-->
WWE 2K19 İnceleme

Ringlerin Tozunu Atmaya Hazırlanın… Her ne kadar klasik güreş ata sporumuz olsa da Amerikalılar bu sporu tam bir eğlenceye dönüştürmede bizden çok daha ileri gittiler. Geleneksel güreşin temel kurallarına bolca eğlence, aksiyon ve farklı dövüş tekniklerini katarak kendi kültürlerinin tam olarak yansıması olan Amerikan Güreşi olgusunu oluşturdular. Abartı şekilde geliştirilmiş vücutlar, bolca şova yönelik figürler, […]

11.10.2018 | ulasufuk

Ringlerin Tozunu Atmaya Hazırlanın…

Her ne kadar klasik güreş ata sporumuz olsa da Amerikalılar bu sporu tam bir eğlenceye dönüştürmede bizden çok daha ileri gittiler. Geleneksel güreşin temel kurallarına bolca eğlence, aksiyon ve farklı dövüş tekniklerini katarak kendi kültürlerinin tam olarak yansıması olan Amerikan Güreşi olgusunu oluşturdular. Abartı şekilde geliştirilmiş vücutlar, bolca şova yönelik figürler, boks ringi ile kısıtlanmış bir arena ve rol yapmayı çok iyi bilen dövüşçüler. Tam olarak eğlence amaçlı tasarlanan Amerikan Güreşleri, ata sporu olan bizler tarafından her zaman burun kıvrılarak izlenilen, çocuk yaşlardaki bizler tarafından “Acaba gerçek mi?” sorusu ile ütopya haline gelen bir şovdu. Her ne kadar tv şovu olsa da beyaz perdeye birçok oyuncu kazandırmayı da başardı. E tabi bu furyadan dijital oyun dünyası da nasibini alacaktı. Ve nitekim de öyle olmuştu. Yıllarca kendi hayran kitlesini heyecanlandıran Wwe serisi 2019 yılı teması ile yine karşımızda. Her zamankinden dolu bir içerikle gelen yeni oyunu deneyimledik ve fikrimiz yazımın devamında…

 


 
Oyunun genel modlarına değinmeden önce bu yıl yapılan iyileştirmeden ve gelişmeden bahsetmek istiyorum. Yapımcılar bu yıl MyCareer moduna ciddi bir emek harcamışlar. Daha önce de böyle bir mod boks oyunlarında da bulunuyordu ama bu sefer özellikle hikaye bakımından bir hayli güzel işçilik çıkarılmış. Hatta kısa çaplı merak uyandıran ve kendisini izlettiren bir kariyer modu söz konusu. Efsane dövüşçü olma yolunda ilerleyişinizi izlemek oldukça keyifli.

Oyunda MyPlayer modu daha önceleri de bildiğiniz temel üzerine kurulmuş. Dövüşçünüzü tasarlıyorsunuz ve onun gelişimini izliyorsunuz. Ayrıca bir çok ekipmanla da güreşçinizi donatıyorsunuz. Ancak burada karşımıza oyunun diğer modlarında da sıklıkla karşımıza çıkacak ve bir nebze bizi üzecek olan mini ödeme sistemi çıkıyor. Yapacağınız küçük ödemelerle kutuları açıp karakteriniz için gerekli olan ekipmanları satın almanız gerekiyor. Bu noktada yapımcılar biraz daha ellerini cüzdanınıza sokmayı hedeflemiş anlaşılan.
 

 
Oyun çeşitliliği ve farklı modlar bakımından oyun bir hayli zengin. Özellikle online kısmında çok fazla oyun çeşidi söz konusu. Kariyer modunda geliştirdiğiniz karakterinizi online moda da aktarabiliyorsunuz. Road to glory modu aynı zamanda oyunun daha önceki yıllarında da olan oyuncuların aşina olduğu bir mod. Neredeyse aynı gibi diyebiliriz. Ayrıca oyunda bir çok efsane Amerikan Güreşçisi ile de tekrar buluşuyorsunuz.

Her ne kadar benim çok fazla ilgimi çekmese de oyunun hayranları bakımından detaylarına kadar girilen bir de Universe bölümü var. Bir nevi kendi Wwe dünyanızı oluşturduğunuz bu bölüm aslında bir nevi WWE yönetimine geçip tüm oyuncuları kontrol ettiğiniz ve gidişata sizin karar verdiğiniz bir oyun modu. Daha önce de belirttiğim gibi ben çok fazla bu modda zaman geçirmedim. Ancak oyuncular arasında ilgi çektiğinden de haberdarım.
 

 
WWE 2k19 serinin daha önceki oyunlarına göre görsel olarak iyileştirmelerden geçmiş olmasına rağmen mükemmellik noktasından biraz uzak kalıyor. Her ne kadar sahne tasarımlarında ve gölgelendirmelerde iyileştirmeler olsa da asıl önemli nokta olan oyuncu hareket dinamikleri ve mekaniklerinde hala çok yol kat etmesi gerekiyor. Yıllardır hantal ve garip hareketler yapan karakterlerden kurtulamadık. Gerçek hayatta da Amerikan Güreşçilerinin hareketlerinde bir gariplik olduğu da ayrı bir gerçek. Bunun yanı sıra oyun müzikler ve ses efektleri bakımından bir hayli tatmin edici seviyede. Oyunda herkesin hayran olduğu birçok sanatçının şarkıları bizleri bekliyor.

Nihai değerlendirmeye gelecek olursak; kendisine has bir hayran kitlesine sahip olan WWE serisi bu yıl da içerik zenginleştirmesi bakımından gelişim göstermiş. Bunun yanı sıra mikro ödeme sisteminin oyunun temel gereksinimi noktasına yaklaşması birazcık can sıkıcı olabilir. Serinin hayranları bakımından kesinlikle deneyimlenmesi gereken yeni bir lezzet olarak karşımıza çıkan oyun, bu türe merakı olanları da fazlasıyla güzel bir şekilde karşılayacak diyebiliriz.



Popüler Haberler


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!


Ubisoft’un son Assassin’s Creed oyunu Mirage, 30 Nisan’a kadar ücretsiz deneme sürümüyle sizleri bekliyor!