlerinizi düşürmek üzereyebilirsiniz. Bu yüzden fırsatçı bir piç olmak için para ödüyor.

Harita, Dying Light’ın gecekondu mahallelerinin daha küçük bir versiyonudur, ancak sadece 12 oyuncuyla, insanların etrafta gizlenebileceği kadar büyüktür, özellikle de herkes parkour ustası olduğunda, binalarda ölçekleme ve sıçrayan hiçbir şey yoktur. Ama biliyorsunuz ki herkesin, en küçük haritada işaretlenmiş kovanları ele geçirdiğini biliyorsunuz. Bu tehlikeli yerlere giriş yapmak için bazı iyi nedenler var. Numuneler size daha fazla sağlık ve dayanıklılık kazandıran deneyime dönüşür ve birisi 5. seviyeye ulaştığında, evac helikopterini çağırır ve oyunu tek bir koltukta kanlı bir yarışa dönüştürür. Bu onları pusu için mükemmel yerler yapar.

 

 

PvE burada çalışır çünkü zombiler haritayı serbestçe dolaşmaz. Sadece kapalı alanlar olan kovanların yakınında görünürler, ancak sizi görürlerse koşucu ve dolambaçlı çeşitlilik kovalamaya başlar. Asla sadece bir oyalama değildir. Düzenli zombilerin öldürülmesi kolaydır, ancak sizi çevreleyen ciddi bir tehdit olabilir. Büyük zırhlı çocuklar bir vuruşu çekebilir ve birkaç vuruşla sizi susturabilir. Patronlar biraz hazırlık gerektirdiğinden, genellikle erken bir tane bulursam onları bırakırım, ama bu kendi riskleriyle birlikte geliyor, yani başka oyunculara numuneleri kendileri için alma şansı veriyor.

Büyük ölçekli oyunlarda alışmak zorunda olduğunuz uzun soluklu oyunların hiçbiri yoktur, sadece daire tarafından itilmiş olduğunuza göre, birisiyle, kimseyle karşılaşacağınızı umuyoruz. Kötü Kan’nın kibritleri bunun için çok kısa, genellikle 15 dakikadan az sürüyor, ancak yapılacak çok şey var. Her yerde bol miktarda silah, mod ve eşya var, bu yüzden vites takmak uzun sürmez, zombileri dövmek ve diğer oyuncularınız için tuzak atmak için maçın geri kalanını size verir. Amaçlarla dolu yapı ve minimap doğal olarak onu daha proaktif hale getirir; Bu, kırsal kesimde dolambaçlı bir yarış değil.

 

 

Kötü Kan oyuncuları saldırgan olmaya teşvik ederken, zafer için tek geçerli yol değil. Doğrultucunun aranması için sadece bir oyuncunun 5. seviyeyi vurması gerekiyor, bu yüzden teorik olarak, kovanlardan tek bir örnek almadan herkesin koltuğunu kapatabilirsiniz. Diğer oyuncular daha yüksek bir maksimum sağlık ve dayanıklılığa sahip olacaklardı, fakat eğer hazırda beş el bombası varsa ve onların üzerine düşeni alırsanız bu daha az önemli olur. Tek yapman gereken, birbirlerini öldürmelerini beklemek ve son saniyede geçebilirsiniz. Öldüklerinde, örneklerini alıp gün batımına doğru uçabilirsin.

Seviye 3 oyuncu ile seviye 5 oyuncu arasındaki fark tüm görünen şey değildir ve sadece küçük bir avantaj gibi görünmektedir. Belki bu son savaşı daha da kolaylaştırır, ama zaten oldukça ince ilerlemeyi biraz anlamsız hissettirir. Yapabildiğim kadar çabuk yok etmeye çalışmayı asla bırakmadım çünkü herhangi bir kenar yardım etti, ama her dingede daha az tatmin oldu. Ölmekte olan Işığın yetenek ağaçları bu kısa çarpışmalar için çok fazla sarsılmış olurdu, ama sağlık ve dayanıklılıktaki çirkin bir çarpmanın ötesinde bir şey, Hulk boyutundaki zombilerle bu tehlikeli mücadeleleri çok daha fazla ödüllendirecektir. Daha iyi damlalar da yardımcı olabilir. Şu anda, bir patronu öldürdüğünüzde, sizi bir saniye için koruyacak bu küçük zırhı elde edersiniz.

 

 

Helikopterin neden olduğu bir kovalamaca başlıyor. Seviye 5’e ulaşan ilk oyuncu da herkesin görebileceği mini haritaya damgasını vurur, bu nedenle oyuncular sadece helikopterle yarışmazlar – bazıları da son mücadeleden önce ana yarışmayı yapmak isteyebilir. Parkour, dövüşten kaçmanın da oldukça kolay olduğu anlamına gelir, bu yüzden oyun boyunca kovalar olur. Bazı oyuncular arasında biraz karışıklık yarattı, ama Bad Blood bu tür şeyler için yapıldı. Çatıların arasında koşarak, apartman labirentine dokunduğunuzda, inanç sıçramaları yapıyorsunuz – başka bir oyuncuyu avlamadığınız zamanlarda bile tüm canlandırıcı şeyler.

Plunkbat’taki en yoğun anlardan bazıları, bir alanı geçtiğinizde, açıkta sıkışıp kaldıklarında, ama Bad Blood tam tersi. Çok fazla bakmaya başladım. Düşmanlar herhangi bir yerden gelebilir, ama en kötüler yukarıdan geldikleri zamanlardır. Yere zorlandığınız zaman inanılmaz derecede dehşet verici oluyor, kameranın dönmesi, saldırganın bir bıçağı içine soktuğunu gösterene kadar dönüyor. Her çatı potansiyel bir suikastçı levrek olur, bu yüzden yüksek binalarla kaplı sokaklarda dolaşmak bir parite değildir.

 

 

Savaş royale konvansiyonları etrafında Dying Light’ı çarpıtmaya çalışmak yerine, Techland Dying Light’ın minyatür bir versiyonunu yarattı ve savaş royale elemanlarının bu konuda çalışmasını sağladı. Kuşkusuz, önceki oyunun çok oyunculu modlarının bir temel olarak hizmet vermesine yardımcı olur ve sonuç, özellikle yeni bir erken erişim oyunu için iyi düşünülmüş ve şaşırtıcı derecede cilalanmış bir şeydir.

Selefine sıkı sıkıya bağlı kalarak ve bir sürü savaş royale ağıllarından kaçarak, kesinlikle Plunkbat’la karıştırılamazdı, ama öbür tarafa yaslanıp, Dying Light’a çok fazla benzemeye başlar. Bu, ya karşılaştırmaktan çok daha kötü bir şey yapabilirdi, ama tek bir harita ve modda, bağımsız bir oyun yerine biraz daha çok DLC’ye benziyor. Bununla birlikte, yeni bir harita ve “gelişmiş bir metagame” ile birlikte daha fazla mod geliştirilmekte olup, bunların hepsi umut vaat eden bir savaş rotası olduğunu umarız.



Popüler Haberler


GTA 5’te hileler, oyunu daha eğlenceli hale getirmenin bir yolu. Araba hileleri, oyunculara anında belirli arabalara erişim imkanı sunarak onlara zaman kazandırır ve oyunu daha heyecanlı hale getirir.


Nixxes Software tarafından PC platformuna portlanan Horizon: Forbidden West için heyecan verici bir güncelleme yayınlandı!


Netflix’in popüler fantastik dizisi The Witcher, 5. sezonuyla final yapacak!


Bilim kurgu gerilim oyunu Deliver Us The Moon, 4 yıl önce iptal edilmesinin ardından Switch’e geri dönüyor!