-->
Lego Incredibles İnceleme

İnanılmaz Aile, İnanılmaz Oyun mu? Disney’in bu fantastik filmi Incredibles 2’nin gösterime girmesi ile beraber Lego Incredibles oyunuda yayınladı. Lego Incredbibles en yeni Lego oyunu. 15 Haziran tarihinde PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch için çıkışını yaptı. Ben de bir Lego aşığı olarak oyunu hemen edinip bitirdim ve oldukça eğlendiğimi söyleyebilirim. Pixar ile Walt […]

06.07.2018 | ulasufuk

İnanılmaz Aile, İnanılmaz Oyun mu?

Disney’in bu fantastik filmi Incredibles 2’nin gösterime girmesi ile beraber Lego Incredibles oyunuda yayınladı. Lego Incredbibles en yeni Lego oyunu. 15 Haziran tarihinde PC, PS4, Xbox One ve Nintendo Switch için çıkışını yaptı. Ben de bir Lego aşığı olarak oyunu hemen edinip bitirdim ve oldukça eğlendiğimi söyleyebilirim. Pixar ile Walt Disney’in, Oyuncak Hikayesi (Toy Story) ile başlayan işbirliğinde son nokta İnanılmaz Aile (The Incredibles). Pixar’ın her filminin elde ettiği ticari ve eleştirel başarı göz önünde bulundurulacak olursa, bu ayrılıktan zararlı çıkacak taraf şüphesiz Disney. 1999 yılında birçok insanın gözünden kaçan fakat eleştirmenler ve filmi keşfeden bir kısım seyirci tarafından 90’lı yılların en iyi animasyon filmlerinden biri olarak kabul edilen The Iron Giant’ın yaratıcısı Brad Bird, önemli bir animasyon eseri Incredbibles elde ettiği başarı ile devam filminin gelmesi kaçınılmaz oldu.

 

 

Lego oyunları son yıllarda seriye bağladı ve 2012’den beri her sene en az iki oyunu ile karşımıza çıkıyor. Geçen sene Lego City Undercover, Lego Ninjago The Video Game ve Lego Marvel Super Heroes 2 ile karşımıza çıktılar. City’i oynadım ama bitirmedim. Lego Ninjago ve Marvel’i ise bitirdim. Ve Ninjago kötü olsa da Marvel hiç fena değildi. Bu sene ise Incredibles ve DC Super Villians ile karşımıza çıkacaklar. Bu oyun, direk Incredibles filmlerini konu alıyor ki eğer izlemediyseniz kesinlikle izleyin. İkinci film maalesef ülkemizde geç vizyona girecek, hatta girene kadar DVD’ye gelecektir, o yüzden ikinci filmi büyük ihtimalle izleyemeyeceksiniz ama ilk filmi izleyin derim. Oyunun konusu ve karakterleri direk filmlerden olunca tabii ki hikaye ve karakterler anlamında bir şey diyemiyorum. O yüzden direk oynanışa geçiyoruz.
 

 
Lego Incredibles’nin teknik detaylarına geçecek olursak, öncelikle görsel şölenden bahsetmek gerekir. Açıkçası daha önce hiçbir Lego oyununda bu kadar göze hoş gelen görsel detaylara rastlamamıştım. Oyunda kullanılan renk paleti ortamından dolayı genelde koyu tonlarda ancak özellikle ışıklandırmalar, yansımalar ve patlama efektleri harikulade. Yağmur temasının sık sık kullanıldığı karanlık sokaklardaki yansımalar nazire yapar cinsten. Karakter tasarımları konusunda klasik Lego tabanlı kurgu ön planda. Co-op oynanış sisteminde kullanılan interaktif bölünmüş ekran daha önce çoğu oyunda görmediğimiz türden. Ekranda iki karakter birbirine yaklaştığında birleşen, birbirinden uzaklaştığında bulunduğunuz açıya göre yatay yada dikey olarak bölünen ekran çok başarılı düşünülmüş. Sesler ve seslendirmeler konusunda ise Lego Incredibleskesinlikle türün en iyisi diyebilirim. Kahramanların profesyonel sanatçılar tarafından seslendirilmeleri oyunun havasına cuk diye oturmuş. her kahramanın farklı sanatçılar tarafından başarıyla seslendirilmelerine kadar Lego Incredibles işitsel olarak çıtayı oldukça
yükseltiyor.
 

 
Oyun klasik bir Lego oyunu aslında. Bir şeyler inşa et, her şeyi kır vs. Ama Incredibles karakterleri ile bu farklı bir şeye dönüşmüş. Mesela bu oyunda gerçekten güldüm. Önceki Lego oyunlarında o kadar güldüğümü hatırlamıyorum. Ayrıca bu oyun çok uzun da değil. Hikayesi 12 bölümden oluşuyor. 6 ilk filmden, 6 ikinci filmden. Karakter sayısı ise yaklaşık 120. Son Lego oyunlarına göre oldukça az. Ayrıca normalde 20-25 saatte %100 bitirilebilen bu oyunları düşününce, Lego Incredibles’ı 10 saat oynadım ve %85’ini bitirdim. Yani içerik olarak da az. Ayrıca oyunda birkaç yeni mekanik de var. Dövüş de biraz geliştirilmiş. Yeni mekanikten kastım da Incredibrick adlı şeyleri toplayıp, Incredibles ailesi olarak bölümde devam etmenizi sağlayacak bir şey oluşturabiliyorsunuz. Incredibrick’leri bulduktan sonra gerisi tamamen B veya yuvarlak tuşuna abanmak oluyor, ama yeni mekanik işte. Co-op olarak da oldukça zevkli. Lego yapımı dijital oyunlar denilince türün hayranı olmayan oyun severlerin aklına hiçbir konusu, amacı olmayan yapımlar gelebilir. Hatta lego türü yapımları küçümseyebilirler. Tüm bu düşüncelere sahip olanlara diyorum ki Gelin bir de Lego Incredibles’i deneyin. Türün en başarılı yapımlarından biri olan Lego Incredibles son zamanlardaki en eğlenceli yapım diyebilirim.

  

kinguin_badge_WHITE

Oyunu Satın Almak İçin Tıklayın

 



Popüler Haberler


2K, bugün TopSpin 2K25 Centre Court Passes’iduyurdu, bu launch içerik programı ve aylarca yeni zorluklar ve ödüller sunuyor.


Orta Çağ’ın Gerçekçi Dünyası Geri Dönüyor!


Fallout dizisinin yayınlanmasıyla beraber Fallout 4, Avrupa’da en çok satan oyun unvanını ele geçirdi!


Sega’nın efsanevi beat’em’up oyunu Golden Axe, Comedy Central tarafından animasyon dizisi olarak yeniden hayat buluyor!