-->
Kristal Piksel 2018 Başvuruları Başladı

Türkiye’nin en iyi oyunlarının belirleneceği Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri için başvuru süreci başladı Türkiye’de geliştirilen orijinal fikri mülkiyete sahip oyunları belirleme ve ödüllendirme amacıyla 2012 yılından beri düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nin bu yılki ayağı için başvurular bugün itibariyle başladı. Türkiye’nin en iyi oyunları, 20 Aralık 2018 Perşembe günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim […]

26.10.2018 | ulasufuk

Türkiye’nin en iyi oyunlarının belirleneceği Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri için başvuru süreci başladı
Türkiye’de geliştirilen orijinal fikri mülkiyete sahip oyunları belirleme ve ödüllendirme amacıyla 2012 yılından beri düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’nin bu yılki ayağı için başvurular bugün itibariyle başladı. Türkiye’nin en iyi oyunları, 20 Aralık 2018 Perşembe günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Ankara’daki merkez binasında, BTK Oyun Maratonu kapsamında yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.
Yerli Oyunlar Yarışacak
Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğiyle ortaya çıkan Kristal Piksel, Türkiye’deki oyun geliştiricilerini ve oyunları takdir etmeyi ve daha fazla yerli oyun geliştirilmesini teşvik etmeyi hedeflemekte. Bu amaç doğrultusunda, yapılan başvurular oyun dünyasının, medyanın ve akademik camianın önemli isimlerinden oluşan seçkin bir jüri tarafından değerlendirilecek. Oyunlar, aralarında yılın en iyi mobil, PC, konsol, VR oyunu, en iyi müzik, en iyi hikaye ve en iyi görsel sanat gibi farklı kategorilerin olduğu toplam 14 dalda yarışacaklar.
Kristal Piksel’e başvuracak geliştiricilerin, başvurularında belirttikleri oyunla ilgili fikri mülkiyet haklarına sahip olmaları ve oyunlarının 2 Kasım 2017 ile 30 Ekim 2018 arasında yayınlanmış olması gerekiyor. Yarışma yurt içi ya da yurt dışında faaliyet gösteren Türk geliştiriciler ve Türkiye’de ikamet eden yabancı geliştiricilerin katılımına açık.
Son Başvuru Tarihi 23 Kasım!
TOGED ve ODTÜ TEKNOKENT ATOM işbirliğiyle 2012’den bu yana ülkemizden çıkan özgün oyunlara dikkat çeken Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri’ne 23 Kasım 2018’e kadar http://kristalpiksel.org/index.php/kpbasvuru/ adresinde yer alan formu doldurarak başvurabilirsiniz.
Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için www.kristalpiksel.org adresini ziyaret edin.


Popüler Haberler


Outcast – A New Beginning, klasik bir oyuna modern bir dokunuşla yeniden hayat veriyor, derin hikayesi ve etkileyici grafikleriyle unutulmaz bir macera sunuyor.


Kıyamet sonrası Moskova’nın dehlizlerinde hayatta kalma mücadelesi veren Artyom’un hikayesi Metro serisinde devam ediyor.


VSYNC, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyebilecek bir teknolojidir. Bu yazıda, VSYNC’nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve oyun


Marvel Games ve NetEase iş birliğiyle geliştirilen Marvel Rivals, Marvel evreninin sevilen karakterlerini karşı karşıya getiren ücretsiz