-->
Naruto to Boruto: Shinobi Striker İnceleme

Yıllara meydan okuyan anime dövüş serisi Naruto serisinin son oyunu Naruto to Boruto: Shinobi Striker karşımıza çıkıyor. Anime severlerin bildiği üzere Naruto dünyanın en çok izlenilen dövüş ve macera içerikli animelerinden bir tanesidir. Eğer ki Naruto animesini izlemediyseniz oyun biraz anlamsız gelebilir bu yüzden anime’yi izleyen kişiler için daha harika bir oyun olacaktır. Öncelikle Ninja […]

07.09.2018 | ulasufuk

Yıllara meydan okuyan anime dövüş serisi Naruto serisinin son oyunu Naruto to Boruto: Shinobi Striker karşımıza çıkıyor. Anime severlerin bildiği üzere Naruto dünyanın en çok izlenilen dövüş ve macera içerikli animelerinden bir tanesidir. Eğer ki Naruto animesini izlemediyseniz oyun biraz anlamsız gelebilir bu yüzden anime’yi izleyen kişiler için daha harika bir oyun olacaktır. Öncelikle Ninja Storm projesi benim gibi eski bir çizgi roman fanatiği olarak en heyecanlandığım projelerden birisidir. Yıllarca her birinin ayrı ayrı hikâyesini okuduğumuz kahramanlar sanki özel bir toplantıda bir araya gelmiş ve “Herkes hünerlerini göstersin” çağrısına karşılık veriyorlar gibi gelir bana. Neyse konuya geri dönersek Naruto serisini Yeni kahramanların eklenmesi dışında zaten başarılı olan bir önceki oyunun yapısı aynen korunmuş. Tabi bazı ufak iyileştirmeler yok değil. Şimdi onlara göz atalım.

 


 
ilk olarak Oynanış ile ilgili olarak daha ilk başta göze çarpan şey, Oyunda her ne kadar hikaye olsa da oyunun amacı hikaye değil, competitive maçlar. Bir kaç temel eğitimi geçtikten sonra ninjaliğa ilk adımı atıp online maça giriyoruz. 4’e 4 bu maçlar kıyasıya rekabetle geçiyor. Maçlar çok eğlenceli ve bir o kadar çekişmeli. 8 tane ninja düşünün hopluyor, kaçıyor, vuruyor o kadar eğlenceli bir ortam oluyor ki gerçekten anlatamıyorum. Bölge ele geçirme modlarinda ise gizlenerek gitmek başlı başına bir olay. Karşı takım A bölgesini alıp B ye giderken saklandığınız yerden çıkıp A yı ele geçirmek… ve bunu yaparken karşı takımdaki insanların kafalarının karışması bir hayli zevkli bir durum. Naruto to Baruto online rekabetçi maç sistemine dayalı bir oyun olsa da ne yazık ki bir rank sistemi yok
 

 
Ancak bir Naruto oyununu irdeliyorsak, Skyrim ile kıyaslamamak gerekir. Sonuçta bir Japon kültürünün yansıması olan serinin kendine özgü bir çizgisi bulunmakta. Bu nedenle bazı yabancı oyun sitelerinden aldığı düşük puanların oyuna kesinlikle haksızlık olacağını düşünmekteyim. Tekrar oyuna adönecek olursak Lobi, oyuna başladığımız yer. Burada 5 adet npc bulunuyor ve tabi online olan oyuncular. Bu npclerden ilki training yaptığımız kişi. Buradan solo görevlere gidebiliyoruz. 2. Yer chracter library adında bir yer. Buradan bir karakter seçiyoruz ve seçtiğimiz karaktere göre level atladığımızda aldığımız ödüller değişiyor. 3. Yer shop. Buradan çeşitli eşyalar sayın alabiliyor ya da level atladığımızda düşen parşömenleri açabiliyoruz. 4. Yer Inn yani envanter diyebiliriz. Karakterimizin dış görünüşünü, eşyalarını buradan ayarlıyoruz. 5. Ve son yer ise online maçlara girmemize yarayan yer. İşte lobi bu kadar gayet basit ve açık bir lobi var. Neyse, belki en sonda yapacağım değerlendirmeyi incelemenin ortasında yapmış oldum ama bunu da belirtmeden geçemezdim.
 

 
Çoğu Naruto oyununda görmeye alışık olduğumuz bu kurgu oyuna ısınmamızı hızlandırıyor. Oyunda hikâye modu yine daha önceki oyunlarda olduğu gibi biraz yavan kalmış. Sanırım yapımcılar soluksuz bir aksiyon ve dövüş hissine daha çok odaklanmışlar. Benim bu tarz oyunlarda en sevmediğim özellik olan ard arda sınırsız combo yapma özelliği bu oyunda gözden geçirilmiş. Ve bana göre oldukça da başarılı olmuş. Grafiksel olarak Naruto to Boruto: Shinobi Striker klasik Ultimate Ninja Storm serisi grafiklerine sahip. Ancak işin içine karakterler girince olayın grafik boyutu biraz farklılaşıyor. Özellikle karakter modellemeleri önem kazandığı göz önüne alınırsa, bu konuda oyun, vasatın üzerinde bir başarıya sahip. Ancak görsel olarak bizi hayrete düşürecek bir görsellik söz konusu değil. Sonuçta bu durum oyunun genel dinamikleri ve kurgusu göz önüne alındığında çok büyük bir kusur oluşturmuyor. En başta da belirttiğim gibi seriyi kendi içinde değerlendirmek gerek. Oyunun ses ve müzikleri ise serinin diğer oyunlarının biraz gerisinde kalıyor. Özellikle seslerin yavanlığı can sıkıcı bir hal alıyor. Ayrıca oyun boyunca yer yer seslendirmelerin kalitesizliği oynanış hissini tırpanlıyor. Genel bir değerlendirme yapacak olursak Naruto to Boruto: Shinobi Striker yeni jenerasyonun zevk aldığı oyunlarla kesinlikle kıyaslanmaması gerekir. Varsa yoksa grafik, yapay zekâ gibi olgulara odaklanan yeni oyun dünyasında, aslolan eğlence ve zevk almak diyenler için.

 

kinguin_badge_WHITE

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


Sony, PlayStation Store’da Mart 2024 ayında en çok indirilen oyunları resmen açıkladı!


Uzun zamandır beklenen bilimkurgu temalı açık dünya aksiyon RPG’si Star Citizen’ın PC sistem gereksinimleri nihayet güncellendi!


NVIDIA’nın bulut oyun platformu GeForce Now (Game+), Nisan ayında 10 yeni oyunla kütüphanesini genişletmeye devam ediyor.


Rockstar Games tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen Grand Theft Auto VI’nın resmi fragmanı Aralık 2023’te yayınlandı.