-->
MediaTek Helio P70 ile Daha Güçlü Yapay Zeka, Daha Düşük Fiyat Etiketi

Daha Yüksek İşlemci Gücü, Daha İleri Yapay Zeka Düzeyi, Daha İyi Fotoğraf Kalitesi Mobil Cihazlara MediaTek Helio P70 ile Daha Güçlü Yapay Zeka, Daha Düşük Fiyat Etiketi MediaTek, yeni işlemcisi Helio P70’in, geliştirilmiş Yapay Zeka, işlemci ve grafik kontrol performansı ile kullanıcı deneyimini, fotoğraf kalitesini ve enerji tasarrufunu daha ileri bir seviyeye taşıyor; ‘yeni premium’ olarak […]

27.10.2018 | ulasufuk

Daha Yüksek İşlemci Gücü, Daha İleri Yapay Zeka Düzeyi, Daha İyi Fotoğraf Kalitesi Mobil Cihazlara MediaTek Helio P70 ile Daha Güçlü Yapay Zeka, Daha Düşük Fiyat Etiketi
MediaTek, yeni işlemcisi Helio P70’in, geliştirilmiş Yapay Zeka, işlemci ve grafik kontrol performansı ile kullanıcı deneyimini, fotoğraf kalitesini ve enerji tasarrufunu daha ileri bir seviyeye taşıyor; ‘yeni premium’ olarak da tanımlanan, yüksek performanslı orta segment akıllı telefonların, çok daha pahalı cihazlarla başa baş özelliklerle donatılmasını mümkün kılıyor.
Dünyanın önde gelen işlemci geliştiricisi MediaTek , yeni yonga seti Helio P70’ı tanıttı. Geliştirilmiş Yapay Zeka sistemine sahip Helio P70, işlemci ve grafik kontrol ünitesindeki geliştirmelerle Yapay Zeka uygulamalarını daha da güçlü bir şekilde destekliyor. Helio P70 ayrıca, daha üst düzey kamera ve görüntüleme desteği, daha ileri oyun performansı ve daha iyi bağlantı deneyimi sunuyor. Helio P70’in tüm bu özellikleri ile birleşen yüksek enerji verimliliği, tüketici beklentilerini en üst düzeyde karşılıyor.
Helio P70, MediaTek Helio P60’ın başarısını daha da üst seviyeye taşıyor; ‘yeni premium’ olarak da tanımlanan, yüksek performansı erişilebilir fiyat avantajıyla birleştiren yeni nesil orta segment akıllı telefonların, çok daha pahalı cihazlarla başa baş özelliklerle donatılmasını mümkün kılıyor.
TSMC 12nm FinFET teknolojisiyle üretilen Helio P70, hızlı ve yüksek performanslı Yapay Zeka özelliğini 525 MHz hıza ulaşabilen, işlemci ve grafik kontrol ünitelerini bünyesinde birleştiren çekirdekli APU işlemciyle destekliyor. MediaTek’in yeni yonga seti, Yapay Zeka uygulamalarının yüksek performans ihtiyacını maksimum düzeyde karşılamak için 2.1 GHz hıza sahip dört Arm Cortex-A73 ve 2.0 GHz hıza sahip dört Arm Cortex-A53 işlemciyi, sekiz çekirdekli bir big.LITTLE konfigürasyonunda birleştiriyor.
Daha fazla güç performansı için, 900 MHz hızda çalışabilen geliştirilmiş bir Arm Mali-G72 MP3 grafik kontrol ünitesine de (GPU) sahip olan yeni yonga seti, Helio P60’a oranla yüzde 13 daha yüksek performans gösteriyor.
Helio P70’in, işlemci ve grafik kontrol üniteleriyle benzersiz uyum gösteren, geliştirilmiş Yapay Zeka sistemiyle uygulamalarda çok daha yüksek hıza, çok daha yüksek enerji verimliliği ile ulaşabildiğini kaydeden MediaTek Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdürü TL Lee, “MediaTek, yeni ürünü Helio P70 ile, ileri özelliklere sahip, yüksek teknolojili akıllı telefonların, geniş kesimler için erişebilir olması yönündeki azmini bir kez daha kanıtlamış oldu” dedi.
Geliştirilmiş Yapay Zeka Sistemi
Helio P70’in geliştirilmiş Yapay Zeka sistemi, işletim gücünde Helio P60’a oranla yüzde 10 ila yüzde 30’a varan oranda artış getiriyor. Bu artış, Helio P70’in gerçek zamanlı insan silueti tanımlama ve MediaTek’in Yapay Zeka tabanlı video çözücüsü, görüntülü görüşmelerde imaj kalitesini bağlantı hızının sınırlı kaldığı durumlarda bile daha kaliteli kılabiliyor. Bu özellik, Skype ya da Facebook üzerinden gerçekleştirilen görüntülü görüşmelerde olduğu gibi, YouTube videolarının canlı izlenmesi için de kullanılabiliyor.
Helio P70, MediaTek’in Yapay Zeka sınır bilişim uygulamaları için yazılım ve donanımı bir ekosistem olarak birlikte kullanan NeuroPilot platformu üzerinde çalışıyor.NeuroPilot platormu, TensorFlow, TF Lite, Caffe, Caffe2 gibi yaygın Yapay Zeka çerçeve sistemlerinin yanı sıra, üçüncü partilerce geliştirilen özel uygulamaları da destekliyor.
Akıcı Bir Oyun Deneyimi
Helio P70’in grafik işlemcisindeki (GPU) geliştirmeler, aynı zamanda oyunlarda yaşanan deneyimi de daha ileri bir düzeye yükseltiyor. Görüntüde kare hızından kaynaklanabilen titreşmeleri azaltıp, oyun kontrol hızını artırmak üzere optimize edilmiş sistem, oyun deneyimini daha akışkan ve daha keyifli kılıyor.
Kamera Kullanımında Yüksek Performans
Helio P70, gerçek zamanlı güzelleştirme, arka plan tanıma ve sanal gerçeklik uygulamaları gibi, fotoğraf ve video deneyimini Yapay Zeka ile güçlendirilen farklı özellikleri de destekliyor. Yonga setinin geliştirilmiş derin öğrenme kapasitesi, yüz tanıma fonksiyonunda etkinlik düzeyini yüzde 90 seviyelerine taşıyor. Büyük boyutlu 32 MP’lik tekli bir kamera, ya da 24+16MP çiftli kamera kullanabilme seçeneği, cihaz üreticilerine tasarım esnekliği sağlıyor. Enerji tasarrufu için ayarlanmış üç imaj sinyal işlemcisi (ISP), yüksek enerji verimliliği sağlıyor; enerji tasarrufunu daha önceki nesil Helio çiftli kamera sistemlerine oranla yüzde 18 artırıyor.
Yüksek Bağlantı Gücü
Helio P70, 300MBit/s indirme performansı sağlayan bir 4G LTE modemle geliyor. Çift 4G VoLTE desteği, arama kalitesini ve bağlantı hızlarını yukarı çekiyor. Helio P70 aynı zamanda, sinyal kalitesini sabit tutmak amacıyla en uygun anteni kendi seçen akıllı anten teknolojisini de beraberinde getiriyor.
Seri üretimi devam eden MediaTek Helio P70, Kasım 2018 itibarıyla tüketici ürünlerinde kullanıma hazır hale gelecek.


Popüler Haberler


Rockstar Games, GTA+ abonelik ücretlerini Türkiye’de 127 TL artırarak 72 TL’den 199 TL’ye yükseltti.


Deep Silver ve Warhorse Studios, heyecanla beklenen Kingdom Come: Deliverance 2’nin 18 Nisan’da duyurulacağını duyurdu!


Oyun dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan BAFTA, sahiplerini buldu.


Fallout 4 hayranları dikkat! Bethesda, oyunun yeni nesil güncellemesi için resmi çıkış tarihini açıkladı.